• Humleb­lomste­rn
    Äldre 12 Dec 13:30
    598919 visningar
    11405 svar
    11405
    598919

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Hej hej, tassar och återkommer!

  • Humleb­lomste­rn
    Äldre 12 Dec 19:31
    gewjyn skrev 2010-12-12 15:35:18 följande:
    Åh, jag är så sur på vissa tygförsäljares oförmåga att klippa till tygerna ordentligt. På tygerna jag fick hem efter syfestivalen var det väldigt snålt klippt och fattades i flera fall flera cm på 50-60cmbitarna jag köpte. Jag må vara snål, men tygerna är så pass dyra att jag inte vill betala för en dm extra för att vara säker på att få så mycket jag behöver. Krympmån får man ju räkna med, men innan jag har tvättat vill jag iaf att det är så mycket tyg som jag har betalat för.
    Ännu värre är att jag när jag klippte till julklänningen till dottern förut upptäckte att det skiljde 7cm från enasidan till den andra på tyget. Jag tycker gott att man kan kräva att tillklippningen är hyfsat rak, men att det skiljer närmare en dm är dåligt tycker jag. Nu resulterade detta i att jag inte kunde lägga ut mönstret som jag ville, utan fick ödsla tyg i onödan. Det är inte första gången som det är ojämnt klippt från denna säljare, fast oftast brukar det vara helt hackiga kanter istället för massa snett, det är nästan bättre, men det ser illa ut tycker jag.

    Dagens surbulle, det är jag
    Jag fick också med mig hackigt tyg från syfestivalen, gissar att det är inhandlat hos samma försäljare... Jag tycker att du skall klaga. Hos en annan försäljare (som inte var med på syfestivalen) fick jag ett tyg som var 42 cm på kortaste sidan och 48 på längsta. Jag hade beställt 50 cm. Jag klagade och fick nytt tyg (som var 55 cm) samt fick behålla det tyg jag först hade fått. Jag tycker inte att det är snålt av dig att kräva att du skall få det tyg du betalat för!
  • Humleb­lomste­rn
    Äldre 13 Dec 18:32

    Finns det någon som syr egna underkläder här? Jag är lite sugen, men vet inte riktigt var jag skall börja. Bläddrade lite i Kwick Sew´s "Sy vackra underkläder" när jag var hemma hos min mamma sist, instruktiv, men huuuu så 80-tal... Kanske finns det något nyare...?

  • Humleb­lomste­rn
    Äldre 13 Dec 23:05
    Riskiflickan skrev 2010-12-13 21:22:14 följande:
    Lgsomnad.com köpte jag fina umderklädesmönster av på symässan på kviberg i Gbg
    Oj så mycket fina mönster! Tack för tipset!
    gewjyn skrev 2010-12-13 22:01:21 följande:
    om du frågar på SB så kanske glis svarar hon har sytt en del, googla glisjox
    Utmärkt, det skall jag göra, tack!
  • Humleb­lomste­rn
    Äldre 14 Dec 11:10
    gewjyn skrev 2010-12-14 09:02:53 följande:
    Jag började min forumkarriär här och ville inte använda ett så privat nick som mitte efternamn på detta jätteforum, på SB känns det dock lite mer familjärt
    Humleblomstern: jag finns alltså på sb också och har där en flicka i rosa huvtröja som avatar, hänger mycket i sy och sticktrådarna
    Nu har jag sett dig! Vi har ju just diskuterat antika symaskiner, visst?
    Jag hängde mycket i den här tråden för några år sedan, men sen dummade min dator ihop sig totalt och kastade ut mig från vissa sidor, bla familjeliv och Tradera (nästan så att jag misstänker någon form av konspiration, hm...). Nu har jag en ny dator, så nu är jag tillbaka... Och hoppas på att få lika mycket syinspiration som jag fick när jag hängde här sist !
  • Humleb­lomste­rn
    Äldre 14 Dec 11:13
    Ogabinne skrev 2010-12-14 10:49:48 följande:
    Nu ser jag förresten att sos HAR vliesofix! Vilken ska man ta?

    En annan fråga! Det står att både vliesofixen och hifixen krymper 3% vid tvätt. Då måste ju applikationen bli skitful när man tvättar plagget för inte kan man förtvätta mellanlägget!
    Jag har inte märkt att det hänt något med applikationen efter tvätt på de jag gjort med vliesofix. Men det är ju liksom bara klister som blir kvar? Det borde väl ändå inte krympa, hmmm.
  • Humleb­lomste­rn
    Äldre 14 Dec 18:28

    Grötris hade jag. Det funkade bra.

  • Humleb­lomste­rn
    Äldre 15 Dec 12:36

    Vad spännande Kaja, det blir säkert jättekul!

  • Humleb­lomste­rn
    Äldre 15 Dec 18:45

    Annars kan det ju bli bra om man gör ett litet överdrag av fleece till vetevärmaren. Alltså, själva påsen i lin/bomull och ett fodral av fleece.

  • Humleb­lomste­rn
    Äldre 17 Dec 10:36

    Mimmi, underbart läge! Jag tar i trä för din skull .

    Själv sörjer jag min OL. Den är hos symaskinsgubben för reparation, den gjorde hoppstygn i vissa tyger. Nu visar det sig att jag måste byta ut båda knivarna samt stygnplåten... Och kostnaden kommer att bli uppemot 2 000 kr . Dessutom kan det dröja tills efter nyår innan jag får tilbaka den... Om det hade hjälpt att storgråta hade jag gjort det.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd