Inlägg från: Morticia |Visa alla inlägg
  • Morticia

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ogabinne skrev 2011-02-13 22:07:48 följande:
    Förra sommaren ville jag sy svala sommarkjolar till mig själv som aldrig blev av, så denna sommaren tänkte jag försöka mig på det i stället. Jag har tänkt mig lite klockade knälånga kjolar i bomullstyg med mudd i midjan och antingen fållad nederkant eller snedslå. Kan detta funka tror ni? Skulle sos's tryckta bomull fungera till detta eller är den för tunn och genomskinlig?
    Ja, det borde funka. Jag skulle klippa tyget på skrådden för att få snyggare fall, och litet stretch. Sos borde funka bra, den jag köpt är inte tunn.
    För bjud sär skrivning
  • Morticia
    6barnsmamman skrev 2011-02-14 08:42:56 följande:

    godmorgon!! Vad tror ni, om man ska sy en t-shirt i interlock,  hos jny finns det en tunn svart interlock är den för tunn? Annars finns en svart interlock hos mjuka tyger, är det bättre?Obestämd
    O förresten, dottern ska ju på bal i vår, men jag är högst tveksam på om jag vågar mig på o sy en balklänning själv....Nog är det bättre o lämna iväg ett sånt projekt? Små mjukisbyxor är ok liksom


    Alltså för tunn? Är den svart så är det ju knappast genomskinligt. Måste det vara i interlock då? Vad ska du ha den till? Viskosjersey faller absolut snyggast, och är tunn men tung. 

    Bal. Man behöver ju inte krångla till det.
    Det går att göra en kjol och en topp. En volangklänning är enkelt.
    Det finns tom stickad volangmetervara att köpa, som du syr som en tub. Urenkelt.
    Ett enkelt mönster, men med t.ex sidentyg slår alla förbaskade polyesterfabrikstillverkade klänningar.
    Kolla här och se om du hittar nåt. 
    ipaper.ipapercms.dk/stofogstil/Sverige/2011/Modevar2011/
    på sidan 37 har du en ursnygg och hyfsat lättsydd klänning. I detta mönster. Men vad vet jag. Det är min smak det.
    För bjud sär skrivning
  • Morticia
    Fiffa5 skrev 2011-02-16 17:18:07 följande:
    Idag har jag sytt ett par trosor till. Provade att kanta med jersey i stället för interlock och hoppas det ska hålla formen bättre.
    Borde kanske dragit lite mer i kantbandet men var rädd att det skulle vecka sig i stället. Tycker det är så svårt att veta hur mycket man ska dra i kantbandet!
     


    Jättefint! Har du provat med vikresår? På e-bay kan man köpa det jättebilligt (fold over elastic) finns hos bibbi också, har köpt där men inte hittat rätt motivation att komma igång. Har haft ett jävla jobbigt år bakom mig, min pappa har gått bort.
    För bjud sär skrivning
  • Morticia
    Floria skrev 2011-02-17 21:34:35 följande:
    Hej igen,
    jär det någon här som sytt enkla hängselklänningar i trikåtyg  till bebisar? Jag har en bebis att sy till, och jag har ett tyg jag tänkt använda, men jag hittar inget bra mönster trots att jag lånade Meedow... eller vad hon nu heter-boken idag. Har två andra mönsterböcker hemma också, men ingen med en enkel hängeslklänning. Jag har förstått på den där boken att mönstren går att ändra själv så man får modellerna som man vill ha dem, men jag skulle behöva lite tips om någon lyckats tidigare. Är det bäst att ta sparkbyxorna och göra en kjol istället eller ska man ta en klänning och göra typ hängslen? Vad är enklast och vad behöver man tänka på?

    Skulle bli jätteglad om någon tog sig tid att svara. Ni syr så fina saker allihop, och jag förstår inte hälften av frågorna ni ställer, men med lite träning så kanske jag hamnar där en dag jag också
    Ottobre har ett fint mönster i senaste tidningen.
    madebyinferno001 skrev 2011-02-18 00:00:47 följande:
    Behöver lite förslag på vad jag kan sy i vävda tyger, har en onödigt stor hög som behöver krympa Tips???
    Sy i hop lappar  till ett större tyg och skapa vad du vill! Kan bli helt otroligt fint.
    Fiffa5 skrev 2011-02-18 09:08:55 följande:
    Efter att ha sett Karinottilias fins plånbok var jag tvungen att försöka sy en jag också!

    Första försöket gick sådär! Mellanlägget jag använde var för tjockt så hela plånboken blev lite tjock och klumpig tycker jag. Och så tycker jag trycknnapen man stänger den med hamnade lite väl långt från kanten så locket står upp lite när den är stängd vilket stör mig. Därför satte jag dit en extra knapp med gummiband som man också kan stänga med.
    Lite sned är den nog här o där med
    Härligt! På tal om dina trosor, jag köpte spetsresår på stofostil, men har inte fått tummen ur. Det kan nog bli riktigt snyggt. Säg till om du provar. 20% sträckmån, vad tror du? Vad har du för mönster? Burda hade ett nu.
    För bjud sär skrivning
  • Morticia
    lokisse skrev 2011-02-18 14:13:56 följande:
    har ni nagot bra mönster till en boy med sma korta ben?
    Senaste ottobre
    För bjud sär skrivning
  • Morticia
    Floria skrev 2011-02-18 21:01:08 följande:
    Tack Morticia! Är det nummer 1 2011 eller 4 2010?
    Senaste. 1. För visst frågade du om hängeslklänningen? Bodyn med ben är i samma nummer iaf. Någon annan frågade om den. *imse vims*
    För bjud sär skrivning
  • Morticia
    mrs lundin skrev 2011-02-19 12:27:30 följande:
    här kommer mina första muddbyxor st 56, men stora om man jämför med några köpta jag hade. Ska se om jag kan minska ner mönstret för att göra ett par i st 50 med.
    Fina Det finns en ottobre med prematurmönster. http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2007_6/all_designs_6-07.pdf
    Har sett den till salu på tradera.
    Jag tipsar annars om långa muddar i midja och ben, så man kan vika dem dubbla i början. Väldigt smidigt, så räcker byxorna längre.
    För bjud sär skrivning
  • Morticia
    imse vimse skrev 2011-02-21 00:03:35 följande:

    Vilken overlocksöm använder ni? Och nålen till hö eller vä?


    Det beror på. Snålar på tråden, använder ofta 3trådig smal overlock, tråden till höger.
    Syr jag barnkläder syr jag oftast med smal sicksack på vanliga maskinen, och sedan 3trådig smal, då håller de bäst. Annars kör jag med 4trådar på barnkläder. Iaf på byxor.
    Ofta tråcklar jag ihop på vanliga maskinen med "rätt" trådfärg först, och då kan det räcka att kasta över kanterna med tvåtrådig bredoverlock.
    För bjud sär skrivning
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd