• Äldre 24 Jul 09:35
    600943 visningar
    11405 svar
    11405
    600943

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    hej!
    Har varit med i tråden för längesen, hoppas på att få vara med igen

    Kommer i dagarna att utöka familjen, så det innebär att vaar hemma i ett år nu. Så förhoppningvis innebär det lite sytid också

    Just nu så syr jag dockkläder och docktillbehör för fullt till dottern - så hon kan pyssla om sin docka


  • Äldre 24 Jul 15:00
    plura skrev 2010-07-24 13:36:19 följande:
    Åh mysigt med bebis -fast jag vet inte om man hinner så mycket mer när man är föräldraledig
    Såg föresten en bok då man skulle sy kläder till dottern och matchande till hennes docka -hysteriskt! *me like*
    Fast i ärlighetens namn är jag inte nån riktigt "rysch pysch" mamma.

    Nu sover bebis, men jag orkar inte bära ut symaskinen i köket. Han har varit synnerligen missnöjd idag så jag har inte hunnit sy en söm färdigt innan  hann gallskriker. Alldeles svettig blir han stackarn.
    Sen är ju jag som jag är och håller på med 3 olika saker samtidigt -undrans när man blir klar.
    Nu är det kaffe och glass (just nu går inte bantningen så himla bra *suck* 
    Haha, nä, det är sant - det lär vis sig! Om kotten som kommer nu är lika som stora syster sin så får vi lugnt de två fösrta veckorna iaf Men, det kan man ju bara drömma om!
    Nåja, nått ska man väl hinna med iaf!

    Skönt att jag har ett syrum - för då är det bara å lämna allt å fortsätta när det finns tid igen! Hrm, dock är det ju inte bara ETT projekt på g i syrummet...

    Jag hade dottern i bärsjal ett tag i början när hon hade lite ont i magen - gick kanon att både klippa ut en massa och sy då - plus att dottern sov sött då och var lugn
  • Äldre 25 Jul 17:26

    Är det någon som vet vart man kan köpa b-lås på rulle/metervara?! (alltså en hel rulle!). Stoff & Stil har haf förut, men inte längre

    Har Bibbi kanske förresten!?


  • Äldre 25 Jul 23:51
    Stratus - har ett mönster som ja använder 0-6mån; 18*18cm (inkl 0,5cm sömsmån)

    Gewjyn - ja, upptyäckte hon hade när jag kikade in på hennes sida!! Kanon!
    Du klipper av den längd du ska ha + 2-3cm extra. Ett tips är att zicksacka ihop upptill och nertill så inte dragkedjan glider isär medans du syr i den. Sen syr du i den som vanligt! Om du tex ska ha den i kjol/byxor så viker du in ändarna upptill så att inte "flörpen" åker av!

    Hm, å så bra jag är på att förklara!!? Blev du nå klokare?!

    Nu lägger jag sömnaden på vila en sväng, har sytt en masa docktillbehör nu iaf - finns på min syblogg om nån är intresserad! delatezz.blogg.se

    Imorn åker vi till förlossningen å ska få se vilken liten filur som väntar på oss i magen Tar dock med mig virkning dit....ifall man skulle få lite dötid
  • Äldre 2 Aug 20:55
    Fiffa5 skrev 2010-07-26 07:51:49 följande:
    Åh vad fint du har sytt!! Blir nog perfekt för storasyster medan ni pysslar om den lille! LYCKA TILL IDAG!!!!!!!!
     
    Tack tack  

    Å ja - hon blev överförtjust utav sakerna och pysslar om sin docka för fullt
  • Äldre 2 Aug 21:01
    Stratus skrev 2010-07-26 23:38:21 följande:
    Tack för måtten. Men du ligger väl på BB nu och läser nog inte detta. Hoppas allt går bra.
    Vassego! Hihi, jepp, det gjorde jag!

    Kom hem i fredags, har redan hunnit sy lite grann iaf!
  • Äldre 2 Aug 21:07
    Pumpalicious skrev 2010-08-01 15:41:43 följande:

    Åhh vet inte vad jag ska svara utan att hänga ut någon allt för mycket. Det är inte vad jag vill, utan bara få ur lite frustation som jag känner över hela situationen.

    Jag har längre tyckt att mailsvaren man får av henne (om hon ens behagar att svara) är korta, opersonliga och lite "snäsiga". Jag vet att det är lätt att missuppfatta varandra när man skriver och därför har jag inte brytt mig speciellt mycket. Men man har ju läst om andra som får samma uppfattning, och personen i fråga har gång på gång fått kritik mot sig just tackvare hennes kundbemötande. Man kunde ju ha hoppats att något någon gång skulle fastna och att hon inte skyllde ifrån sig precis allting. Men hon verkar inte lära av sina misstag. Bemötandet mot mig är fortfarande riktigt dåligt.

    Det började med att jag beställde tyg. Mailade och frågade om det gick att prioritera leveransen lite då jag skulle stå på en marknad  dagar senare och gärna skulle vilja sy upp lite plagg i tygerna. Det skulle hon försöka fixa. So far so good.
    Det slutade med att det tog nästan två veckor innan paketet dök upp. Posten strular hette det. Och fine, så kan det bli och det är inget jag bryr mig om.

    Men när mitt paket väl dök upp såg jag att hon adresserat det till min gamla adress, även fast jag är 100% säker på att jag skrivit in min nya adress och sparat den i hennes register. Jag dubbelkollade detta innan jag skickade beställningen just för att jag var så angelägen att få paketet snabbt.

    Jag skickade då detta mail till henne; Idag kom mina efterlängtade tyger!! Tror jag klurat ut vad missen är, och det är att du skickat till en gammal adress. Jag försökte ändra min adress vid beställningen, men det kanske inte funkade?

    Då får jag detta svar tillbaka; "Det underlättar ju att veta din nya adress"

    Jag kanske är kinkig, men hade uppskattat att höra något i form med; "Jag beklagar att din adress inte blev uppdaterad, ska undersöka vad som gått snett".

    Nu kändes det som om hon tyckte det var mitt fel att hon inte fått min adress.
    Skit samma, jag orkade inte bry mig om detta heller.

    Några veckor senare vann jag en tradera auktion av henne. I samma veva fick jag personliga problem med min löneutbetalning. Jag skrev ett vänligt mail till henne och förklarade den extremt jobbiga situation jag och min familj hamnat i. Jag frågade vänligt om jag antingen kunde skjuta på betalningen tills slutet av denna månad eller stryka beställningen helt.

    Jag fick skicka/ringa liknande samtal till andra företag som vil hade räkningar hos etc. Och alla var väldigt tillmötesgående och förstående för situationen vi ofrivilligt har hamnat i.

    Men "tygförsäljaren" körde på sin vanliga attityd och svarar såhär;

    "Ok. Men varför buda innan du vet om du har pengar? Du säljer ju själv på tradera och jag antar att du inte heller tycker det är så kul att betala en massa auktionsavgifter till ingen nytta om jag skulle buda hem plagg av dig och sen inte fullfölja affären? Det är inte gratis att sälja på tradera."

    Jag blev så otroligt ledsen när jag fick svaret. Jag tycker det är otrevligt och dessutom väldigt tråkigt att man inte kan sätta sig in i andra människors situationer. Jag har beställt tyger (och betalt!!!) för flera tusen kronor av henne, dessutom har jag stått två hela dagar och hjälpt henne på en mässa. Det är inte så att jag brukar slarva till det utan nu har vi hamnat i en sits där vi helt enkelt inte kan prioritera att köpa barnkläder, när vi inte ens kunde betala alla räkningar.

    Jag svarade på hennes mail och skrev att jag kan betala auktionsavgifterna, men då fick jag inget svar.


    Misstänker vem du pratar om... Å ja, tyvärr så har hon ju helt underbara tyger (hrm, dock är inte alla lia underbara då tryck blivit sneda osv....) Men tyvärr så har henne sattityd gjort hä rmed att jag slutat handlat av henne. Trist att hon inte ändrar sig - eftersom det är många som har samma uppfattning!
  • Äldre 3 Aug 11:29
    plura skrev 2010-08-03 11:19:09 följande:
    Åh grattis till bebis -myyysigt!
    Tack tack

    Hihi, upptäckte att jag måte sy en massa enfärgade muddbyxor - vi har en himla massa olikfärgade bodys med div mönster - men inga byxor i så små storlekar!!! (hon kom 4 v för tidigt - så är 45-50cl som gäller nu!)

    Har börjat klippa ut ett gäng - ska sy idag tänkte jag!
  • Äldre 3 Aug 20:34
    AMDA skrev 2010-08-03 12:18:34 följande:
    hittade en bild där man ser hur den ser ut ganska bra 3.bp.blogspot.com/_A7GpubbnzTs/S1rBjHLGEaI/AA...
    Men är det där nya nyansen??  Jag hade den tidigare men fick en betydligt mörkare nu sist (max 1 mån sedan) när jag beställde.
    Det ställer ju till det liiite när man har tygprover ute - å sen skilje färgen en hel del Annars så tycker jag Stoff å Stils muddar är jättebra!!
  • Äldre 3 Aug 21:17
    AMDA skrev 2010-08-03 20:58:55 följande:
    Ja när jag köpte den sa dom att det var den nya men nu blir jag lite osäker när du skriver så...kanske ska be svägerskan ta en sväng förbi där o hämta tygprover innan jag beställer mer :-S
    oh - hojta till isf om det är den ljusa! För det är den jag vill ha med!!!!

    Tycker för övrigt att deras färger blivit lite dassigare nu... den turkosa är mycket mörkare - lime ser mera ärtsoppsgrön ut å den ljus rosa ser nästan skitig ut ju! Hoppas det bara är nått tillfälligt!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd