• gewjyn
    Äldre 7 Mar 17:08
    598731 visningar
    11405 svar
    11405
    598731

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    När ni syr omlottbody, hur gör ni med knapparna på det inre tygstycket? På ottobres mönster fästs ju knapparna på band i sömmen, men så brukar det väl inte vara på köpebodies? Brukar knapparna ligga mot huden då, eller hur ser det ut? Jag har lånat iväg alla mina köpebodies till syrran (som fick en liten kille igår) så jag har inget att kolla på, men vill gärna sy klart omlottbodyn jag har börjat på ikväll, helst utan band Någon som har en omlottbody och kan kolla åt mig?

  • gewjyn
    Äldre 7 Mar 17:37
    #18

    hittade en bra bild hos gekko på hur det ser ut med flärparna på ottebres mönster, men nu vill min hjärna inte fatta hur flärparna ska sys dit för att hamna rätt...
    gekko-attsyengecko.blogspot.com/2007/11/en-pytteliten-omlottbody.html
    JAg får nog ställa ifrån mig datorn och koncentrera mig lite

  • gewjyn
    Äldre 7 Mar 20:21
    #32

    Nu är bodyn klar! Bild finns i mitt galleri.

  • gewjyn
    Äldre 7 Mar 21:09
    #40
    Allis X skrev 2010-03-07 21:04:43 följande:
    Hejhaloj, länge sedan! Jag har planer på att sy en bärpåse, har någon här möjligtvis gjort en. Funderar på tygval. Hittat en sy beskrivning på "bära nära". Citat: vävt eller elastiskt. Ett vävt tyg bör ha lite diagonalgiv och gärna vara stadigare än lakansväv, t ex mellantjock indisk bomull, tunnare jeanstyg etc. Ett elastiskt tyg bör inte stretcha för mycket på längden. Kan man ha interlock? Någon hade gjor en i fleece men det vill inte jag. Min tanke är att använda den till och från blilen nu när babyskyddet är urväxt.
    Jag tror att interlock töjer sig för mycket och inte återfår formen.
  • gewjyn
    Äldre 7 Mar 21:10
    #41
    Tjej 83 skrev 2010-03-07 20:55:47 följande:
    är muddväven från MG tyger bra? jag har bara köpt deras grova mudd till jackor o den är jättebra.
    Jag tycker att den är jättebra, mjuk och smidig ock många färger har de ju också.
  • gewjyn
    Äldre 8 Mar 18:43
    lindalake skrev 2010-03-07 21:24:52 följande:
    hur snyggt som helst och dessutom så slog det mig att det är rätt dumt att sätta tryckknappar (där det ska vara knyt) på den bodyn utan att ändra mönstret. jag satte ju knapparna där de brukar sitta, inte konstigt det blev galet så här blev min, så du kan var nöjd med din 2.bp.blogspot.com/_p0fLm1yI8SE/SoaRr3RS_HI/AA...
    JAg förstår inte riktigt skillnaden, jag satte band på den inre knäppningen men knappar direkt på tyget på den yttre. Testade mig fram var knapparna skulle var, hoppas att det funkar Jag tycker att din body var jättefin också, var är det du inte är nöjd med?

    JAg gjorde f ö en lösning för att slippa knappar mot huden. Gjorde en lite längre lapp på baksidan där jag fäste knappen och den tänkte jag vika över knappen på insidan så att knappringen inte kommer i kontakt med huden. Ska se om jag orkar lägga upp en bild senare.
  • gewjyn
    Äldre 9 Mar 17:46
    tinni78 skrev 2010-03-09 15:04:53 följande:
    Tack för tipsen ang. var man kan köpa ringar med öppning till barnvagnsmobiler. Jag tänkte på det i natt när jag satt uppe och googlade på det och inte hittade, men typiskt nog så tänkte jag inte på att gå i på någon leksaksaffär eller barnvagnsaffär när jag var i Örebro i förmiddags. Hoppas att vår lokala leksaks/barnvagnsaffär har sånna ringar. Jag har iaf handlat velor, stoppning och selofan (för prassel) idag för att kunna göra babygym/barnvagnsmobiler. Jag ska ju vändsy dem men hur gör man när man ska sy ihop vändhålet, är det att sy för hand som gäller då?
    Jag använde såna där ringar till duschdraperi som finns på ikea 0-formade med en öppning på ena långsidan, funkade riktigt bra.
  • gewjyn
    Äldre 12 Mar 18:01
    Skumboll skrev 2010-03-12 16:01:51 följande:
    Många som mer eller mindre är hemma om dagarna... Jag är också hemma men det finns sällan några möjligheter att sy på dagarna. Enda chansen är när lilleman sover... och då behöver jag oftast göra annat. Lilleman river mitt syrum, tar alla möjligheter han får att första maskinerna eller så skriker han till öronen trillar av.  Idag har jag kollat upp dethär med att starta företag. Har fått svar från både fk och arbetsförmedlingen men det verkar vara lite för bra för att vara sant faktiskt.... Måste nog maila en runda till, man kan ju aldrig lita på vad de säger. 
    Tar också gärna del av infon kring eget företag. Har inga planer på att sy som företag, men lite andra drömmar
  • gewjyn
    Äldre 13 Mar 15:53

    Mannen ska åka till Paris på tjänsteresa på måndag och tar tåget till kastrup precis från där S&S ligger i Malmö. Finns ingen chans att de kan tänka sig att packa ihop en beställning där som han bara kan hämta ut och betala, va?

  • gewjyn
    Äldre 25 Mar 21:56
    Tjej 83 skrev 2010-03-25 21:36:40 följande:
    fundera på o åka till skroten i kinna o kolla tyger en dag. nån som vart där nyligen o vet om de är nåt roligt? nån som ens bor nära? :)
    Mamma var där förra veckan och de hade bl a flera av de mönstrade velourerna som Mjuka tyger och Jofotex har haft, för 119kr metern, tror jag. Sen hade de Äppeltyget som MT också har haft, både i interlock och vävt. Plus mycket annat i trikå. Jag skulle gärna åka dit om jag inte hade något slags tygköpsförbud
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd