• Äldre 15 Oct 19:44
    600958 visningar
    11405 svar
    11405
    600958

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Är lite off här för tillfället, syr så mycket jag kan på fritiden och ägnar dagarna åt att praktisera som textillärare för att se om det är något jag vill satsa på efter kommande föräldraledighet... superkul än så länge iaf

  • Äldre 21 Oct 21:25

    När tid och ork för ovanlighetens skull infaller samtidigt för att sy så vet jag inte vart jag ska börja för listan över vad jag vill göra är görlång och allt har typ prio ett - hur gör ni??

    Förövrigt kan jag tillägga att min praktik som textillärare är något av det roligaste jag gjort och tiden fram till BF kommer gå i en rasande fart.

    En fråga till er som syr och har barn i åldern 5+! Är de intresserade av att lära sig något om syende och vad lär ni då ut och hur? om ni nu gör det!

  • Äldre 29 Oct 20:37

    Efter att en lång tid mest bara sytt i mjuka tyger och på min OL har intresset för "stela" tyger kommit igång, mycket tack vare min praktik som textillärare (fick förresten vikariera för den ordinarie i tisdags och det gick super)!

    Hoppas jag får lite sytid under helgen för nästa vecka är det höstlov och alla barnen är hemma = inte mycket sytid med andra ord

    Någon som sytt en luva med inbyggd halsduk? Såg en variant i en föräldratidning på bvc igår... måste testa iaf!

    Gärna en förslagslista på vad ni brukar sy och ge bort i present till vuxna (även barn) som inte är kläder!?

  • Äldre 29 Oct 20:55

    en sån här alltså... hittade den på www.yporque.com


  • Äldre 29 Oct 22:01
    Du och Jag ver2 skrev 2010-10-29 21:15:40 följande:
    oh - har du lite tips för stela (vävda gissar jag på att du menar! ) tyger?! Har massa som ligger som jag inte riktigt har kommit fram till vad jag ska göra med... Sydde ju lite dockörngott å saker till dottern i somras - så då gick det åt lite iaf! Men sen då!?

    Ang ge bort saker så brukar jag göra lite spishanddukar (antingen roligt mönster på tyget eller linne som jag broderat - me maskinen - på.), Bröd/bakdukar (broderade), förkläden (med broderi) - både till stora å små - dam å herr!, grytlappar.
    Till de små brukar de bli div kramdjur, "pyjamasdjur" (sånna som man lägger pyjamasen i), skallror, sackosäck
    På listan står vetevärmare, "rispåsar" fast med vete i till barnen att leka med, dörrstopp, dragormar till våra dragiga fönster. Med småbitar håller jag på att samla ihop till ett lektäcke åt bebis, kan ju vara stimulerande med en massa olika tyger att kika på för jag är less på alla köpelektäcken och babygym...

    Hade jag kunnat virka hade jag velat göra en matta till toaletten och kanske sittdynor till bilen (har skinnklädsel) av remsor av vävda tyger Såg de gjort det med fleece klippt i remsor i Stoff o stilkatalogen för ett par år sen, måste bli varmt och gosigt och en fleecefilt från ikea lr rusta kan man ju med gott samvete slakta för det ändamålet...

    Har redan sytt en radda med pennfodral och nessesärer till barnen, nessesärerna är så pass stora att 1,5 och 3 åringen får plats med två ombyten i den och 5 åringen ett iaf, perfekt på dagishyllan ihop med blöta vantar så de syddes i vaxduk resp. vaxat tyg.

    Måste skriva ner ideér vad jag vill/ska sy på en gång för annars är det borta ur minnet lika snabbt...
  • Äldre 2 Nov 13:20
    klara07 skrev 2010-10-30 07:21:41 följande:
    En sån hade jag för några år sen i fleece, måste ju vara busenkel att sy - bara en söm bak (om man syr i fleece)
    Svårt att se på bilden om "halsduken" går rakt ut, rakt ner eller i typ 45 graders vinkel vilket maken gissade på, om ingen vet får jag väl provsy några varianter...
  • Äldre 5 Nov 19:18
    Bambusa skrev 2010-11-05 00:08:56 följande:
    orkar inte läsa allt så ja frågar ist, nån som har tips eller så för omklädning av barnvagn?? en vanlig sittvagn..
    Vad är det för slags vagn??
    Har klätt om några varav en hängt med på bild i bloggen under arbetets gång, kika gärna och kom med frågor!
    http://madebyinferno.blogspot.com/
  • Äldre 5 Nov 20:35
    emptythorn skrev 2010-11-05 20:16:26 följande:
    Åh, de där jävla symaskiner hånflinar åt mig varje gång jag passerar dom. Men jag är så fruktansvärt trött, jämt jämt jämt. Från det jag stiger upp tills jag lägger mig igen, och det verkar inte spela nån roll hur tidigt eller sent jag lägger mig, vaknar ändå typ halv 5 varenda morgon.
    Jag vill ju sy för fan! Men jag orkar verkligen inte, enda gången man får sytid är när skrikapan i huset har härjat klart och sover i sin säng. Och då är det Go natt för mig med. Blä!

    Nu är det väl ändå färdigt med gnällandet.
    Låter precis som mig

    Det enda jag fått ihop senaste veckan är en bunt med tvättlappar fast "att göra -listan" är superlång...
  • Äldre 5 Nov 23:57

    Har två mindre rislampor och en stor från ikea som är fomade som en cylinder, nu har de åkt på stryk av barn och katter mer än en gång och ser inte roliga ut minst sagt, så jag funderar på att försöka klä om dem.
    Någon som gjort något liknande och kan komma med lite råd och tips innan jag drar igång med försöken???

  • Äldre 10 Nov 19:37
    emptythorn skrev 2010-11-10 15:32:23 följande:
    Är den här maskinen nåt att ha?
    www.blocket.se/stockholm/Overlock_symas_Broth...

    OBS! Inte min annons.
    Har en liknande som heter Lock 1034D som iofs gör sitt jobb men låter som ett tröskverk plus att motorn är lite svag tror jag för trycker man lite mindre på pedalen så står motorn bara och brummar och trycker man lite till så syr den iväg i 180 och det är svårt att hänga med

    Har önskat mig en ny annan OL men inte kommit till skott att göra efterforskningar om vilken ännu...

    Vad har ni andra för OL, vad kostade den och är ni nöjda, fler finesser på dem??
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd