Inlägg från: mrs lundin |Visa alla inlägg
  • mrs lundin

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    hej alla duktiga syfantaster!
    Är det nån av er som har tips på var man kan hitta mönster till omlottbody? Jag vet att det finns i ottobre 2007 nr 6, problemet är att det nr är slutsålt. Kom på att det kanske fanns på bibioteket och lyckades reservera och var jätteglad, tills jag idag hämtade ut den och mönsterarket saknas Så nu har jag beskrivning men inget mönsterark... ska om jag kan kika på någon köpt body och kanske med hjälp av beskrivningen göra ett eget mönster, men det är inget jag provat förr och är inte så van att sy än! Finns det ingen annan stanns man kan hitta det? kanske nån bok som går att köpa eller så?

  • mrs lundin
    Elias Emil skrev 2011-01-17 14:01:28 följande:
    Du kan oftast köpa mönster i tygaffären. Jag har ett mönster på omlottbody. Det är knytband fram men man kan sätta i tryckknapp istället. Kan rita av och skicka. Vilken storlek vill du ha?
    tusen tack! har även letat i tygaffärer men inte hittat nått där heller, fast de har inte haft så stort utbud av babymönster. har skickat ett pm till dig
  • mrs lundin
    Elias Emil skrev 2011-01-17 17:06:30 följande:
    Du, om jag skickar hela mönstret till dig så kan du skicka tillbaks det när du är färdig.
    absolut! tack
  • mrs lundin

    Vad använder ni för tryckknappar till babykläder? Har köpt en paket med tryckknappar från prym, jersey 10 mm men tycker de känns himla tjocka när man tryckt i dem! Jämförde med en köpt body och knapparna på den, var stor skillnad! Sen kostar de ju endel med... De känns dock som de kommer hålla bra, var lätta att hamra dit, men just till babykläder blir jag lite osäker på om de blir för klumpiga... Vill gärna ha nått lite nättare, men som samtidigt håller (och som inte krånglar när man ska trycka i dem)

  • mrs lundin
    yrväder skrev 2011-02-04 19:07:24 följande:
    risken med att sätta dom i barnplagg i jersey/trikå är att dom lossnar iom att dom bara sitter med en pinne i mitten. Töjs tyget för mycket lossnar knappen.
    då är det nog inte ett alternativ iaf... om man nu inte ska sy typ ytterplagg eller liknande i lite tjockare fastare tyg. Kanske är pryms som är bästa alternativet iaf? att de är 10 mm gör inte så mkt (de var dem jag mätte på köpta babyplagg med) men det är att det blir så tjockt som gör att det känns klumpigt. Är lite rädd att det ska skava med dem mellan benen på en body.
  • mrs lundin
    Humleblomstern skrev 2011-02-04 19:46:53 följande:
    Babythings har 7 mm och 9 mm. Jag har 9 mm och det blir riktigt snyggt i barnkläder.
    Helt klart bra pris! beroende på portot naturligtvis.. Är de "tunnare" än dem från prym? och hur fäster du dom? köpa en tryckknapps-press är lite väl ambitiöst för min del!
  • mrs lundin

    låter som det kan vara värt att prova stof och stils knappar iaf! kanske ska slänga in en beställning där. Fast tyckte inte att de hade så mkt roliga tyger, inte som jag fastnade för iaf. Men till lite enfärgade bastyger kanske det kan va bra. Har ganska nyss satt igång med att sy barnkläder (väntar första om 2 månader) men är helt såld! Har för lite tid bara... men om 3 veckor så blir jag mammaledig så då ska det sys

  • mrs lundin

    Ska helt klart skicka iväg en beställning från stof og stil nästa gång jag ska köpa tyger, och då slänga in deras tryckknappar med för att prova.  Har inte hittat så många fina tyger innan, men nu hittade jag en hel del iaf. Men måste sy lite på det jag har först, annars blir nog maken galen! Får jobba på så jag kan köpa mer Tack för alla råd och tips angående tryckknapparna!

  • mrs lundin
    Stormorsan skrev 2011-02-06 22:04:55 följande:
    Jag skulle behöva ett bra mössmönster till en 5-åring. En vanlig vårmössa i tunn trikå.

    Ser att många syr mössor här något tips på gratismönster?  
    På denna bloggen finns en beskrivning på hur man kan sy en mössa! Har inte haft möjlighet att prova mönstret själv än, men tänkt att jag ska göra det snart!

    http://kokalal.blogspot.com/2009/10/att-sy-en-mossa.html
  • mrs lundin
    storaM skrev 2011-02-08 12:57:23 följande:
    Hej!
    Ny här och tänkte komma med en fråga.
    Har skaffat ett mönster från Minikrea och det är på danska, svårt att förstå.
    Det står att den overall jag ska sy skall ha ett "skulderbånd" insytt. Jag antar att det skall till för stadgan uppe vid axlarna, men vad är det, vad heter det på svenska och hur syr jag in detta?
    skulderbånd borde väl översättas axelband eller likande? Tror bara det är ett band som inte är elastiskt som sys med i axelsömmen för att det inte ska tappa formen och bli uttöjt där.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd