• Äldre 24 May 10:13
    599030 visningar
    11405 svar
    11405
    599030

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    "Måste" sy en uppsättning amningsplagg, jag som hatar att sy i trikå, min symaskin är inte lämpad till så mycket mer än raksöm på bomullstyg. Finns ju zick zack också naturligtvis men den är inte den bästa. Sonens pyjamaser ser ut som hej kom och hjälp mig, det är ju en sak när det är pyjamas eller slit och släng kläder, men kläder till MIG vill jag nog vara mer noga med. (själviskt kanske... ;) )

  • Äldre 26 May 04:01
    ak74 skrev 2010-05-24 10:39:24 följande:
    Kan du inte sy något snyggt amningsplagg i tunt bomullstyg då? Svalt och gott till sommaren
    Jo jag har sett Boobs (tror jag) att dom har en sommarklänning med smock över bysten som jag funderar på att göra.
    Är det någon som vet hur pass lång smockpartiet måste vara, hur pass långt ner på magen bör det gå/överlappningen så att säga. Bör man göra smock över ryggen också eller bara över bysten??
  • Äldre 3 Jun 09:50

    Konstigt, mitt inlägg försvann??

    Mitt problem är; jag skulle behöva lite cash för att ursäkta mina otaliga besök till tygmarknaden, den senaste tiden har det blivit många besök och dyra (eller...nja...dyrare än sambon får veta iaf. hehe...) Dessutom har jag börjat sy en massa söta saker (till flickor, och jag har bara pojkar!) så man borde kanske börja kunna sälja. Men att bygga upp en blogg med köpkraftiga läsare tar tid. Så hur gör man? 

    Kanske kan man slå ihop sig med någon av de alla otaliga trikåtokiga bloggande mammorna som finns, då jag hellre syr i andra material.

    Någon som har nå tips?

     

  • Äldre 8 Jun 03:52
    Stratus skrev 2010-06-07 16:17:16 följande:
    Kan du inte ta med något annat handarbete? Kanske dags att lära dig sticka eller virka eller brodera, om du inte kunde det innan.  Jag åker aldrig någonstans utan ett handarbete i väskan. Man vet aldrig vad som kan hända, signalfel, lokbrist eller vuklanutbrott.
    Hexagoner till ett lapptäcke till dockan eller nåt annat litet projekt. :)

    Är det någon som vet om man får ta med sig stickor på planet? Antagligen inte. Virknål då?? 
  • Äldre 9 Jun 15:46

    Nu har jag äntligen börjat lägga upp lite bilder på det jag sytt! Finns lite under presentationen samt på sysidan.se under "angepange"

     

  • Äldre 17 Jun 04:00
    car skrev 2010-06-16 21:12:20 följande:
    Vad syr ni av alla era bomullstyg?

    Har bestämt mig för att använda upp de tyger jag samlat på mig så jag rymmer nya , men brister på fantasisidan.

    Alla trikåtyger är slut, men vad syr ni av "hårdtyger" som min son kallar de.

    Av de lite tunnare bomullstygerna har jag sytt några kjolar och byxor, men fler idéer? och av de kraftigare tygerna, vad kan jag sy av de??

    Hoppas ni har bättre fantasi än vad jag har
    - lapptäcken åt stora och små
    - omlottröjor
    - hättor
    - solhattar
    - tossor

    eller singoallatröjor... ;) 
  • Äldre 18 Jun 04:24

    Ni som syr filtar med fleece på baksidan, tvättar ni det först? Det blir ju ofta så nopprigt och fult, många gånger efter bara en tvätt tycker jag...


  • Äldre 21 Jun 04:50

    I helgen var jag till tygmarknaden igen, den 3e sista gången innan dags att föda. :) Det är ett helt fantastiskt ställe. Har lagt upp några bilder på min blogg, för er som vill bli avundsjuka! Kilometervis med tygstaplar! Bilderna visar bara EN butik av säkert 150 mindre "rum".


  • Äldre 23 Jun 11:13

    Jag har sytt 2 stycken midsommarklänningar till en bekant, fast vi får se om jag hinner lämna över dom till henne tills midsommar, det är svårt att hitta tid till det, plus en bäbis som kan ploppa ut när som. Men förhoppningsvis kan jag lämna över dom i helgen (midsommar är på fredag va? men vi kör en heldag på lördag istället för att det ska passa alla...) Ska bli så kul och se om dom passar!!

    agataragata.blogspot.com/search/label/Klänning
     


  • Äldre 28 Jun 07:29

    Jag skulle gissa på att termen "livsmedelsgodkända" uppstod någonstans och sen har många hakat på att det "måste" vara det, fast de allra flesta är nog samma. Gissar jag som sagt. ;) Har aldrig sett en sån där napphållare iofs...

     


Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd