• Kaja

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Måste bara säga... Jag sydde en top till dottern förra året. Hon ville INTE ha på sig den. Hon klagade på att sömmarna kliade (det är sådanadär dekorationsband över armarna) och att den inte passade. Nu har den legat i lådan LÄÄÄÄÄNGE, men så idag tog jag fram den. Hon bara slet åt sig den och satte på sig den. Beundrade volangerna och de små figurerna på bandet och fortsatte att titta på TV. Känns bra att den faktiskt blir använd...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Nyheter:
    Polisen misstänker att den så kallade Göteborgsmaffian har återupptagit verksamheten med langning. En privatperson såg idag en misstänkt affär äga rum i östra Göteborg. Två synnerligen misstänkta kvinnor i 30-40-årsåldern lämnade över ett misstänkt paket. När polisen kom till platsen var dock båda kvinnorna försvunna. En del sytrådar har dock säkrats, men hittills så är Polisens talesman Inge Tygh förtegen om vilken typ av sytrådar det rör sig om.

    Rykten gör dock gällande att det kan röra sig om den sk Znok som nu sprider sig i snabb takt över landet. Och att det när affären även var två små barn närvarande. "Chockerande! Hur kan man utsätta små oskyldiga barn med sådant!" säger en boende i området. Båda barnen hade dessutom tydliga spår från tidigare langning. Då i form av Sanetta och FabricFairy, den senare något som har fått starkt fäste i Sverige.

    Man har misstankar om att det även i Norra delarna av Göteborg kommer att ske affärer med andra missbrukare av tyger. Även denna gång rör det sig om Znok. Vidare spaningar pågår och polisen har finkammat stora delar av Göteborg och har bland annat siktats på E6 i full fart söderut med blåljus på, men tydligen så klarade sig maffian undan Polisen.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    stor grön drake skrev 2010-05-29 06:02:00 följande:
    syrrans flicka totalvägrade annat än prinsess-klänning mellan 2 och 3 års ålder... visst, de klädde på henne annat, men hon gick upp på rummet så fort hon fick chansen och bytte. Hon lärde sig klä på sig själv tidigt på kuppen
    Hm. Dottern hade inte på sig byxor mellan Augusti förra året och början av April. Nu går det under TVÅNG att få på henne dem. Helst ska det vara tights och strumpbyxor. Mjuka stuprörsjeans går under tvång...
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Mimmi 71 skrev 2010-05-30 07:39:58 följande:
    Kan du inte länka till några härliga amerikanska bloggar? Igår hade jag en härlig dag upp i Stockholm tillsammans med lillemannen. Huvudmålet var ett besök på Galleri Hemsytt. Jag säger bara wow, så snyggt det var, så proffsigt! Har ni möjlighet så rekomenderar jag verkligen ett besök. Många av besökarna undrade vad det var för nyöppnad butik, synd att inte ha öppet jämt
    Jag har några bloggar i min blogroll. sewmamasew.com är väl en av de mest kända. Men det finns många andra. Många av deras pysselbloggar verkar växa så ohämmat mycket bara. Det finns flera som jag har sett som har 2500 följare, eller fler. Eller så har de 5 följare. Detdär mittemellansegmentet som vi har flera svenska bloggare som ligger i 100-200 följare verkar inte finnas alls... Eller så har jag missat dem.
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag håller på med ett mönster på en kappa och där står det att det ska vara tränsar. Tittar man på bilden på jackan så ser det ut som om framstyckena bara går kant i kant. Vad är det då de menar?? Hyskor som sitter på insidan??


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Åh! Vilken tur att jag inte beställde aporna då... Funderade på om jag skulle stressa ihjäl mig för en beställning INNAN hon åkte, eller om jag skulle vänta. Tänkte köpa någon meter svart interlock och sy mjukisbyxor till mig. Jag har så långa ben och efter jag har tvättat mina mjukisbyxor så är nästan alla fem cm för korta... Så, jag får väl göra som vanligt och sy själv! Kanske får mannen ett par också. När vi var i fjällen så upptäckte han att han gärna hade haft ett par mjukisbrallor. Men, de enda som fanns var sådana där collegebrallor. De blir VÄLDIGT bylsiga och oformliga. Så han undrade om han kunde få ett par lite tunnare och snyggare?? Vem säger nej till något sådant?


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Gött med tygknarkande kompisar... Fick hem fem meter från Västerås häromdagen och nu är det 8 meter på väg från Uddevalla...

    Kan man inte shoppa själv, så får man be sina kompisar att göra det! Älskar den här tråden!


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Den första modellen är för färdiga band. Men den klarar olika bredder. Jag har en till min "gamla" husqvarna och en till min Bernina. Berninan är kopia och Husqvarnan är orginal. Orginal-delen är stadigare, har lite längre tänder i mitten och lättare att använda, men båda två är väldigt praktiska, man får trixa lite mer med kopian tycker jag.

    Den där andra skulle jag inte ge mig på. Då får du nog använda den bredden på band som du har. Den justerbara är lite trixig vid skarvar, men den där modell två gissar jag är väldigt knepig vid skarvar.

    Rynkfoten. Vet inte. Men, rynkar man mycket så är det nog en hit. Det är INTE så kul att sitta och göra sånt manuellt...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    tinni78 skrev 2010-06-01 21:01:01 följande:
    Jag visste inte ens att det fanns pressarfot för kantband, finns det till alla symaskiner?
    Mer eller mindre. En del har som sagt inte orginaldelar, men på eBay så finns kopior/universalfötter som passar till de flesta maskiner. Åtminstone de kända märkena.
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    plura skrev 2010-06-01 20:36:49 följande:
    Har gått igenom bäbiskläder och efter 3 söner, en dotter och nu en 4e son så har jag upptäckt att vi har nästan inga kläder till honom.
    -Bra! för det ger mig en mer än godkänd anledning att sy Tyvärr så får inte dygnet fler timmar för det.
    Ja, eller så kan man skaffa sig en av varje som är födda ungefär samtidigt på året, men som är helt olika i storlek. Sonens sommarbyxor i storlek 74 passade fin-fint till dottern kring jul. Liiiite kallt med shorts och tunna linnebyxor då!

    Men som sagt. Fler timmar på dygnet borde de sälja på Postorder!
    Sew much fabric - sew little time!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd