• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • grynet80

    evanor, visst blev man.

    Jag gar fått hjärnsläpp, när ni lägger ut mönster som ska ligga mot vikning, ha ni sömnsmån även där?? Den cm gör ju en del..

  • Knastroll82
    grynet80 skrev 2011-02-05 15:45:22 följande:
    evanor, visst blev man.

    Jag gar fått hjärnsläpp, när ni lägger ut mönster som ska ligga mot vikning, ha ni sömnsmån även där?? Den cm gör ju en del..
    Nej, det ska ligga mot vikt kant, alltså ingen sömsmån.
  • sarahl

    yrväder- Om man köper ett 500 pack från stoff o stil, följer det med verktyg då? Jag skulle vielat prova några knappar då jag oxå använder rätt mycket o PRYM knapparna är ju som sagt dyra!

  • gewjyn
    sarahl skrev 2011-02-05 17:27:02 följande:
    yrväder- Om man köper ett 500 pack från stoff o stil, följer det med verktyg då? Jag skulle vielat prova några knappar då jag oxå använder rätt mycket o PRYM knapparna är ju som sagt dyra!
    Det finns ju små paket också, tror att det följer med verktyg till något av de små paketen, annars kostar verktyget typ en tia.
  • Elias Emil

    Fick en bit av det vågiga tyget när jag köpte hemligt paket från JNY. När jag klippt ut mönstret till en barntröja märkte jag att överdelen var frote och resten velor men jag blev så nöjd med tröjan och så syns det inte så mycket.
    Vill bara sy sy sy.

  • Ullerull

    Är det bara jag som har lyckats använda prymtången till sos knappar? Det går jättebra, jag fäster honan/hanen i den där vita "sockerbiten" och så håller jag den uppåt sedan lägger jag i ringen i den andra vita "sockerbiten"  och håller den sidan nedåt, tar emellan tyget och klänner åt. Det går jättebra. En lassning med knappar från sos som jag hade för ett tag sedan hade en tendens att hamna snett på honan så att någon av klamrarna hamnade i mitten, var det inte så mycket så tryckte jag bara ner den annars gjorde jag en ny. Men med de senaste två 50-packen har det inte varit några som helst problem. Jag hillar de bättre än prym för de är inte riktigt lika klumpiga.

    Jag kantar jersey med både interlock och jersey, men jag föredrar interlock, mest för att det är så smidigt, gillar inte när jerseyn krullar sig så mycket. Mudd blir för tjockt tycker jag. Helst en tunnare interlock.

  • mrsIce

    En snabb fråga, hittar inte instruktionsboken till min OL och när jag syr glipar sömmen. Vilken tråd är det jag ska spänna (alt släppa på)? Tacksam för snabbt svar..!

  • mrs lundin

    låter som det kan vara värt att prova stof och stils knappar iaf! kanske ska slänga in en beställning där. Fast tyckte inte att de hade så mkt roliga tyger, inte som jag fastnade för iaf. Men till lite enfärgade bastyger kanske det kan va bra. Har ganska nyss satt igång med att sy barnkläder (väntar första om 2 månader) men är helt såld! Har för lite tid bara... men om 3 veckor så blir jag mammaledig så då ska det sys

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd