• Kaja

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Tänkte bara lägga in EN liten brasklapp till alla som bloggar. En "kollega" på Etsy hade hittat sina bilder på ett pedofil-forum. Det skrämde bokstavligen skiten ur mig. Nu tror jag inte att pedofiler läser svenska pysselbloggar, men eftersom jag skriver på engelska så tänker jag mig extra noga för.

    Efter jag läste det så har jag visserligen bilder på barnen, men det finns INGA bilder där de tittar rakt in i kameran. Alltid så tittar de ner eller åt sidan eller något sådant, oftast är bilderna beskurna så att det är svårt att avgöra detaljerna. De flesta bilder är numera på mina mannekänger eller på galgar. Tråkigt, men ganska ofarligt.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Hej hej i tråden!

    Var och fyndade lite på loppis idag. Mest glad blev nog dottern för ett Skönheten & odjuret påslakan för 20 spänn. Det är lite grått tyvärr, men som sagt så är det rätt motiv på.

    Någon som har koll på vad jag kan göra för att göra det lite vitare. Gärna utan att bleka trycket allt för mycket då... Klorin?


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    ak74 skrev 2010-06-07 22:19:26 följande:
    Kaja!
    Har tyget kommit? 
    Oj förlåt! Klart att det har kommit! Det kom i torsdags, men vi hade avslutning på dagis då så jag glömde nog bort det i villervallan....

    Tusen tack! Det har till och med hunnit åka tvättmaskin, så nu är det bara att sy!

    Och det är nog tur det, för det ser ut att bli klippa framöver här...

    Sålde precis lite kläder som ska få åka till Island. På något sätt så känns det häftigare med island än med USA eller Australien. Det är väl för att de inte är så många där... Ungefär som att sälja till Vatikanstaten eller något sådant.  Skickade till Paris häromdagen och det är inte fy skam det heller...
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    tinni78 skrev 2010-06-08 13:02:28 följande:
    Nej det får man inte, svägerskan köpte tom stickor eller om det var virknål i trä för att kunna handarbeta på flyget. Men de fick snällt åka med i bagaget istället.
    Nja. Det ska visst vara olika mellan olika flygbolag var det någon på ett stickforum som sa för ett tag sedan. Man kan ju ringa och kolla!
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    melizza skrev 2010-06-08 21:10:59 följande:
    hur är znoks ugglor i kvalitet?? är dem som fordon eller som jny djungel i tjocklek på interlocken?? tunnt eller lite tjockare???
    (¯`•.¸¸.¤*¤.¸..•´¯)Daniela 1996 Emilia 2000 Stella 2006(¯`•.¸¸.¤*¤.¸..•´¯)
    Väldigt mjuka och fina. Lite tunnare i kvaliteten, men klart tjockare än vanligt t-shirttyg. Kommer att passa perfekt till sommar-t-shirts.
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Finns det någon som säljer sådanadär söta katter som alla syr?? Jag vet att jag har sett det i någon blogshop, men inte sjutton hittar jag det nu...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Näbbgädda skrev 2010-06-10 19:16:15 följande:
    Kan vara! Sos jersey är så jädrans tunn, det är ingen stadga öht i den, därför åker den ner i maskineriet och maskinen vägrar mata.

    Mjuka tygers jersey är rätt okej. Lite sliskigt men fortfarande bättre än sos! Hur är JNYs i jämförelse med MT's?
    Nu har jag inte testat svamparna. Men, jag köpte ett äppletyg från s&s för några år sedan och det känns ungefär som myrorna gör i år. Ett riktigt höjdartyg. Jag sydde tights, mössor och t-shirts av det så långt tyget räckte. Och de har hållit kanonbra. Dottern är inne på tredje säsongen med samma tights och de är fortfarande lika fina!
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Åkej! Vem var det som bjöd emot mig på Pippi-tyget på Tradera!

    *tittar ilsket*

    Ut med språket!

    Nåja. Gammal är äldst, så jag vann det... Samlar lite på Pippi-tyg. Av förklarliga anledningar...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Om jag inte gillar något så brukar jag faktiskt hålla tyst. Eller säga, "åh vad fint, den idén kommer jag att inspireras av och göra om på mitt eget sätt!".

    Jag lyssnade på en tjej på en podcast. Hon sa att hon kan gå in på H&M eller någon annan affär och direkt säga vilka kläder som är gjorda av samma mönster. Oftast så är det så att en affär har kanske 5-6 grundmönster och så är ALLA plagg gjorda utifrån dessa. Skillnaden är bara lite volanger här, en v-ringning där, skippa kjolen på den klänningen så att den blev en blus, olika material osv. En god tröst för alla oss som tycker att vi är tråkiga och bara syr efter samma mönster hela tiden.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    plura skrev 2010-06-15 09:01:24 följande:
    Kunde varit jag -då jag också vill ha Pippi, men jag har Traderaförbud
    Annars hade jag knipit det
    Vilken tur då! Det steg från 41 kronor till 161 kronor de sista 3 minuterna....
    Sew much fabric - sew little time!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd