Inlägg från: lindalake |Visa alla inlägg
  • lindalake

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jalapeno skrev 2010-06-02 21:52:07 följande:
    shadow, är det inte bara ett dåligt mösnter? det borde vara två precis lika långa bitar annars kan du kolla diffen på maskinen om den matar så att ena benet blir mer utraget
    det är meedoms mönster. tycker det känns så konstigt, har samma problem med ottobre's muddmönster. det kan ju inte vara meningen att ena tyget ska sträckas eller nåt. hur jag än mäter kan jag inte mäta fel på 1 cm! och resultatet blir ju också knas.
  • lindalake
    linweg skrev 2010-06-03 00:23:02 följande:
    Jag får också ca 1 cm fel på Medoms mönster, trodde det berodde på mig. :)
    tack! då är det inte bara jag som är knasig
    (har tyvärr inte provat på att sy smock..)
  • lindalake
    SaltNapp skrev 2010-06-03 10:22:28 följande:
    smart, men problemet är att jag fortfarande har på liggdelen..  så orkar iten montera på sittdelen bara för å göra ett mösnter.. fast kanske kan ställa den på golvet på något sätt å göra som du skrev..!
    är rädd att vadd blir varmt? men det kanske är en knasig tanke som satt sig i mig bara, och att vadden plattar till sig å inte pluffar upp sig så bra igen?
    erfarenheter?
    vadd är ju billigare ;)
    när det är dax att göra hålen för selen, gjorde ni stora knapphål då?

    skapatavmig.blogspot.com/2009/05/monster-pa-sittdyna-till-barnvagn.html


    mät du på sittdelen, spelar ingen roll om den sitter på vagnen eller golvet men mäta på den behöver du iaf.


    Knapphål tror jag de flesta gör för selen

  • lindalake

    hahaha, mitt namn brukade komma upp flera gånger på första sidan men är jag googlade nu var det på sidan 5 och då som kommentar på Bibbis sida coolt. Nåja, mitt "nya" efternamn är mer anonymt än vad mitt flicknamn var tidigare. söker jag med mellannamnet är jag ganska unik och då förekommer jag på facebook en hel del. rätt intressant, jag har avbockat rutan som gör att man blir sökbar på nätet (sekretessinställningarna), men mitt namn kommer upp i grupper som jag är medlem i. så där får man nog passa sig om man vill vara anonym på det sättet.


     


    och angående anonymitet på nätet så är jag helt emot det. Vill man hålla något hemligt ska man inte skriva om det. Lite försiktighet är att rekommendera, särskilt om man lägger ut info om andra än en själv. Själv är jag en öppen människa IRL och det speglar sig även på nätet.

  • lindalake

    tror inte jag orkar läsa en vecka tillbaka. har varit utan Internet för att nån klåpare stängde av det för tidigt, vi ska flytta den 1/7 så det blev väl tokigt nånstans.


     


    Jalapeno: det var en bra kommentar Jag brukar inte kommentera om det är något jag inte gillar

  • lindalake
    FannyN skrev 2010-06-17 11:14:37 följande:
    Då är det inte jag som är helt knäpp...jag köpte tyg via en tygblogg jag följer fleece och betalade helt normalt pris men tyckte det var fint. Får hem en fleecefilt tunn och skrynklar verkligen från Rusta för 39 kronor. Jag förstår verkligen att tjejen inte sytt av den för det går inte. Jag blev ledsen på riktigt,tyckte det var elakt gjort. Själv skulle jag inte ha kul för de hundralapparna alls.
    usch, riktigt fult gjort förstår att du blev ledsen
  • lindalake
    Made in Taiwan skrev 2010-06-18 04:24:32 följande:
    Ni som syr filtar med fleece på baksidan, tvättar ni det först? Det blir ju ofta så nopprigt och fult, många gånger efter bara en tvätt tycker jag...
    fleece är väl 100% polyester ? så det behöver man inte förtvätta. Fast jag brukar förtvätta det iaf, för att få ur ev. rester från processen. Nopprigt blir det ju ändå. Kan dock förstå om man inte vill göra det om filten ska säljas.
  • lindalake
    tinni78 skrev 2010-06-22 01:14:39 följande:
    Nej det har jag inte, kan det vara att nålen har blivit lite böjd? Jag får kolla på det imorgon.
    tänker precis som Jalapeno att det kan vara något med nålen. Antingen sitter den inte längst upp eller så har den blivit böjd. (om du inte flyttat nålen nyligen så är det troligtvis det böjda alternativet)
  • lindalake
    Näbbgädda: jodå, så små använder kalsonger. fast kanske inte vanligt med så unga. vår sån var 2½ när vi slängde blöjorna och eftersom han är lite mindre så var det den storleken som gällde nu är de för trånga (92cm lång). 
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd