Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    yrväder skrev 2010-05-11 23:19:29 följande:
    Ok, får forska lite mer i det. Vore nice att ha lite fler, nu har jag alla möjliga färger på varje spole i flera lager
    Ja fy det är så irriterande! Jag ska nog göra en chansning, de hade även många olika pressarfötter jag skullle kunna tänka mig.
  • Ullerull

    Idag kom bandkantaren till cp:n + att ja fixat en metallplatta att fästa den på. Ett första försök finns att beskåda...Efter lite pill tror jag att jag fick det att funka.

  • Ullerull
    Brooks skrev 2010-05-12 22:26:02 följande:
    Jag har förresten bloggat om min första riktiga applikation! Man är ju ingen Ruttu-Nuttu direkt dock :-P Dock är jag tokigt nöjd och stolt, har redan flera nya på G
    Å det är sååå kul med applikationer, jag gör dem alldeles för sällan. Jättefin blev den, härlig tygkombo. Jag gillar saker som bryter mot varandra.

    Nu har jag bråkat med covern och en kjol....vi är i förstadiet av att lära känna varandra.
    Catwomen07 skrev 2010-05-12 22:52:15 följande:
    För nån vecka sedan var Mjuka tyger på tapeten här i sytråden, att det ibland tog tid att få svar på mail osv. Därför måste jag säga att jag fått väldigt snabba svar och Anna har fixat borttappade paket på ett mycket proffesionellt sätt nu när mitt ena fordonspaket verkar spårlöst försvunnet...
    Skönt att det går smidigt någon gång. För mig har det också gått bra med kontakt å så. Ettpaket som kommit tillbaka till Anna men det skickade hon igen hon har även varit toppen på att lägga till i ordrar och vänta med ordrar föra att vänta in tyger etc.
  • Ullerull
    Annamamma 83 skrev 2010-05-13 12:20:58 följande:
    Eftersom jag har så tråkigt och vanligt förnamn, (Anna).Så vill jag ha nåt roligare o personligt namn på sakerna jag sytt.Jag tänkte då bilda ett namn med första bokstaven på alla familjemedlamar.S,A,J,V,A.Vilket tycker ni är bäst, Svaja eller Svaaj?Jag tror jag väljer Svaja,men kan va kul o höra vad andra tycker!
    SVAJA låter bra tycker jag Eller JAVAS!

    Jag har testat att sy en klol med bara de nya maskinerna....det tog 3 timmar...Hade jag gjort detta på vanligt sätt med de andra maskinerna hade jag kunnat sy 9 kjolar på samma tid, minst, säkert ännu flera.
  • Ullerull
    plura skrev 2010-05-13 12:32:46 följande:
    Learn by doing -eller vad är det man säger. Håller själv på att lära mig min nya maskin och tid tar det -fast att den ska kapa tid
    Jag tror snarare att alla nya maskiner gör att saker tar mera tid för helt plötsligt ska det göras på ett annat sätt. Mitt vanliga går ritkgt fort.
  • Ullerull

    Tror att min mamma har en sån brother, den behver man då inte ämna in för att byta nål. Det skulle bli en väldigt dyr maskin om så är fallet.

  • Ullerull
    Kaja skrev 2010-05-15 14:38:15 följande:
    Halloj. Hade grannens ungar här större delen av dagen igår, så idag var det deras tur. Flera timmar utan barn. Passade på att sy lite beställningar och sedan gav jag mig i kast med garderoben. GARDEROBEN. G-A-R-D-E-R-O-B-E-NJa, ni vet detdär skrymslet som är längst in i syrummet och som hyser tygförråd, mannens skjortor, barnens
    Å så skönt! Ännu trevligare att få en slant till tyger. Jag känner att jag inte kan köpa tyg nu dessvärre och det är sååå tråkigt, vill ju ha massor. Vi ska isolera förrådet, bygga ny entretrapp samt en lååååång mur, en stor trall, anlägga gräsmatta....Bara grävarn kostar 1000:-/tim, tänk om man kunde ta det när man syr!
    Jalapeno skrev 2010-05-15 20:04:35 följande:
    tack för att ni svarar!! fatta så stressad jag blev av att bloggen helt försvann. 
    Ja usch..hur kunde det hända? Skulle ju vara jättetråkigt om allt jobb med en blogg försvinner. Mitt ICQ-konto blev kapat en gång, det var inte kul, han kunde snacka med mina kompisar och de trodde det var jag, huva.
  • Ullerull

    Idag har jag och min  pappa byggt stentrapp i värmen. Varje sten väger 22 kilo, ett ordentligt styrkepass blv det pjuh. Har hunnit med att sy en väska också.

    Sedan har jag fått en beställning på en dagisväska med lång rem. Men jag förstår inte rikgtig hur jag, med mitt sätt, ska kunna vändsy en låååång rem...

    Hur gör man? Väkan ska hänga på höften, så lång ska den vara.

    Det enda jag kommer på är att göra en förlängning och sy in, dvs två sömmar, ne på varje sidan, men det skulle ju vara snyggast med bara en på toppen.

  • Ullerull

    vkrelsböyj pavkrbopgrtkyhnoyrko.....sydde över en nål med ol förut, hack i BÅDA knivarna, den klipper INTE bra....Hoppas det går att fixa till..

    Å så till frågan:

    SMOCK! försökte jag mig på igen idag MEN det går INTE!

    Hur gör man, jag förstår principen. resor på underspole sy pch det blir rynkor, MEN när jag spänner och snurrar upp resoren på undertråden så snurrar den tillbaka i "spolkapseln" den rullar ju så lätt. Det blir ingen effekt alls om jag inte sitter och drar i resorundertråden efteråt under sömmarna (alltså vanlig rynkning)

    Någon som har något bra tips, vad gör jag för fel?

  • Ullerull

    Kanta body går bra med både mudd och interlock. Man ska väl tänka på att inte sträcka för mycket om man tar mudd då blir det en mussla av det hela. Ang smock så fick jag till det. Sökte på sysidan och såg att många skrev att man måste ändra trådspänningen på spolen. Plockade ur spolkapseln för att hitta nån spänning, efter lite undersökande såg jag att resoren inte fastnat ordentligt i trådspänningsklykan...yeeeyyy....snart ska här sys en överdel till utklädningskjolen!

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd