Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jessika82 skrev 2010-05-30 17:17:59 följande:
    Hej alla sy glada behöver er hjälp.... har köpt mig en husqvarna modell 12  och jag behöver en instruktionsbok och undrar om det finna på nätet eller går att beställa?
    Det finns någonstans på nätet som man kan ladda ner instruktionsböcker från husqvarna, någon här i tråden länkade till den sidan tidigare i våras. Tyvärr fanns inte instruktionsboken till min maskin med där så jag beställde den i en symaskinsaffär istället.
  • tinni78

    Alla ni som lägger ut bilder i era bloggar med vit bakgrund, hur gör ni? Jag använder Photoshop men gör nog fel det blir inte alls lika fint som ni andra gör det.


  • tinni78
    m o e skrev 2010-05-31 16:33:22 följande:
    Sudda bakgrunden, men suddverktyget. Ser ut som ett fyrkantigt gammalt skolsuddgummi i menyn. Du kan sudda med samma former som det finns penslar.
    Vad är det för skillnad på suddverktyget och vanliga penslar?
  • tinni78
    lindalake skrev 2010-05-31 16:36:35 följande:
    man ska använda nåt som heter feather när man markerat bilden som ska klippas ut. Det gör bilden mjukare och inte så kantig. Finns säkert nån som kan förklara eller har nån bra länk.
    Är det samma som Ludd? För när jag tog trollstaven för att ta bort allt runt omkring och sedan lade lite ludd och flyttade över till ett tomt dokument så blev jag nöjd. Men det är inte det enklaste att få till det snyggt med trollstaven.
  • tinni78
    TeDrickaren skrev 2010-05-31 18:33:13 följande:
    Äntligen har jag lagt upp bild på nya tygerna
    Kan man bli inbjuden till ditt konto så man hittar bloggen ?
  • tinni78
    Jalapeno skrev 2010-06-02 21:45:09 följande:
    nåt helt annat:
    hur gör ni med anonymiteten på bloggen och marknadsförsäljning? Jag ska stå på min första marknad helgen innan midsommar och i marknadsbloggen finns jag presenterad med alla andra säljare med för och efternamn. I min blogg finns inte ett namn, inte en plats, men en massa bilder på barnen. Jag kanske inte är så anonym som jag tror på bloggen men om jag länkar till marknaden är jag inte anonym för fem öre.

    hur har ni gjort?
    är jag fånig som är anonym?
    Jag är inte alls anonym på nätet och har aldrig varit. Trots att jag har varit öppen på nätet med blogg eller hemsida de senaste 7 åren så har jag aldrig stött på några "otrevligheter". Jag tror att om du visar bilder på dina barn i bloggen så är du inte särskilt anonym, i alla fall om du inte bor i en storstad.
  • tinni78
    Mimmi 71 skrev 2010-06-03 11:54:24 följande:

    Mina tankar om bilder på avvägare oyl är lika med många andra tankar om livet och faror. Jag orkar helt enkelt inte oroa mig. Skulle jag oroa mig om allt som är farligt så skulle jag nog tyvärr inte orka leva. Men det är lite otäckt med bilder på avvägar. Min far råkade ut för att hans passbild använder på FB av en "märklig" profil som hade en hel del tankar och åsikter som stack ut. Nu har min far varken blogg eller lägger ut bilder på nätet, men det går tydligen få tag på andra bilder iallafall. Mao så känns det inte som man går säker någonstan. Man får bara hålla tummarna för att man själv inte blir "offer".


    Så känner jag också, man kan inte skydda sig på alla sätt. Det är ju jag som väljer vad som ska skrivas och visas i bloggen, det jag inte vill visa är det bara att utelämna. Jag är också väldigt nogrann med att barnen ska vara påklädda på bilder som visas.
  • tinni78
    Made in Taiwan skrev 2010-06-08 03:52:14 följande:
    Hexagoner till ett lapptäcke till dockan eller nåt annat litet projekt. :)

    Är det någon som vet om man får ta med sig stickor på planet? Antagligen inte. Virknål då?? 
    Nej det får man inte, svägerskan köpte tom stickor eller om det var virknål i trä för att kunna handarbeta på flyget. Men de fick snällt åka med i bagaget istället.
  • tinni78
    Kaja skrev 2010-06-08 15:00:50 följande:
    Nja. Det ska visst vara olika mellan olika flygbolag var det någon på ett stickforum som sa för ett tag sedan. Man kan ju ringa och kolla!
    Sew much fabric - sew little time!
    Jag tror att min svägerska ringde och kollade och då sa dom att hon ev. kunde få ta med dem, men väl på flygplatsen fick hon inte ta med dem. Det var Tomas Cook vi åkte med då.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd