• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • lokisse

    är det nagon som har koll pa ett bra mönster till en pyamas onepice?


    Nej det tror jag inte!
  • m o e
    Stormorsan skrev 2011-05-30 16:02:52 följande:
    Syr du i vävda tyger? I trikåtyger finns det ingen trådriktning
    Jo, visst finns det trådriktning i trikå också. Den är ju stickad åt ena hållet. Om man drar ut tyget så ser man V V V och då är det åt rätt håll. I de flesta fall är det inte så noga, men när man tex använder velour är det ju viktigt för att få luggen åt rätt håll.

    I dregglisar tycker jag inte att det är så noga om man vänder tyget upp och ner dock. De flesta köpedregglisar är till och med sydda med tyg som är hur snett som helst.
    Nu har vi två mirakelkillar!
  • Stormorsan
    m o e skrev 2011-05-30 16:19:28 följande:
    Jo, visst finns det trådriktning i trikå också. Den är ju stickad åt ena hållet. Om man drar ut tyget så ser man V V V och då är det åt rätt håll. I de flesta fall är det inte så noga, men när man tex använder velour är det ju viktigt för att få luggen åt rätt håll.

    I dregglisar tycker jag inte att det är så noga om man vänder tyget upp och ner dock. De flesta köpedregglisar är till och med sydda med tyg som är hur snett som helst.
    Jo det vet jag precis som en stickad tröja kan man repa upp varv efter varv men det är inte trådriktning i den bemärkelsen som brukas avses i sömnadssammanhang.

    Däremot är trikåtyg ofta rundstickat och ituklippt och man kan därför inte följa kanten som på vävda tyger för att ta ut raken.

     
  • m o e

    Stormorsan: Kan visst inte citera när jag skriver på mobilen. Det går ju fortfarande att se vad som är riktningen i tyget, även om det är ituklippt. På vävda tyger däremot, behöver man ju ha stadkanten för att se om det inte är uppenbart i tex ett mönster.

    Men just rundstickade tyger kan vara lite vridna, så då är det bättre att klippa det som det är och inte lägga mönstret snett.

  • mrs lundin

    provade både att sy en där jag var noga med trådriktning och sen en till utan att bry mig om det, gjorde ingen skillnad på dregglisarna iaf. Handlar nog snarare om val av söm och hur mkt jag drar i tyget. Bara sicksack runt var ingen höjdare, sydde sen först raksöm och så sicksack efteråt, blev iaf bättre men inte helt bra. Syr på en gammal husqvarna och har inte så många sömmar att välja på. Men nu har jag istället blivit sugen på att köpa en overlock! Och maken tyckte faktiskt att det var en bra idé  Är mammaledig nu, och har ju tiden till att sy. Väntar jag till vi har mera pengar på kontot (när jag börjat jobba, är mammaledig från plugg nu) så kommer jag ju inte ha lika mkt tid. Så nu kikar jag runt på maskiner, funderar på en brother 3034, verkar som många på sysidan är nöjda med den iaf!  

  • Lallan

    Hej hej! Någon som har koll på ungefärligt mått på hårband/pannband till en 8-åring? Funkar det att tänka som en mössa? Ska sy till grannens dotter som fyller år idag nämligen.

  • DeenLängtandee

    hallå på er!
    Jag har inte hängt med i tråden men tänkte hoppa in med en fråga.
    Jag har till min fasa insett att min kombinerade maskin huskylock s25 inte har kantbandstillbehör och vet inte vad jag ska ta mig till för att få jämna kantband när jag syr. Hur jag än vrider, drar, håller med pincett, kör långsamt (osv) så blir sömmen ojämn..
    Hjälp, vad ska jag göra?? Maskinen var inte billig och det är omöjligt att lämna tillbaka den nu. Att köpa ytterligare en maskin kommer inte på fråga :/ Hur gör ni som inte har kantbands-tillbehör för att få jämna sömmar??

  • m o e

    DenLängtande: Jag har samma bekymmer med min s21. Jag visste inte så mycket om olika maskiner innan jag köpte den, utan tyckte mest det var praktiskt att kunna sy alla sömmar med en maskin.
    Tyvärr har jag inga bra råd, men hoppas att någon annan har det. Jag är noggrann med att nåla när jag syr kantband, men det är ju så vansinnigt tråkigt... ;)

  • DeenLängtandee

    M O E: Tack för ditt svar =)
    Nej samma här, och jag tänkte främst på att slippa förvara ytterligare en maskin. 2st räcker gott och väl i vår lägenhet med bristande förvaring, så jag köpte den kombinerade.
    Trisst när man inser sånt här när det är för sent! Nåla brukar inte jag göra men testade igår. Det är tråkigt som sagt men det blev iaf lite rakare. Men när man måste sy i snigelfart tar allt så otroligt lång tid att sy! :(

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd