• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • Floria

    Jag inser när jag läser er diskussion om friarmens vara eller ickevara att jag faktiskt inte använt friarmen på min så som det är tänkt Jag har den alltid framme, alltså, jag har tagit bort den del som sitter över, men jag syr som vanligt. 


  • Floria
    DeenLängtandee skrev 2011-06-03 19:49:49 följande:
    hallå på er!
    Jag har inte hängt med i tråden men tänkte hoppa in med en fråga.
    Jag har till min fasa insett att min kombinerade maskin huskylock s25 inte har kantbandstillbehör och vet inte vad jag ska ta mig till för att få jämna kantband när jag syr. Hur jag än vrider, drar, håller med pincett, kör långsamt (osv) så blir sömmen ojämn..
    Hjälp, vad ska jag göra?? Maskinen var inte billig och det är omöjligt att lämna tillbaka den nu. Att köpa ytterligare en maskin kommer inte på fråga :/ Hur gör ni som inte har kantbands-tillbehör för att få jämna sömmar??

    Svårt att svara på. Jag kantar med kantband antingen på min hushållsmaskin, en gammal pfaff, eller för hand, och än så länge har det inte blivit fula sömmar varken i trikå eller vävt.


    Vad är det som blir fel i sömmen? När jag sytt i trikå har jag sträckt själva kanten supermycket, och i vävt tyg nålat noga och sytt med raksöm. Inte speciellt sakta heller.


    Men det kanske är någon dekorsöm du pratar om? Jag har inga sådana, så jag använder oftast tvillingnål i trikå. snyggare än sicksack


  • Floria
    Stormorsan skrev 2011-06-14 08:36:40 följande:
    Hon skriver om att bandkanta med en overlock. Typ som detta kokalal.blogspot.com/2009/12/att-anvanda-band...

    Anade nästan det, det är nog inte många här som inte har en overlock Själv vill jag gärna ha en Fast jag måste säga att senast jag kantade med tvillingnålen så ser det precis ut som på kokalals bild.


    Jag måste bara bestämma mig för vilken maskin jag skulle vilja ha, det är ju en djungel och alla tycker olika. Jag har nog tänkt precis som skrevs, att det är bra med en maskin som kan göra allt.


    Såklart att en dyr bra maskin ska funka, gör det inte det är det kanske inte bara man själv som gör fel, det var mest det jag menade. Min poäng som nog inte framkom var att funkar det att göra på andra sätt som itne ens kräver overlock så ska ju maskinen klara det, annars kanske det är någon inställning/service som krävs eller vad det nu kan vara som jag itne har någon aning om.


  • Knastroll82
    Stormorsan skrev 2011-06-14 08:36:40 följande:
    Hon skriver om att bandkanta med en overlock. Typ som detta kokalal.blogspot.com/2009/12/att-anvanda-band...
    Fast det där är inte en overlockmaskin, det är en coverlock, som syr täcksömmar.
    Sy kantband (med övervikning) med overlock är inte möjligt.
    Däremot kan man sy muddrullå.

    Husqvarna huskylock s25 är därmot en kombinationsmaskin som är en overlock som även har ett fåtal täcksömmar. Jag skulle rekomendera att du vänder dig till något specifikt syforum, t.ex sysidan, för tips och råd angående din maskin, DenLängtande.
  • kajsa d

    Har precis börjat sy barnkläder och har en (dum) fråga - var köper jag kantband i trikå? Tygbutikerna jag har testat med har inga.

  • Stormorsan
    kajsa d skrev 2011-06-16 09:19:05 följande:
    Har precis börjat sy barnkläder och har en (dum) fråga - var köper jag kantband i trikå? Tygbutikerna jag har testat med har inga.
    Du gör egna antingen i samma tyg som plagget eller avvikande tyg och färg som muddväv el liknande
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd