Inlägg från: gewjyn |Visa alla inlägg
  • gewjyn

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ni som har sytt i znoks petrolgrodor, vilken färg har ni använt till kantband? Jag funderar på mörklila, kan det bli snyggt, tro?

  • gewjyn

    Här är lite av det jag sytt i helgen och idag




    Blev visst gigantiska bilder... Legginsen är i jeanscollegen
  • gewjyn
    Fiffa5 skrev 2010-11-15 15:47:09 följande:
    Jättefint!!  Tror jag snart ska våga mig på att sy min första mössa! En kompis frågade om jag inte kunde sy mössor till hennes barn så nu måste jag ju testa.

    Fina leggings! Har du utgått från ngt mönster eller gjort eget? 
    Beskrivning till mössan finns här; http://kokalal.blogspot.com/2009/10/att-sy-en-mossa.html

    Legginsen tror jag kommer från meedom, men jag har haft det ett tag och har inte skrivit på varifrån det kommer... Fickan fick jag över när jag sydde byxor i samma tyg och inte orkade sy på båda
  • gewjyn

    Är det någon som har tips på böcker om textila material? Tillverkning osv? Vi har en engelsk bok "clothing technology" som kurslitteratur, men jag skulle vilja veta om det finns några alternativ, gärna på svenska.

  • gewjyn

    Jag har begått rullfållsdebut på OLen idag Gjorde nederkanten på en grodtunika/klänning till dottern och det blev ju riktigt bra. Hoppas bara att det inte blir för mycket nattlinnekänsla, bara...

  • gewjyn
    Ogabinne skrev 2010-11-16 21:37:26 följande:
    hehe precis! Man får ju ångest när det finns fler "måste ha tyger" än plånboken håller med om. Skönt när det för en gång skull kommer ut lite tyger man inte alls är så sugen på.
    Znoks nya? Samma här isf
  • gewjyn

    Är det någon som vet hur S&S taft är? Styv eller "mjuk"? Jag åker nog på att sy klänning till syrrans bröllop själv, eftersom det är helt omöjligt att hitta nåt vettigt som kan funka till en nyförlöst, ammande mamma till rimligt pris... Funderar på en modell med en del rynk över bysten och behöver ha nåt med lite följsamhet, kanske är chiffong ett bättre val? Tar gärna ett utlåtande om den också, är den väldigt genomskinlig?

  • gewjyn

    Gaah! Har varit nere på biblioteket och lånat tidningar för att hitta ett mönster till en klänning att sy om till amningsmodell. Hittade en passande modell och skulle börja kolla på mönstret, då fattas just det mönsterarket i tidningen Skrikandes Jag blir galen! Har ringt bibblan och de skulle kolla om de hittade det, men risken är väl att någon har snott de,

  • gewjyn
    sarahl skrev 2010-11-18 12:24:19 följande:
    vilken tidning är det?
    burda nr 7/10
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd