• Ulleru­ll
    Äldre 4 Jun 19:52
    598863 visningar
    11405 svar
    11405
    598863

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    yrväder skrev 2010-06-04 12:53:28 följande:
    Tja, när jag gör bodysuits så gör jag som bara en u-formning mellan frambenen, så kanske nåt liknande?
    Kanske skulle testa en sån modell, gör ett prov i ett tyg jag inte vet vad jagska göra med nu. Får se hur det blir. Sambon for till stan och hämtade mina knivar idag, jiiippiii och imorgon jobbar han kväll så då kanske jag kan sy, om jag orkar.

     
    linweg skrev 2010-06-04 16:33:58 följande:
    Jag gillade inte heller tanken på sömmen mitt fram men gav upp tankearbetet och förlängde ett par byxor. Nu när byxdressen är klar tänkar man inte på att det är en söm och smocken döljer ju den effektivt upptill.  :)
    Byxdressen funkade det att sy smock på första försöket. Klänningen ligger fortfarande i en ofärdig hög, då det måste sprättas först. urk.
    Det låter ju bra, blir spännande att de hur det blir.
    yrväder skrev 2010-06-04 19:23:39 följande:
    Nu vet jag inte om det är lika på alla eurokangas, men i torneå har dom då lite större utbud än tex ohlssons tyger på trikå. Dom har mkt större stuvavdelning, och det brukar vara där man kan fynda. Tycker inte dom har så mkt mönstrad trikå på metervara, iaf inte de ggr jag varit där, men lite har dom. Mkt enfärgat. På stuvavdelningen finns både bomullstrikå, viskosjersey, jogging, stretchfrotte och annat smått och gott.
    Ååå, det har jag totalt missat, har inte ens tänkt tanken på att det kan finnas någon tygaffär på finska sidan. Vi åker alltid bara till IKEA, nästa gång måste vi hinna med torneo också!
  • Ulleru­ll
    Äldre 5 Jun 10:49
    yrväder skrev 2010-06-04 20:19:16 följande:
    Ja det är ju lite längre för dig, vi brukar tajma det så att vi är där nio, för då är kl 10 på finska sidan så eurokangas har öppet, men inte ikea. Men vi har ju å andra sidan bara 1.5 timmes resväg dit
    Jag hade nog inte vetat om det om det inte vore för att en av mina kompisar är därifrån.
    Jo jag har ju 14 mil till dig först. Vi brukar åka vid 7 på morgonen då är vi på ikea vid 10, sedan blir det oftast hela dagen där, hittills har vi inte hunnit med något annat. Men snart är ju huset färdigt och då kanske jag kan tjata till mig en sväng till eurokangas.
    För övrigt, helt ot, så är det fortfarande för mig helt fashinerande att man sitter i en bil i 6 timmar för att åka till IKEA och jag är där lika ofta nu som då jag bodde i Norköping, även då tyckte jag det var det långt till IKEA (4 mil till linköping) var där kanske 4 ggr/år. Nu har vi ca 26 mil och innan det kom i happis for ju folk till sundsvall, dit är det 42 mil...heeeelt otroligt!
  • Ulleru­ll
    Äldre 5 Jun 22:40

    Vet inte om jag gila byxdressar eller inte...Det verkar inte så praktiskt, hur ska hon lyckas knöla ner tröjan varje gång efter ett toabesök?
    Aja, prototypen finns att skåda på ett ställe nära dig!

  • Ulleru­ll
    Äldre 6 Jun 23:28
    Skumboll skrev 2010-06-06 19:36:39 följande:
    Jag "råkade" köpa mig en vanlig symaskin idag. Jag har haft en på lån från min mor, men så ville hon ha den under veckan nu. Fick ju smärre panik, herre gud, hur skulle jag kunna vara utan maskin i en heeel vecka? Gubben sa, men köp dig en egen. Aj aj kapten. In på blocket, och vad fann jag? MIN symaskin. En likadan som min mors, så jag slog till. Kostade inte många kronor heller så jag är glad.  
    Å så kul! Gratts!
    virre80 skrev 2010-06-06 19:55:25 följande:
    Skumboll:  Grattis till inköpet Glad

    Jag letar efter overlockknivar att köpa men det verkar inte finnas någonstans...Ikväll så ska det klippas ut delar och ritas mönster :) ungarna sover, mannen jobbar och jag är inte dödstrött, jippi Skrattande
    Jag beställe hos min lokala symaskinsaffär. De hade både under och överknivar. Jag har en gammal huskylock. Tog en vecka att få hem ungefär.
    LumLumLum skrev 2010-06-06 20:17:36 följande:
    Har fått en summa pengar i present som jag har bestämt ska gå till en bra stol att ha vid sybordet. Just nu sitter jag på en köksstol, så egentligen kan ju allt bli bättre. Vad har ni för stol? Tänkte ta mig en sväng till Ikea för att provsitta lite vid tillfälle....
    Jag har en skrivbordsstol modell standard från ikea, den är toppenbra tycker jag jag lyfter aldrig på rumpan när jag syr, jag rullar runt mellan de olika delarna (klippbord, symaskiner, strykbräda), borde kanske lyfta på arslet lite mera...
    Stratus skrev 2010-06-06 22:38:58 följande:
    Jag ska köpa gul jersey, och vet inte vilken jag vill ha. Gul är ju en känslig färg. Är det någon som har testat Mjukatygers solgula jersey och Jofotex och kan beskriva dem för mig. Om JOfotex är samma gul gula nattågen så är det inte rätt gul färg.
    Jofotex har en som är samma som nattågen, men om de har någon mera vet jag inte. Maila eller ring till dem.
  • Ulleru­ll
    Äldre 7 Jun 22:31
    m o e skrev 2010-06-07 16:52:43 följande:
    Oki. Då kanske det är jag som inbillar mig då? Även om vi är många som glömmer bort att sköta maskinen så kanske ett halvår är lite för tidigt för att det ska vara dags att vässa kniven. Jag vet att jag körde över ett par nålar när den var alldeles ny, det kanske kan ha påverkat? Mig har det dock påverkat positivt, jag nålar nästan ingenting längre och det är ju sååå skönt att slippa!
    Om du kört över nålar är det garanterat det som gjort knivarna slöa. Jag gjorde det för ett par veckor sedan och det blev en kratar i båda knivarna. Med den gamla maskinen sydde jag över en nål en gång men då hände det inget.
    Min mamma har haft sin brother sedan 80-talet, aldrig bytt knivar eller aldrig haft den på service. Hon sydde mycket de första åren. Den går fortfarande som en klocka, jag älskar hennes ol. Hon har också kört över nålar ibland med det har inte påverkat knivarna.
  • Ulleru­ll
    Äldre 9 Jun 21:08
    yrväder skrev 2010-06-09 17:54:10 följande:
    Det bubblar inte av den anledningen skulle jag tro, utan hela munkjackan är ungefär ett par tre nummer för stor runt midjan, med resår längst ner, så det ska bli pös, det blir pös runtom, men dragkedjan är för hård så den buktar ut istället för att falla i snyggt pös. Jag har använt en spiraldragkedja, en 6mm.

    Men nu har jag beställt några 4 mm från usa, har länge tänkt beställa därifrån, dels för att dom har många färger, och dels har dom 4 mm spiral, vilket är finare på barnplagg, sen är dom riktigt billiga oxå, 114 kr ink frakt för 3 st 90 cm dragkedjor
    Hoppas det hjälper med en smalare dragkedja om inte nåt annat gör det.
    Var ifrån har du handlat?
  • Ulleru­ll
    Äldre 9 Jun 21:11

    Jag är lite inne på att beställa några pressarfötter till min brother nv900 från ebay. Bla en rynkfot, då är ju frågan.

    Har någon beställt där ifrån, jag antar att det är plagiat allt samman. De hade en med snap on fäste och en som man måste skruva på "armen" den som har snap on var av bättre kvalla enligt honom.

    MEN den sämre kostar 16 dollar den bättre 44 dollar - npgon som köpt som vet om det är värt denna enorma prisskillnad?

    Det är ju inte såååå ofta den lär användas så 44 dollar är den ju inte värd skulle jag tro.

  • Ulleru­ll
    Äldre 9 Jun 22:20
    Elyelle skrev 2010-06-09 21:33:09 följande:
    Ok, misstankte att det kunde handla om for hard dragkedja. Da ar det bara att prova mindre, mjukare dragkedja om mojligt.
    Ja, man kan fa tag pa mycket billiga tyger och sybehor har, men ibland ar kvaliten lag med. Galler att veta vad man ska valja eller bestalla/kopa mindre mangd for att kolla kvaliten forst. :)
    Precis det jag fundrar på nu när jag ska beställa lite pressarfötter, hur kvalisorten är. Svårt att veta när man är på andra sidan.

    Känner att det inte är värt att köpa orginal för det lilla de kommer att användas, frågan är ju bara om plagiaten håller måttet och går att använda utan att bli tokig.

    Bor du där alltså? Var? Brukar det finnas plagiat i affärerna?
  • Ulleru­ll
    Äldre 10 Jun 08:41

    Går det använda stoff och stils stretchjersey/mudd till kantbandsapparaten?

  • Ulleru­ll
    Äldre 10 Jun 09:02
    Skumboll skrev 2010-06-10 08:50:51 följande:
    Japp, det funkar kanon!
    Så bra, funderar på om det är värt att köpa på sig en hel hög. Men inte till nederfållar alltså, det är ju lite trist.

    Hur är den rösa vs mörkröda? Är den röda julröd?
    Vet det snackades gul för nån dag sedan, är sos gul solgul?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd