• Mimmi 71
    Äldre 22 Apr 12:55
    598820 visningar
    11405 svar
    11405
    598820

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag har 2 roliga "happenings" i slutet på maj som jag har en del att sy till och tusen idéer i huvdet, men jag kommer liksom inte till skott.

  • Mimmi 71
    Äldre 22 Apr 13:18
    Minxy skrev 2010-04-22 13:07:55 följande:
    Jag har inte gjort ett jota idag. Eller jo, har sprungit efter sonen (2 år gammal), grälat på honom när han spillt ut mjölk, läst bok med honom, lekt med bilar (sjukt tråkigt!), tröstat dottern (5 månader gammal) när sonen sparkat på henne, tillrättavisat sonen när han sparkat på dottern, sövt dottern, bytt ett x antal blöjor under dagen, gett sonen lunch och sövt honom, gett dottern en smakportion gröt + ammat och sedan sövt henne igen och NU ska jag äta lunch.
    Nej, du har ju inte gjort något alls

    Rätt bra att skriva upp det på det här sättet för det gör ju det hela lite tydligare att man faktiskt gör mycket även om man inte har några resultat av sitt arbete (mer än två nöjda barn)
  • Mimmi 71
    Äldre 22 Apr 16:48
    Stratus skrev 2010-04-22 15:28:22 följande:
    Åhh, den som ändå finge gå hem... Men det är bara en timme kvar. I morgon åker maken till Norge en dryg vecka för att fiska, och jag blir ensam med barnen. Det första jag ska göra är att bära in alla symaskiner och ställa dem på köksbordet. Mitt syrum ligger i garaget och jag vill inte gå ut dit när barnen sover om jag är ensam.
    Ibland kan det vara skönt med sambofritt Idag slutade jag tidigt och hämtade lilleman redan 14.30, därefter lite matshopping och sedan har jag slöat genom att ligga och mysa med honom och läst lite tidningar. Det har varit en galen hektisk start av veckan så det var skönt att ta det lite lugnt, känner mig mer än trött. Kanske kan det bli lite tillklippning ikväll. Jag har dessutom några golf- och bowlinghanddukar att sy. Brodermaskinen står fortfarande upp på köksbänken så den kanske kan få arbeta lite ikväll.
  • Mimmi 71
    Äldre 23 Apr 07:34
    Ullerull skrev 2010-04-22 22:09:40 följande:
    Är det många som använder clearview?
    Den sitter alltid på!!!
  • Mimmi 71
    Äldre 23 Apr 10:12

    När ni ändå pratar "speciallappar" så passar jag på att fråga hur Etsy-shoppen med speciallappar fungerar. Har aldrig handlat vare sig på etsy eller ebay tidigare. Måste man lägga i köpet i varukorgen, handla och betala innan man påbörjar arbetet med att skicka korrektur på lappar. Är det någon som kan utläsa vad lapparna kostar?

    Önskar ja var mer framåt och kunnig på sådana här affärer, men å andra sidan så kanske det är bra för plånboken

  • Mimmi 71
    Äldre 23 Apr 10:33
    yrväder skrev 2010-04-23 10:24:02 följande:
    Jag skickade efter en offert på 2 respektive 3 färger med text och en bild, 300 st utan vikning. Pris för 3 färger: 1.550,00Pris för 2 färger: 1.450,00Så antal färger skiljer iaf inte så mkt i pris, men jag tror nästan jag ska testa etsys variant, känns som att för det priset är det inte hela världen om dom inte är perfekta, man får liksom lika många för mindre än en tredjedel av priset, plus att man får dom vikta om man vill.
    Det lät ju lockande  Jag tror att jag har "landat" i framtagande av logga nu (om jag inte ändrar mig igen förståss) Jag har ju en hl del lappar kvar hemma, kanske dags att sy upp dessa först, men det lockar att kunna sätta lappen i en sidosöm eftersom ett sömnadsmoment försvinner. Hmmmmm

    En sak i taget - håller på att uppdatera hemsidan för tillfället
  • Mimmi 71
    Äldre 23 Apr 10:35
    Mimmi 71 skrev 2010-04-23 10:33:51 följande:
    Det lät ju lockande  Jag tror att jag har "landat" i framtagande av logga nu (om jag inte ändrar mig igen förståss) Jag har ju en hl del lappar kvar hemma, kanske dags att sy upp dessa först, men det lockar att kunna sätta lappen i en sidosöm eftersom ett sömnadsmoment försvinner. HmmmmmEn sak i taget - håller på att uppdatera hemsidan för tillfället
    Fast jag menade då Etsy-varianten, citerade fel inlägg
  • Mimmi 71
    Äldre 23 Apr 12:13
    Kaja skrev 2010-04-22 22:31:47 följande:
    En fråga.... Ni som har köpt lime/lila fordon. Den är ju inte riktigt lila... Funkar det att matcha med brunt i stället?? Det skulle passa mig bättre faktiskt.
    Jag tycker nog att man kan det. Jag skall se om jag kan få till ett foto där man jämför med enfärgat brunt. Hojtar till här om det dyker upp något sådant i bloggen.

    Jag har dock inte den lila men den jämförelsen kan man ju se hos Älsklingsfrö.

    Nu skall jag ta lite helg, skall en tur på stan innan hemfärd för att köpa tyg till köksgardiner (de tillklippta är redan utbytta i tanken då jag vill ha sommarfräscha rosa som skall matcha min rosa vaxduk) och lite kantband. Sedan hoppas jag på lite regn resten av dagen så jag med gott samvete kan gå ned i systuga och sy lite. De lovar fint väder resten av helgen och då blir det istället trädgårdsarbete och urröjning av garaget inför vårt kommande nybygge.
  • Mimmi 71
    Äldre 26 Apr 14:54
    Skumboll skrev 2010-04-26 13:32:19 följande:
    Tjoho! Den randiga jerseyn kanske hon får på fredag redan, annars under nästa vecka.
    Inser att det blir flera beställningar ifrån JNY, ville inte låta stretchfrottén gå mig förbi så därför skickades det iväg en beställning på detta och sedan inväntar jag de övriga färgerna på fordonen. Jag som inte ens har sytt i de förra tygerna ifrån JNY - FARMER

    Inser att plånboken blir mer och mer platt medan tyggarderoberna blir fullare och fullare. Vad härligt det är med tyg!!!!!
  • Mimmi 71
    Äldre 26 Apr 15:12

    Det blev några meter till och jag har lite fundering på att ha med lite produkter i stretchfrottén vid Mors dag som jag skrivit om inne hos mig Är inte så förtjust i velour under sommaren då jag tycker det är lite varmt.

    Men visst jag funderade faktiskt på att invänta de övriga tygerna genom ett meddelande, men lockelsen över att få hem tygerna snabbt blev för stor

    Och jag som skall besöka Andersson & Hjalmarsson innan Pingsthelgen. Undrar vad plånboken säger då

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd