• Äldre 7 Mar 15:10
    600567 visningar
    11405 svar
    11405
    600567

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • lilla sol
    Äldre 7 Apr 09:54

    Frågade tidigare om "bred tvillingnål" men har inte hittat någon för stretchtyger precis som jag fick svar om här, tack för det. Hos Symaskinsexperten hittade jag dock 6mm men inte stretch...

    Undrar fortfarande om någon provat att sy mönster 15 eller kanske 17 från Ottobre 4/2004 och har några erfarenheter att dela med sig av? Dags att sy utebyxor och jag kände att jag behövde något annat än muddisar att utgå från.

  • lilla sol
    Äldre 7 Apr 09:58
    Skumboll skrev 2010-04-06 20:29:11 följande:
    Kantade en tunika i nederkant med CPn idag, men trots att jag drog ner diffen helt så drog det ihop sig. Inte mycket visserligen, men tillräckligt för att jag ska störa mig på det. HUR GÖR MAN? hejelsy.wordpress.com/2010/04/06/molntunika/
    Jättesöt tunika! Tyvärr har jag inga tips till dig dock.
  • Stratu­s
    Äldre 7 Apr 10:15

    Hohoho, igår slängde jag iväg en stooor beställning till the Fabric Fairy. Hoppas det går fort att få dem. Och jag kan ju alltid hoppas på att slippa tullen, men det är ett stort paket och det lär nog inte bara slinka igenom...

  • Mimmi 71
    Äldre 7 Apr 11:39
    Stratus skrev 2010-04-07 10:15:12 följande:
    Hohoho, igår slängde jag iväg en stooor beställning till the Fabric Fairy. Hoppas det går fort att få dem. Och jag kan ju alltid hoppas på att slippa tullen, men det är ett stort paket och det lär nog inte bara slinka igenom...
    Spännande, spännande!!!!! Lova att visa när du får tygerna. Själv måste jag försöka få lite inkomster innan nästa köp (om jag nu kan hålla detta löfte ) Skickade iallafall ned lite produkter till pappa igår som skall marknadsföras i hans kontaktnät

    Beträffande tyll - är det någon som vet var man kan köpa "mjuk" tyll (eller är tyllen från exv S&S, Bibbi och SidenCarlsson mjuk)? Jag har en idé om att sy en kjol med tylleffekt men den får inte kännas hård och obekväm.

    Skumboll: Jag har den erfarenheten att man måste använda sig av interlock som inte har någon lycra i sig om man inte vill ha någon som helst ihopdragning vid bandkantning. Vad har du använt digav?
  • Äldre 7 Apr 11:41
    Mimmi 71 skrev 2010-04-07 11:39:02 följande:
    Spännande, spännande!!!!! Lova att visa när du får tygerna. Själv måste jag försöka få lite inkomster innan nästa köp (om jag nu kan hålla detta löfte ) Skickade iallafall ned lite produkter till pappa igår som skall marknadsföras i hans kontaktnät Beträffande tyll - är det någon som vet var man kan köpa "mjuk" tyll (eller är tyllen från exv S&S, Bibbi och SidenCarlsson mjuk)? Jag har en idé om att sy en kjol med tylleffekt men den får inte kännas hård och obekväm. Skumboll: Jag har den erfarenheten att man måste använda sig av interlock som inte har någon lycra i sig om man inte vill ha någon som helst ihopdragning vid bandkantning. Vad har du använt digav?
    Det finns både mjuktyll och vanlig tyll på Stoff och Stil och tror att det finns hos Bibbi också
  • Tjej 83
    Äldre 7 Apr 12:03

    Jäkla klänningsmönster!
    de visa på bilden att ALLA dear får plats på 140 yg o 150 tyg
    men neee de fick inte alls plats på mitt tyg! jäkla skit, så nu får ja köpa en bit till
    så ja kan f till halterneckbanden...
    om ja inte tar de i hel svart utan de vita prickarna så kan underkjolen med va hel svart  (med tyll på sen då)
    ska ändå köpa svart tyg o sy en skjorta till sonen!

    skit med! vill ju ha tyget nu! så ja kan sy ihop delarna hmmmm...

  • Äldre 7 Apr 12:18

    Tack för alla tradera-tips och synpunkter!
    Jag har funderat lite till... Det är så mycket tyg, att sälja dom styckvis skulle ta evigheter att fotografera och lägga annonser.
    Vad tror ni om att man fotograferar säg 20 tyger, och numrerar dom, och annonsen gäller för 5 tyger som vinnaren själv får välja? Så kan jag göra en till annons sen med dom resterande tygerna. Tror ni det funkar?


    Colin 07.12.21
  • Äldre 7 Apr 12:22
    bakabakalitenkaka skrev 2010-04-07 12:18:00 följande:
    Tack för alla tradera-tips och synpunkter! Jag har funderat lite till... Det är så mycket tyg, att sälja dom styckvis skulle ta evigheter att fotografera och lägga annonser. Vad tror ni om att man fotograferar säg 20 tyger, och numrerar dom, och annonsen gäller för 5 tyger som vinnaren själv får välja? Så kan jag göra en till annons sen med dom resterande tygerna. Tror ni det funkar?
    kan nog funka
    Längtar efter sommar
  • Mimmi 71
    Äldre 7 Apr 12:53
    ak74 skrev 2010-04-07 11:41:02 följande:
    Det finns både mjuktyll och vanlig tyll på Stoff och Stil och tror att det finns hos Bibbi också
    Tack, så skall jag spana in båda ställena. Tror inte det blir någon S&S-beställning inom kort för jag fick hem material därifrån igår Bibbi känns i så fall enklare för därifrån skall jag beställa snart (när jag får iordning på mina trådrullas så jag vet vad som fattas )

    Men min idé med tyllen är ju än så länge en idé i huvudet så det kanske kan bli lagom att ta tag i den vid nästa S&S-beställning Brukar ju bli sådana med jämna mellanrum. Fick för övrigt hem ljusblå prickig vaxduk från S&S och tom sambon somm inte är så släng med färger tyckte den var grön Varför är de så dåliga på att namnge färgerna?
  • sarahl
    Äldre 7 Apr 13:05

    någon som har lite mått på body i strl 62, gärna med kuvertvikning eller omlott knäppning.
    brebb längd. längd på ärm osv.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd