Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    virre80 skrev 2010-05-25 20:27:15 följande:
    Med risk för att låta korkad -kan man använda vanligt baddräktstyg till solskyddskläder? Låter toppen iallafall isåfall..
    Jag tycker det låter mysko, det borde inte skydda mer än annat tyg. För att få så pass hög spf så måste man nog behandla tyget på nåt vis.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Har fö hittat en amerikansk sajt som säljer solarweave, som är ett solskyddstyg som verkar vara stumt, för mer vardagliga kläder, får se om jag is beställa, det var inte så billig frakt, 33 dollar för 2 yards, men å andra sidan kostade det bara 8.49 per yard så. (400 totalt för 2 yard) Sambeställning vore ju av intresse, men då kommer man ju lätt över 500 och då ökar risken för tull markant.

    Aja, här är sidan om nån vill kika.

    www.rockywoods.com/Solarweave-Supplex-Nylon-Fabric

  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag tror jag svimmar! Beställde av mjuka tygers nya tyger i onsdag, betalade med kort för jag tänkte att om jag har tur hinner hon skicka dom innan sin semester, speciellt eftersom vi åker på en veckas semester i anslutning till det hon kommer hem.

    Såg på bloggen att hon dock skulle få fordonen först idag, så förhoppningarna var inte så höga.

    Fick nu meddelande om att mitt paket är skickat Niceness, fast jag har ingen aning om vart jag ska rymma alla nya tyger, börjar vara lite fullt

  • Anonym (Kaffedraken)
    linweg skrev 2010-05-31 13:54:47 följande:
    Här kommer glädjedödaren... Skickat på "mjuka tygerspråk" betyder ihoppackat och redo för avfärd nästa arbetsdag, dva hennes nästa arbetsdag. Så jag håller mina tummar för er att det är nästa normala arbetsdag och inte som det var för mig...
    Ja, fast nån gång har det faktiskt betytt skickat på riktigt, och jag har fått det dagen därpå.

    Men i vilket fall går hon ju inte på semester förrän på onsdag, så det borde hinna  gå iväg även om det är som du säger.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Snyft, de lime/turkosa och de lime/cerise aporna hade visst inte kommit ännu, så de skulle skickas när hon kom hem, och resten var skickat nu. Det var ju de aporna jag hade beställt. Aja, det är inte mkt att göra åt.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Kaja skrev 2010-05-31 16:20:36 följande:
    Åh! Vilken tur att jag inte beställde aporna då... Funderade på om jag skulle stressa ihjäl mig för en beställning INNAN hon åkte, eller om jag skulle vänta. Tänkte köpa någon meter svart interlock och sy mjukisbyxor till mig. Jag har så långa ben och efter jag har tvättat mina mjukisbyxor så är nästan alla fem cm för korta... Så, jag får väl göra som vanligt och sy själv! Kanske får mannen ett par också. När vi var i fjällen så upptäckte han att han gärna hade haft ett par mjukisbrallor. Men, de enda som fanns var sådana där collegebrallor. De blir VÄLDIGT bylsiga och oformliga. Så han undrade om han kunde få ett par lite tunnare och snyggare?? Vem säger nej till något sådant?
    Jag har sytt ett par svarta mjukisbyxor till mannen, fast i poplin. Smal mudd i benslut och linningen är fodrad med mudd men idragen resår och snöre. Han älskar dem, blir ett par till nu, fast ljust beiga, och i trekvartlängd.
  • Anonym (Kaffedraken)
    NCL skrev 2010-05-31 22:22:01 följande:
    Jag sydde en klänning till mig själv ur Ottobre 2/2010 (bild finns i bloggen) och mätte noga innan jag sydde och tog den storlek som enligt tabellen skulle passa, tyvärr blev den lite för stor tycker jag. Bör man ta en storlek mindre generellt när man använder Ottobres dammönster eller är det olika?
    Jo, jag har upplevt det så iaf. Både på barnmönster och vuxenmönster.

    Fin klänning blev det iaf, och jag tycker inte den ser SÅ stor ut.

    Snygga solhatt och jeansjacka med, jag har haft en bit av samma gula tyg men nu är det slut
  • Anonym (Kaffedraken)
    Ullerull skrev 2010-06-04 10:29:04 följande:
    Jag skulle vilja sy en byxdräkt till stortjejan, med smock. Men hur gör man med mönstret, tänkte att det är ju bara att förlänga ett byxmönster, men då blir det ju en söm mitt fram. Om man inte gör som lindex och syr av i midjan,men det vill jag inte. Förslag?
    Jag skulle nog göra som så att jag gör en söm mitt bak bara, och resten är ett helt stycke. Dvs inga sidosömmar eller nåt. För det är ju främst bak som grendelen behövs.

    Funderade på den varianten gällande en pyjamas där jag vill ha öppning mitt fram, men ingen söm mitt bak.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Ullerull skrev 2010-06-04 12:09:13 följande:
    Oj, nu blev det tankebry....hur gör man fram då då?, det blir ju knepigt med grenen. Nu gör jag ett test som ett par vanliga byxor, MEN jag har ju fortfarande hack i knivarna till ol, så jag kom inte längre än till tillklippning och jag vägrar sy ihop det med vanliga maskinen.
    Tja, när jag gör bodysuits så gör jag som bara en u-formning mellan frambenen, så kanske nåt liknande?
  • Anonym (Kaffedraken)
    NCL skrev 2010-06-04 18:51:11 följande:
    Ja, det ska bli roligt. Min mamma är från Jakobstad och vi var alltid där på somrarna när jag var liten men nu är det alldeles för många år sedan.
    En sväng förbi Myllymuksut skulle innebära en omväg på 14 mil enligt google så det vet jag inte om resten av familjen går med på men Eurokangas verkar finnas i Kokkola. Jag har försökt hitta finska tygbutiker på nätet men inte lyckats så bra. Det är mest trikåtyg jag är intresserad av.
    Nu vet jag inte om det är lika på alla eurokangas, men i torneå har dom då lite större utbud än tex ohlssons tyger på trikå. Dom har mkt större stuvavdelning, och det brukar vara där man kan fynda. Tycker inte dom har så mkt mönstrad trikå på metervara, iaf inte de ggr jag varit där, men lite har dom. Mkt enfärgat. På stuvavdelningen finns både bomullstrikå, viskosjersey, jogging, stretchfrotte och annat smått och gott.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd