• Äldre 4 Jun 20:19
    600597 visningar
    11405 svar
    11405
    600597

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ullerull skrev 2010-06-04 19:52:12 följande:
    Kanske skulle testa en sån modell, gör ett prov i ett tyg jag inte vet vad jagska göra med nu. Får se hur det blir. Sambon for till stan och hämtade mina knivar idag, jiiippiii och imorgon jobbar han kväll så då kanske jag kan sy, om jag orkar.

     
    linweg skrev 2010-06-04 16:33:58 följande:
    Jag gillade inte heller tanken på sömmen mitt fram men gav upp tankearbetet och förlängde ett par byxor. Nu när byxdressen är klar tänkar man inte på att det är en söm och smocken döljer ju den effektivt upptill.  :)
    Byxdressen funkade det att sy smock på första försöket. Klänningen ligger fortfarande i en ofärdig hög, då det måste sprättas först. urk.
    Det låter ju bra, blir spännande att de hur det blir.Ååå, det har jag totalt missat, har inte ens tänkt tanken på att det kan finnas någon tygaffär på finska sidan. Vi åker alltid bara till IKEA, nästa gång måste vi hinna med torneo också!
    Ja det är ju lite längre för dig, vi brukar tajma det så att vi är där nio, för då är kl 10 på finska sidan så eurokangas har öppet, men inte ikea. Men vi har ju å andra sidan bara 1.5 timmes resväg dit
    Jag hade nog inte vetat om det om det inte vore för att en av mina kompisar är därifrån.
  • Äldre 6 Jun 22:43
    emptythorn skrev 2010-06-05 20:36:31 följande:
    Men det är ju så, man åker 8 mil enkel väg för att åka lite båt och grilla lite korv i någons stuga. Eller 25 mil enkel väg för att få shoppa lite än bara på Lindex.

    Men är det svårt att hitta till Eurokakangas? Kan ju noll finska, (trots att både mamma och pappa pratar det) men oftast brukar man ju ta sig fram med svenska också.
    Tänker du på eurokangas i torneå? Isåfall är det rätt enkelt, man kör över till finska sidan, sen kör man rakt fram förbi 2 rödljus, sen kommer man till en rondell, där tar man vänster, och så har man en stor byggnad på vänster sida där eurokangas ligger. Sitter en stor skylt på byggnaden så man kan inte missa det. Dom kan engelska där, och den del kan svenska oxå så det är inga problem.
  • Äldre 8 Jun 16:44
    emptythorn skrev 2010-06-07 22:38:11 följande:
    Tack! Vi funderar på att åka till helgen, beroende på om resten av familjen har blivit frisk tills dess.
    Har de bra priser? Den enda tygaffär jag har varit på är Ohlssons i Luleå och de har så himla tråkiga stuvar, verkar som om det aldrig kommer in något nytt där.
    Jadå, relativt bra priser, stuvarna är rätt billiga, ligger nog lite över ohlssons i pris, men billigt ändå. Metervara har jag inte köpt så jättemkt av men det verkar vara lite varierande, jag köpte tunn tunn denim sist för 8,9 eur metern, och så hade dom nån mönstrad viscos som jag kikade på men inte köpte som kostade 13,9 tror jag. Men ungefär därikring beroende på vad man är ute efter.
  • Äldre 8 Jun 16:46

    verkar vara olika, det där med stickor, har nån blogg tillagd på google reader som jag läser sådär sporadiskt, och hon verkar flyga mellan sverige och provence en hel del och hon stickar båda vägarna, verkar inte vara något problem iaf.

  • Äldre 8 Jun 22:32

    myllymuksuts prickar och ränder är fina. dock är dom rätt stumma för att vara trikå, det är singeljersey i 100 % bomull så då blir det så. Däremot blir dom noppiga relativt fort, men jag tycker dom är så fina så det är värt det

    Själv kom jag över lite mer pirater till ett relativt humant pris.

  • Äldre 8 Jun 22:32
    melizza skrev 2010-06-08 21:10:59 följande:
    hur är znoks ugglor i kvalitet?? är dem som fordon eller som jny djungel i tjocklek på interlocken?? tunnt eller lite tjockare???
    djungeln har jag inte känt på, men dom är snäppet tjockare än MT fordon tycker jag.
  • Äldre 9 Jun 15:33

    Jag har sytt en gravidmunkjacka - oavsiktligt......(är inte gravid)

    Hatar tajta kläder och har länge tänkt sy en lite pösig munkjacka eftersom jag inte hittar nån på affärerna. Nu har jag sytt en och pösig är den, men problemet är att dragkedjan gör att pöset står rakt ut, vilket gör att jag ser halvt höggravid ut Har ingen aning om vad jag ska göra åt saken.
    Just nu lutar det åt att bara använda den öppen, och hoppas att det går till sig lite med tvätt och användning. Alternativt sy om lite och sätta knappar istället. (vilket i sig skulle kännas lite surt för jag har äntligen lyckats sy fast en dragkedja och få själva sömnaden snygg iaf)

  • Äldre 9 Jun 15:47
    Akleja skrev 2010-06-09 15:43:41 följande:
    Om inget av det funkar kan du alltid låna den till mig :) Och sen förhoppningsvis kunna ha den själv så småningom ;)
    Nejdå, men hoppas att du får till det. Har tyvärr inga smarta råd att ge... Jag skulle nog i ditt fall använda den öppen till att börja med i alla fall.
    Ja, den tanken for faktiskt genom mitt huvud Dock känns det som att jag lagt ner lite för mkt tid och pengar på den för att bara kunna använda den typ ett halvår eller så...
  • Äldre 9 Jun 17:54
    Elyelle skrev 2010-06-09 16:32:20 följande:
    Har du provat med ett par cm kortare dragkedja? Om tyget tojs ut vid somnaden av dragkedjan, star den garanterat ut. Om den tojs mycket, bubblar den med. Annars har jag markt att sprialdragkedjorna ar lite mjukare overlag - atminstone de marken jag anvant.
    Det bubblar inte av den anledningen skulle jag tro, utan hela munkjackan är ungefär ett par tre nummer för stor runt midjan, med resår längst ner, så det ska bli pös, det blir pös runtom, men dragkedjan är för hård så den buktar ut istället för att falla i snyggt pös. Jag har använt en spiraldragkedja, en 6mm.

    Men nu har jag beställt några 4 mm från usa, har länge tänkt beställa därifrån, dels för att dom har många färger, och dels har dom 4 mm spiral, vilket är finare på barnplagg, sen är dom riktigt billiga oxå, 114 kr ink frakt för 3 st 90 cm dragkedjor
    Hoppas det hjälper med en smalare dragkedja om inte nåt annat gör det.
  • Äldre 10 Jun 00:13
    Ullerull skrev 2010-06-09 21:08:43 följande:
    Var ifrån har du handlat?
    www.zipperstop.com/index.php
    Elyelle skrev 2010-06-09 21:33:09 följande:
    Ok, misstankte att det kunde handla om for hard dragkedja. Da ar det bara att prova mindre, mjukare dragkedja om mojligt.
    Ja, man kan fa tag pa mycket billiga tyger och sybehor har, men ibland ar kvaliten lag med. Galler att veta vad man ska valja eller bestalla/kopa mindre mangd for att kolla kvaliten forst. :)
    Ja, fast dessa dragkedjor är YKK:s så dålig kvalitet tror jag inte det är
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd