• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • Mimmi 71
    Skumboll skrev 2010-04-13 14:36:31 följande:
    Undrar varför det alltid blir sådär... så mycket tid, men ingenting blir gjort. När man inte har tiden, jävlar vad det kliar i fingrarna...
    Känner igen det! Min ursäkt för tillfället är att det är alldeles för mycket att göra så jag istället blir apatisk av alla saker. 4 bra saker har jag iallafall fått gjort - beställ t tågbiljetter, fixat offert på nytt kök, broderat blommor på 2 blivande kjolar och plockat upp diskmaskinen Det gäller att tänka positivt Nu skall jag ta tag i det återtsående som är att städa sovrummet (så trist) och dammsuga (mer skoj då vi precis installerat centraldammsugare )

    Skall försöka att få sambon att gå med på hämtmat eller att sköta matlagningen så kanske jag kan få sytt de tre kjolarna som är broderade. . En promenad ikväll måste jag få till också - det nya livet med vårruset som mål skall börja. Det är bara en månad kvar.
  • plura
    MarJoDe skrev 2010-04-13 14:41:30 följande:
    Nu blir det storrensning framöver, behöver all hjälp jag kan få att bli av med mitt överflöd. Har fått ny lägenhet och vill dra på så lite som möjligt.
    Kan nog hjälpa dig lite
  • Mari78 m pojktriss
    plura skrev 2010-04-13 14:43:19 följande:
    Mari78: Var tvungen att kolla hur beskrivningen var (tänkte att jag kanske fått det om bakfoten) men jodå mudd på innan ärmen syddes ihop. Tror jag struntar i den idéen och lyssnar på er istället 80/90-tals modet är riktigt ruggiga grejjer. Lånade en bok (utan att kolla innehållet) från början av 90 med lättsydda barnkläder -jisses nog var det lättsytt allt och bland det fulaste med.  Hängde som tält på barnen -a´la vik ett lakan på mitten sy 3-4 sömmar och klipp lite så har du en skjorta eller byxa eller en....*ryser* Mitt huvud är fullt av saker jag vill sy, men tiden och förkunskperna räcker inte till (det går väl lite hand i hand) Tänkte önska mig en bok med mönster (barn) tills jag fyller år, så då är frågan om man ska köpa EN bok vilken är det då man ska köpa? Är alltså ute efter bra basmönster som man sedan själv kan förändra.
    Om du skall satsa på en enda bok skulle jag nog säga Meedom & Meedom. Lite beroende på hur gamla barn du vill sy till så skulle jag välja 0-3 år eller 4-7 år. Sedan finns ju Welinder också, väldigt lik Meedom & Meedom dock så det är hugget som stucket vilken man väljer skulle jag tro, fast jag har båda *skratt*. Båda dessa är ju ursprungligen från 70-talet så du slipper alla hemska 80-90-talsgrejor.

    Ja, strunta i beskrivningen du. Det blir mycket snyggare och bekvämare att sy ihop mudden till en rundel och sy på denna när tröjan är ihopsydd.

    Nu skall jag åter till köket. Använder bordet som klippbord idag och hoppas hinna klippa lite till.
  • Mimmi 71
    Mari78 m pojktriss skrev 2010-04-13 15:08:08 följande:
    Om du skall satsa på en enda bok skulle jag nog säga Meedom & Meedom. Lite beroende på hur gamla barn du vill sy till så skulle jag välja 0-3 år eller 4-7 år. Sedan finns ju Welinder också, väldigt lik Meedom & Meedom dock så det är hugget som stucket vilken man väljer skulle jag tro, fast jag har båda *skratt*. Båda dessa är ju ursprungligen från 70-talet så du slipper alla hemska 80-90-talsgrejor.Ja, strunta i beskrivningen du. Det blir mycket snyggare och bekvämare att sy ihop mudden till en rundel och sy på denna när tröjan är ihopsydd. Nu skall jag åter till köket. Använder bordet som klippbord idag och hoppas hinna klippa lite till.
    Spännande! Är det tillklippning som gäller?

    Själv har jag jagat inspiration och spånat på en ny "kollektion". Vill köpa mer, mer och mer tyg så att jag kan provsy det hela. Men jag får nog istället försöka mig på att sy provplagg i tyger jag redan har istället. Blir det bra kanske de skall förverkligas i rätt tyger

    Jag har sagt det förr - jag letar ställe där man kan få till fler tummar på dygnet, men även där man kan få rejäl spark i baken och tummen ur
  • tinni78
    Lallan skrev 2010-04-12 20:56:48 följande:
    Vad är lagom mått att ha på midje och benmudd på ett par byxor i storlek 50-56? Borde inte skilja så mycket från dtrl 62-68 eller?
    Nu har jag kollat måttet på 56 byxorna, mudden i midjan är 38 cm och benmudden 12 cm. Det är Lindex velourbyxor och dom sitter jättebra.
  • Den Osynlige
    MarJoDe skrev 2010-04-13 14:41:30 följande:
    Nu blir det storrensning framöver, behöver all hjälp jag kan få att bli av med mitt överflöd. Har fått ny lägenhet och vill dra på så lite som möjligt.
    här rensar jag med.tiden räcker inte till så mycket som man önskar
    *En massa skratt och glädje är underbart!*
  • Lallan
    tinni78 skrev 2010-04-13 16:36:13 följande:
    Nu har jag kollat måttet på 56 byxorna, mudden i midjan är 38 cm och benmudden 12 cm. Det är Lindex velourbyxor och dom sitter jättebra.
    Supersnällt!

    Sitter på tåget på väg hem från jobbet så då vet jag vad jag ska fortsätta med när jag kommer hem
  • MarJoDe
    plura skrev 2010-04-13 14:44:44 följande:
    Kan nog hjälpa dig lite
    Tack! Kommer nog att bli lite dom närmaste veckorna. {#lang_emotions_sunny}
    Jag har en syblogg
  • lindalake

    Jag har varit och tittat på en lägenhet idag och vi stod först i kön så nu ä n t l i g e n ska vi flytta! eller...om ett par månader då.


    Damen som bor där nu har bott där i 34 år! Hon lämnar kvar två rullgardiner och ett skåp i badrummet som går att snygga till och en takfläkt! helt underbar människa, och hon kommer bo i huslängan bredvid ska bli så skönt med större. 4 pers på en 2a är faktiskt i minsta laget, särskilt som vi inte bor i tex. Stockholm där det är svårt att få tag på lägenheter. Detta är en hyreslägenhet och med uteplats. och lekplats anpassad för de mindre barnen precis utanför.


     


    Ja jag har skrivit högskoleprovet så nu behöver jag inte plugga till det utan kan äntligen sy igen! Har dock väldigt lätt för att fastna på FB med Mafia wars...men håller på att dra ner på det. Måste hinna med att göra sånt som är viktigt i livet innan jag börjar plugga till hösten. Vill ju hinna sy nu när jag är "ledig" {#lang_emotions_sunny}

  • Ullerull

    Idag har jag sytt en body med förstärkt raksöm stället för med tvillingnål, ja, kantbandet alltså. Tycker att det blir så fult med tvillingnål från baksidan, för mina barn duger det ju men den här ska inte de ha och då vill jag att det ska se bra ut från alla håll. Finns att beskåda. Ska nog fortsätta sy kantbanden med raksöm, det blev bra.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd