Inlägg från: bakabakalitenkaka |Visa alla inlägg
  • bakabakalitenkaka

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-03-11 09:27:14 följande:
    Det blev en kort sömnad. Känningar av sockerfall innebar en 2:a frukost (frukost nr ett intas innan jobb/dagmammelämning vid 05.30). Te (Gobli, jag tror jag har slutat med kaffe, smakar inget bra för tillfället ) och en macka framför datorn igen. På en halvtimma klippte jag iallafall till resterande stycken (bakstycke, ärmar och kantband), sydde ihop tröjans raglansömmar och stickade ned dem med avig täcksöm Några vändor framocktillbaka så blir nog den tröjan klar Håller med Gobli! När jag syr på snedslå i stumt tyg så syr jag på den direkt med en söm. Ja pyjamas är ju inget höjdarprojekt. Jag drar mig för att sy dem för alla tryckknappar. Men nu har jag ju en KAM-press, så det behöver jag ju inte göra längre Inser att jag måste sy mer saker med tryckknappar i Har ju bara tryckt i 4 knappar sedan jag fick hem den.
    Som tur är så är det inte en enda tryckknapp i denna pyjamas men ändå fusk med kam-press

    En fråga. tänker göra en utanpå ficka på jeansen, men hur lång/ska jag göra den? Ska ha lång benmudd så jag vill inte ha för lång ficka, samtidigt ska den ju synas så den ska inte vara för kort.... har inte sytt fickor förr.
    Colin 07.12.21
  • bakabakalitenkaka

    Jag och overlocken blev ovänner idag när jag ville att den skulle sy i jeans. helt plötsligt så fick stådspänningen spunk och allt blev bara jox och trassel.
    La jeansen åt sidan och sydde istället en härlig singoalla


    Colin 07.12.21
  • bakabakalitenkaka

    Igår var lilltrollet tillbaka på dagis efter 2 veckors VAB, idag är han hemma igen med en förkylning som heter duga. Suck, dessa dagisbaciller alltså. Less!!
    Jag har såklart massor att sy tills på måndag, vet inte när jag ska hinna. Man kanske får offra sömnen? ..


    Colin 07.12.21
  • bakabakalitenkaka
    Mimmi 71 skrev 2010-03-12 08:15:00 följande:
    Jobbigt med dessa sjukdomar. Vab i 2 veckor? Då kanske inte jag skall klaga som skickade iväg lillemannen till dagmamma igår efter ha varit hemma hela veckan. Själv är jag ju dock sjukskriven fortfarande vilket innebär att jag inte varit på jobbet på hela veckan. Jag känner dåligt samvetet och framförallt stressad över att allt arbete läggs på hög. Ingen som tar det ifrån mig så det innebär dubbelt arbete när jag kommer tillbaka Idag skall det bli lite sömna tillsammans med lite "måsten" gällande jobb.P.S Nu finns min "Blixten" inne hos mig Toknöjd! Men ännu mer nöjd var lillemannen när han kunde åka till dagis med tröjan på sig.
    Såg tröjan, skitsnygg!!!! min trollunge såg också och utbrast "biiiiiil, vill ha"
    Colin 07.12.21
  • bakabakalitenkaka

    Alltså, hur gör ni för att få sy med barnen hemma? Eller det kanske är lättare med äldre barn? mitt troll är 2 år och tycker symaskiner är väldigt intressanta, så jag kan inte sitta och sy utan att hans små fingrar petar och rattar på allt.


    Colin 07.12.21
  • bakabakalitenkaka

    Ett sjukt litet troll somnade i soffan, så nu har jag passat på att rita lite nya mönster. Men eftersom tygerna huserar i trollets rum så blir det nog inte mer än så just nu.. Kanske kan jag muta med Handy Manny senare så hinner jag klippa lite också


    Colin 07.12.21
  • bakabakalitenkaka
    Kaja skrev 2010-03-12 10:55:53 följande:
    När de var i den åldern så klippte och ritade jag bara när de var vakna. Det gick liksom inte. Senare så går det att muta med film osv. Numera är dottern fyra och då leker hon gärna i syrummet när jag syr. Leken heter "riva ut alla tyger ur mammas garderob och leka koja", vilket brukar betyda 20 minuters städjobb efter varje sysession... Numera så sitter de gärna i knät på mig och syr, eller hjälper mig att gasa. Sonen sydde sitt första par byxor när han var 4-5 år sådär...
    haha, rolig lek
    Colin 07.12.21
  • bakabakalitenkaka
    ak74 skrev 2010-03-12 11:10:04 följande:
    Jag är ju också hemma sedan årsskiftet då min arbetsplats slog igen. Är nu arbetsbefriad under uppsägningstiden på 6 mån. Det betyder att jag är officiellt arbetslös 1 juli...
    Ja jag är också arbetsbefriad, sen 1/6 förra året, min anställning upphör 31/5 detta året. Det är inte helt plättlätt att få nytt jobb, och särskilt när man inte vet vad man vill bli som stor
    Jag stormstrivs att vara hemma och sy om dagarna, tyvärr så blir man ju inte rik på det. Hoppas att jag kan hitta något vettigt deltidsjobb snart, gärna innan sommaren.
    Nhelia skrev 2010-03-12 11:51:56 följande:
    Lilja: Jag har ju också en tvååring och här blir det inget sytt när han är vaken. Mest för att syrummet är på nedervåningen och där är det inte så barnvänligt. När han blir lite äldre kanske vi skaffar tv och lek/pysselhörna dit ner så ska det nog gå Annars jobbar jag 90% och känner mig ibland lite avis när jag läser om alla som kan sy när barnen är på dagis. Men mitt jobb som jag älskar är såklart guld värt!
    Ja, hurra på 2-årsdagen till din lille {#lang_emotions_sunny}
    Colin 07.12.21
  • bakabakalitenkaka

    Vi ska ut till vårdcentralen om en liten stund. 3e besöket på mindre än en vecka. Har jag sagt att jag är less eller? less!! lilltrollet hostar hela tiden, har gör bara uppehåll för att nysa, typ..


    Colin 07.12.21
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd