• Kaja

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag tycker att jag är hyfsat med i modet, för det som gäller i min ålderskategori och yrkesklass... Men, jag är ju HELT lost när det gäller barn/ungdomsmode... Man skulle behöva en sådandär site där all sådan info finns... Men blotta tanken på att en sådan sida skulle finnas... Usch!


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag vaknade klockan 6:20 i morse. Somnade med barnen igår vid halv nio, så jag var pigg som en lärka. Och hann att sy klart ett par tröjor med covern. Funderar på om jag hinner sy en klänning till dottern innan vi åker till Milano i morgon... Tror inte det...

    Hoppas nu bara att man kan hitta någon billig tygaffär (inte SÅ troligt) så att man kan fylla bagaget... 15 kilo per incheckat bagage tror jag att mannen sa. Man får väl offra lite kläder på väg hem helt enkelt... 


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Halloj halloj! Tillbaka från en vecka i Italien. Tyvärr så blev det vare sig klädshopping eller tygshopping. Dock har jag med mig lite mer vältränade ben och en snygg solbränna i bagaget, eftersom det mest blev skidåkning.

    Massor med energi också! Nu är jag SÅ sugen på att sy massa fina vårkläder! Och det är nog tur det, för det ligger massor med fina tyger hemma och jag hade visst tänkt att överraska grannkillarna med varsinn tröja också... 


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    emptythorn skrev 2010-03-26 14:17:37 följande:
    Om ni får en beställning på ett plagg som ni inte tror på, syr ni det iaf?
    Nope. Jag har föreslagit en annan modell i stället som passar bättre för den typen av tyg. Bättre att stoppa det i tid än att kunden blir jättemissnöjd.
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    emptythorn skrev 2010-03-26 14:30:29 följande:
    Det är en mönstrat jerseytyg som kunden vill ha tights i, och jag tror inte att det gör sig så bra.. Men hur lägger man fram det på ett snyggt sätt?
    Tja, säg att tyget är för stumt för att göra leggings av?? Att det kommer att töja sig eller något... Och föreslå att du kan sy en tröja av det i stället?
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    sarahl skrev 2010-03-29 14:38:27 följande:
    Men var det inte hon som beställt från etsy? förvirrad är jag nu, men kan man typ göra sådan liknanade på etsy?
    Jag beställde mina från MinaNamnband. Då kostade de 1500 för 500 stycken inklusive frakt. 300 kostade typ 1300... Men, jag hänger rätt så mycket på Etsy.

    Nu tror jag att MinaNamnband har höjt priset rätt så häftigt, så nästa gång blir det inte därifrån. Håller på att spana på en tjej som köpte från Singapore/Thailand. Fast, hon beställde 5000 stycken, men betalade typ 500 kronor för alla...
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Till er som frågat. Hon hade beställt direkt från väveriet. Jag tror att hon har släktingar någonstans nere i asien och hade beställt på plats för att vara säker på kvalitet mm. Jag är osäker på om det skulle alls gå att beställa via nätet där och risken är att man får något som inte var det man hade tänkt sig.

    Jag funderar på om man kanske kan be henne lite fint att hon beställer åt mig när hon åker ner nästa gång (och skicka med henne några av de jag har idag), men jag tror inte att jag kan med att be henne att beställa åt hela sytråden. Det är lite VÄL mycket begärt...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Kan någon hjälpa mig. Jag vet att jag läste en svensk blogg som tog så himla fina bilder på kläder. De var tagna utomhus och oftast upphängda på typ en rostig spik på ladan, eller något annat snyggt som bakgrund. Kändes väldigt proffsiga bilder. Vet inte om hon finns kvar, men jag läste bloggen mycket för något år sedan i alla fall.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jaha... Då var det kräksjuka här då...

    Börjar nästan skämmas på jobbet. Först så hade jag semester och var i Italien. Så hinner jag jobba tre dagar, så blir det VAB två och så är det påsk och sedan.... Tja, jag jobbar väl fyra dagar nästa vecka och så är det semester igen... Inte mycket man får gjort på dethär sättet.

    Hoppas på att hinna sy lite kanske.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja

    Jag är inne på typ bebisfiskar. Yngel till exempel, men nu finns ju yngla. Sedan finns ju makrill och deras barn heter Spirr. Finns det fler fiskar som har barn-namn???


    Sew much fabric - sew little time!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd