Inlägg från: 78Misan |Visa alla inlägg
  • 78Misan

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    bakabakalitenkaka skrev 2010-03-11 08:29:32 följande:
    Idag ska mitt lilltroll äntligen få gå till dagis. Han har varit hemma med ögoninflammation i två veckor, och han tillåter inte en minut vid symaskinen. Jag har så många idéer så jag vet inte var jag ska börja nöje eller nytto-sy? ...
    varannan nöje varannan nytto
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    ak74 skrev 2010-03-11 09:37:12 följande:
    Jag ska i alla fall ta med mig min kaffemugg ner till syrummet. Har tänt i braskaminen nu så jag får lite värme nere i källaren. Så ska jag klappa Selma lite så hon broderar fint
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    yrväder skrev 2010-03-11 12:04:02 följande:
    nu är vi lite OT, men är det nån som vet vad som gäller ang timanställning och fp? Nu är det ju inte aktuellt än, men jag hörde att för att få räkna sgin på mina timmar (springvikarierar inom kommunen) så måste man vara inskriven som arbetslös på af. nån som vet om det stämmer?
    Det är så mycket regler kring det där så det bästa är egentligen att ringa till FK och fråga, det ändras hela tiden
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    Skumboll skrev 2010-03-11 11:57:50 följande:
    Är det någon här som vet hur arbetsförmedlingen och fk ser på att man har ett företag men som bara fungerar som hobbyverksamhet? Anser de att det är ett jobb som alla andra eller kan man vara helt arbetslös men ha ett litet företag ändå? 
    oj det är rätt hårda regler men man ska kunna ha det..... annars är du arbetslös kan du ju söka aktivitetstöd (starta eget bidrag)
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    melizza skrev 2010-03-11 21:44:39 följande:
    har det nån betydelse hur stor bredd det är mellan nålarna??? på min maskin så finns det en liten figur som visar en tvillingnål och det är då inte mitten på nolläget om man ställer in den på det tror jag.....mitten är då om man sätter den på 0 äsch jag får väl prova mig fram men vill inte att nålarna ska gå av igen tack för hjälpen iaf
    Nålarna får inte vara bredare än vad hålet i pressarfoten är
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    bakabakalitenkaka skrev 2010-03-12 09:15:50 följande:
    Alltså, hur gör ni för att få sy med barnen hemma? Eller det kanske är lättare med äldre barn? mitt troll är 2 år och tycker symaskiner är väldigt intressanta, så jag kan inte sitta och sy utan att hans små fingrar petar och rattar på allt.
    jag mutar med att min snart 3 åring får ha legot nere i mitt arbetsrum men det är inte lätt för han vill in till symaskinsrummet o kika o pilla hela tiden annars brukar jag passa på om han tittar på TV en stund.
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    ak74 skrev 2010-03-12 11:19:54 följande:
    När det gäller att sy med barnen hemma så blir det naturligtvis lättare när de blir äldre. Mina är nu 4, 8 och 12 år. 12-åringen är i princip självgående bara han får mat varannan timme och skjuts till träningar och kompisar. 8-åringen klarar sig också bra själv. 4-åringen leker också bra på egen hand MEN med han är det ett evigt springande. Han ska ha vatten, behöver hjälp att torka sig efter toabesöken en gång i kvarten, sen ska han ut och behöver då hjälp med ytterkläderna. Efter 20 min kommer han in och behöver då hjälp med att få av sig alla kläder och då är han hungrig.... Man blir en hoppjerka. Hinner precis komma igång när man blir avbruten... Gemensamt för alla barnen (och sambon) är att de tycker jag är otroligt tråkig när jag syr. Det hade varit mycket bättre om jag stått i köket och servat dem med mat och dryck på heltid (med små avbrott för att ta hand om tvätten )
    ASG
    Längtar efter sommar
  • 78Misan
    LumLumLum skrev 2010-03-12 12:00:12 följande:
    Gaaaaah!!!! Det är verkligen inte meningen att jag ska sy idag.  Har fått sytt fyra sömmar på en tröja. Axelsömmarna och ärmsömmarna. Tråden har gått av fyra gånger och nu gick nålen av. Var övertygad om att jag hade mer nålar, det var inte alls länge sedan jag beställde stretchnålar från Bibbi, men inte då. Hittar inte en enda.  Min OL har aldrig krånglat såhär förut, jag blir toookig!
    fyyy vad tråkigt
    Längtar efter sommar
  • 78Misan

    har idag laddat hem 190 broderidesigns {#lang_emotions_tongue_out} sen ska jag ju bara konvertera dem till bilder o lägga upp på hemsidan {#lang_emotions_tongue_out}


    Längtar efter sommar
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd