• Äldre 3 Aug 13:05
    599040 visningar
    11405 svar
    11405
    599040

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    AMDA skrev 2010-08-03 12:57:58 följande:
    Låter ju bra Vad kostade den /meter? Hur är den i stretchen är den som mjukatygers nya eller mer som stoffochstils?
    Har inte käns på mjuka tygers nya, men den är lite mjukare än stoff och stils tycker jag nog. Svårt att säga, tycker stoff och stils varierar beroende på färg. MT hade en rundvävd tidigare, fanns bland annat gul som matchade piraterna, ganska lik den skulle jag säga.
    99 kr har jag för mig den kostade, den är rundvävd och typ 42 oklippt.
  • Äldre 3 Aug 18:42
    Lallan skrev 2010-08-03 18:35:05 följande:
    Tittar på Bolibompa med sonen och programledaren har en klänning i landskapstyget
  • Äldre 3 Aug 22:50

    Jag fick faktiskt lite ork att sy ikväll. Dock ides jag inte städa syrummet innan Hade ett gäng bodies utklippta och halvt färdigställda i olika stadier, så jag fixade klart 3 st iaf, nu är det bara knappar som saknas. Men det får bli imorgon, tror inte grannarna, eller sambon som ska upp och jobba imorrn uppskattar att jag börjar hamra den här tiden

  • Äldre 4 Aug 19:33
    Litenloppa84 skrev 2010-08-04 19:17:02 följande:
    hej, måste man verkligen ha en cover pro för att kunna ha en bandkantarsmakkapär?
    jag ruttnar på att kanta manuellt=(
    jag hittar ingen vettig info någonstans.. 
    Det finns kantbandspressarfot till vanliga maskiner, men dom funkar bara på snedslå, dvs kantband gjord på stum bomullsväv. Jag har testat köra trikå i den, det gick inte alls. Så ja, man måste ha en coverpro, eller annan täcksömsmaskin för att ha en bandkantare.
  • Äldre 4 Aug 19:50
    Litenloppa84 skrev 2010-08-04 19:39:24 följande:
    satans j*va skit, det var som jag trodde=(
    får väl fortsätta för hand,tror inte det blir poppis med ännu än symaskin här hemma.
    tack för hjälpen
    Jag tycker inte det är så jobbigt, jag har faktiskt en coverpro, men jag syr inte kantbanden på den, tycker det verkar så meckigt med kantbandsmojängen, och det blir lätt hoppstygn och grejer, och man måste fippla med inställningar hit och dit. Så, jag har fortsatt göra kantband på det gamla hederliga sättet med min vanliga maskin. Covern använder jag till fållar och dekorsömmar.
  • Äldre 4 Aug 22:51
    Du och Jag ver2 skrev 2010-08-04 22:14:57 följande:
    Nu måste jag bara ställa en oerhört korkad fråga *Skäms* Men, iaf! Coverpro sömmen - Det är alltså samma som man får när man syr tvillingsömmen/trillingsömmen?! Man lär alltså ha plagget med avigan upp när man syr? Elle rär jag helt galet ute?! Å vad tusan ska man ha för maskin isf!??!!?

     


    Coverpron syr tre sorters sömmar, dels kedjesöm som är stretchig raksöm, sen syr den tvillingsöm i två bredder och så trillingsömmen. Det jag tycker är den stora skillnaden är att dels blir tvillingsömmen mkt mer hållbar, jag har knappt använt mig av tvillingnål tidigare, för sömmen gick bara upp hela tiden. Sen kan man som du säger sy med avigan upp, dvs baksidan av sömmen hamnar på framsidan av plagget, detta är snyggast med trillingsömmen.

    Det finns flera varianter, dels har bernina och janome två rena covermaskiner, tror iof brother har en oxå. Vad jag vet är janome en av dom billigare, och iaf när jag köpte min, för 1.5 år sen, den enda på marknaden som hade trillingsömmen. Berninan hade (då iaf) bara kedjesömmen samt den smala tvillingsömmen, och kostade då 2000 mer än janomen. Tror även babylock har en ren cover, men har för mig den låg på 10-12000 nånting. Janomen kostade då 6000 i sverige, men jag köpte min från england för 3500. priset har dock gått upp både här och i england, vet dock inte hur mkt.
  • Äldre 5 Aug 22:44
    Du och Jag ver2 skrev 2010-08-05 22:36:04 följande:
    Tack för svaret!!! Gissade på att du kunde svara =)

    Den sömmen jag är ute efter heter coverlock - eller vad heter den!?

    Då kan jag alltså sy med min maskin (Husqvarna Huskylock 936) jag har med andra ord - eftersom jag har trillingsömmen på min! Tycker bara sömmen ser avig ut i mina ögon - att den liksom böjs uppåt - haha - lite svårt att förklara Men, den kanske ska vara så helt enkelt?!?! Måste nog ta och prova nåndag
    man kallar dom mest coversömmar i allmänhet, men sen finns det ju såklart den som kallas top coversömmen. me & i och pop har den på många av sina kläder. (kika i theas blogg kokalal.blogspot.com/2008/01/lite-oreda-i-maskindjungeln.html )

    Fippla lite med inställningarna om den verkar dra sig/böja sig åt nåt håll.
  • Äldre 5 Aug 22:47
    Allis X skrev 2010-08-05 22:40:45 följande:
    Som jag skrev för att par dagar har jag varit borta från FL och blogg värden under våren/sommaren. Därför har jag missar endel roliga tyg nyheter.

    Hur är kvaliten på Znork´s tyger?
    Fordon hos Mjukatyger och JNY?
    Skog grön - Mjukatyger?
    Jofotexs: bilar, får och natttåg?
    Stoff och stils: apor

    Och hur ska jag kunna välja bland allt jag vill ha Viljan och plånboken är ju inte helt överens. haha
    Znoks tyger tycker jag är super, mjuka och fina, och bra färger. Fordonen hos mjuka tyger tycker jag är bra, gillade möjligen interlocken mer än jerseyn, den kändes väl möjligen lite sladdrig. Har inte haft hem Jnys fordon, men däremot stjärnorna som är i samma färg och material och dom är jättefina, och lite mer stadig jersey.

    Skogen från mjuka tyger har jag bara haft hem i rosa men den kändes bra.

    Jofotex nattåg var oxå fina. Har bara dom gul-gröna, och dom har hållt bra i tvätt med. Däremot hörde jag att dom blå och bruna hade tappat mkt i färg....
  • Äldre 6 Aug 09:25
    Nhelia skrev 2010-08-06 07:51:30 följande:
    Är det någon som har sytt av JNYs blå fordon på gulorange botten? Jag skulle gärna vilja se någon bild på färdigt plagg innan jag bestämmer mig för vilka färger jag ska ha! Det himmelsblå fordonstyget verkar ljuvligt

    Pumpa: Absolut inte för tidigt att sälja höstsaker redan i augusti! Däremot lite sent att sälja sommarkläder tror jag
    blå fordon på gulorange botten? Några sådana har hon väl inte ens?
  • Äldre 9 Aug 16:58
    Du och Jag ver2 skrev 2010-08-09 15:51:24 följande:
    Nu har jag läst på lite! (dock inte testat på min maskin än....) Men ja, det är ju egentligen top cover sömmen jag är ute efter!

    Nån som vet om Pfaffs 4874 har kommit till Sverige än?? Vad jag hittat när jag googlat runt så hittade jag bara gamla inlägg i forum (nyaste från 2009) å då beställde de från england. Nån som har den maskinen här? Tänkte om den är bra å så!!

    Eller är det så att det rentav finns en ren top cover maskin nu? (har inte funnit nån).

    Kliar lite i fingrarna....har ju ett par maskiner som skulle gå å sälja
    Tror inte den maskinen kommer komma till sverige alls, är för liten efterfrågan på den. Enl vad jag hört så skulle den landa på runt 20 papp i sverige, och det är ju kanske inte så många som lägger det på en symaskin.....

    Har inte kollat runt nåt eftersom jag redan har en janome coverpro. Men en ren covermaskin som ska kunna sy topcover oxå måste ha 5 trådar.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd