• ak74

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-06-30 15:30:39 följande:
    Om du har ställt in sömmen "rätt" så råkanten kommer under sömmen så fungerar väl 3-vikt lika bra. OL-kantning är inte helt fel heller, har du sett Gobli snygga med OL-kant? Själv sydde jag med 4-vikt för jag har endast en sådan vikare och har inte hunnit testa Goblis tips om 3 vikt på standard-vikaren ännu.
    Jo, jag har allt sneglat på Goblis vilolägesfiltar. De är jättesnygga!

    Du måste testa 3-vik. Det blir mycket smidigare!

    Hur hade ni det på västkusten på midsommar?
  • ak74

    Obs Väldigt OT!!!!

    Det blir inga filtar för mig. Inget annat sytt heller för den delen. Kreativiteten är borta. Mitt liv är i spillror. Jag plockar gråtande upp skärvorna och försöker laga det som går. Hela mitt inre gör ont. Magen skriker av hunger men allt bara växer i munnen.
    Min livskamrat sedan 15 år är på väg bort från mig, huset och barnen. Jag tror han har fått någon slags kris och vet inte vad han vill med sitt liv. Vi har haft det slitsamt med äldste sonen de sista åren men sista tiden har det känts som att saker och ting börjat gå åt rätt håll och vi blivit stärkta av alla motgångar.  Ack så fel jag hade...

    Nu måste jag hålla en stark fasad för barnens skull fastän hela jag gråterGråter 
    Måste hitta mina superkrafter.... 

  • ak74

    Tack för all stöttning!
    Jag hoppas verkligen att vi löser detta och stärks i vår gemenskap. Han är ju min fasta punkt i tillvaron. Oavsett vad som hänt (eller hur grinig jag har varit) har han alltid funnits där. Nu när jobbet är borta och man märker att de få kompisar man har haft var arbetskamrater som man inte längre träffar då känns det tufft att förlora det enda man har att leva för...

    Har precis varit på arbetsförmedlingen en sväng. Nu är det bara en massa papper som ska fyllas i... 

    Ny layout på FL föresten... 

  • ak74
    gewjyn skrev 2010-07-02 07:13:42 följande:
    Usch då AK74 Hoppas att det löser sig för er.

    Igår tog jag mod till mig och knöt i tråd i de trådstumpar som maskinen var trädd med när den kom och drog igenom. Sydde en söm utan större problem, fast i slutet av sömmen blev den lite konstig, på ena sidan av sömmen kom övertråden ner på baksidan så att det blev öggligt i ena kanten (trippelcomversöm) När jag sen sydde nästa söm matade det inte fram tyget utan tuggade ner det och fastnade så jag fick skruva loss stygnplåten för att komma åt att klippa av trådarna som hade snott sig om griparna. Så nu måste jag trä om maskinen på riktigt för att kunna sy igenSkrikandes
    Oftast så är nåltrådarna enklare att trä. Dessutom funkar det inte att dra en knut genom nålsögat. På gripartrådarna (de som går ner i maskinen) är det lite krångligare så där knyter jag alltid. På min maskin finns det flera alternativ att trä beroende på vilken söm jag ska sy.
    Ha instruktionsboken till hands och markera sidan med trädschemat så du lätt hittar det
  • ak74
    plura skrev 2010-07-02 09:58:04 följande:
    Tänker på dig, det är inte många veckor sen jag var i samma sits.
    Hoppas att ni kan prata med varandra, även om han har nån sorts livskris.
    Min make var omöjlig från början, inga argument gick fram. Det faktum att man efter 5 barn och snart 16 år tillsammans åtminstonde var "skyldig" att ge det en chans -sånt kunde han inte förstå.
    Det var bara hans behov och önskningar som var viktiga. Det faktum att han är den som haft mest egentid, dyra hobbies såg/ser han inte -Det är inget jag sagt nåt om tidigare, men när man får höra att han minsann inte fått nåt utrymme så blir man sårad.
    Jag lyckades iallafall tids nog övertala honom och just nu är han inte mest arg på mig (tror jag), utan nu är det bristen på pengar.
    Själv tassar jag lite på tå och försöker hålla ställningarna. 

    Håller tummarna för att han ger dig en till chans (även om det inte är ditt fel) -för din, barnens, men även för sin egen skull.
    Tänk att "vakna upp" om 5-10 år (när ni gått vidare med era liv) och livet inte är så där lätt och bra, som man tänkt att det skulle bli. Tänk att då veta att man inte gjorde allt, att man inte gjorde det där sista försöket.
    Hoppas att ni kan lösa det här, att han krisar är självklart jobbigt för familjen runt omkring, men ska inte behöva splittra er.
    -Förlåt för att det blev ett lite "egoinlägg" (har den här erfarenheten lite för nära och än är den inte utredd) men tänker på dig och hoppas verkligen att ni kan lösa detta på bästa sätt.
    *kramar om*
    Jo men det är lite så. Han ser sig själv och sina behov... och klagar trots att han tränar 5 dagar/vecka och jag tar största ansvaret för barn och hem. Det måste vara en livskris....

    För min egen del känner jag att eftersom jag i alla år satsat på familjen och lagt mina egna behov åt sidan helt saknar umgänge nu för tiden. Nu står jag här, hemma med barnen hela dagarna + de kvällarna mannen är och tränar och när han är hemma vill jag umgås med honom. Det borde vara jag som har en kris, fast nu blir det ju en kris för mig i alla fall...

    I helgen har vi (läs jag) skaffat barnvakt så vi riktigt kan rå om varandra. Han är inte helt med på noterna men han säger i alla fall inte nej. I morgon ska han visserligen ut med arbetskamrater men då ska jag passa på att umgås med mina systrar och deras kompisgäng (som jag aldrig har möjlighet att göra annars) Ska bli kul.
  • ak74
    Kaja skrev 2010-07-06 08:45:11 följande:
    Nu har det flyttat in lite Znok-ugglor i bloggen! Testar en ny modell på tröja och det är bara HjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärta
    Jag såg den... Jättefin!

    Jag önskar att min inspiration ville komma tillbaka men den lyser med sin frånvaro. Ingenting lockar mig just nu.
    Fick hem 2 jättepaket med tyg i helgen men har det hjälpt?... Nej...
    Det enda jag lyckas ta mig för är en joggingtur då och då, vilket i och för sig är bra eftersom jag tappade 5 kilo föra veckan. Lite motion kanske kan hjälpa mig att hålla denna vikten nu när vågen äntligen visar det jag vill. Jag vet, helt fel sätt att bli av med kilona men ibland blir det som det blir...
  • ak74

    Jag har inte ens tittat på mina symaskiner sedan midsommar. Har ingen lust längre...
    Nu har jag flytt hemmet ett par dagar. Ska låta sambon få känna av hur det är att vara hemma ensam med 3 barn och ett levande kaos och ingen sambo som alltid finns och ställer upp.
    Förhoppningsvis ska jag få tillbaka livslusten och inspirationen och framför allt tron på mig själv.

  • ak74

    Tack för alla kommentarer! Det värmer verkligen

    I helgen var jag ute en sväng med min kusin och hennes kompisar. Den ena kompisen stylade om mig totalt, slängde av mig kläderna och rotade lite i sin egen garderob. Detta slutade med en kortkort jeanskjol, ett snuggt linne, ny frisyr och mycket mer smink än jag någonsin vågat ha (går alltid osminkad).
    Jag kände mig mycket yngre, smal och väldigt vacker! En härlig känsla!
    Jag MMS:ade en bild till sambon och skrev "Jag är skitsnygg! Vill bara att du ska veta vad du är beredd att förlora" Mina systrar kände inte igen mig. De var tvungna att ringa upp och fråga vem det var

    Hur kvällen slutade... Ja det blev lite mycket att dricka, trots att jag medvetet tog det lugnt. Jag avslutade kvälleen med att snubbla i en stentrappa och körde båda knäna i kullersten vilkeet resulterade i 2 fina skrapsår på knäna. Sånt man får leva medSkrattande

  • ak74
    Dora skrev 2010-07-19 12:07:18 följande:

    Halloj! Här har jag inte varit på evigheter. Vädret gör att det varken sys eller bloggas så mycket.

    Är det någon som vet något om Mediamarkts overlock? Det är en Singer 14SH700. Jag hittar ingen bra info om den och vågar inte köpa grisen i säcken. Den kostar ju ändå 4000 och då kan jag kanske köpa en bättre från SD.
    Jag har tröttnat på min huskylock där kniven bara glider av hela tiden.


    Undrar om det inte var en sån jag hade först... Det var en singer som hette 14SHnånting. Den var helt ok. Mycket enkel att förstå sig på. Hade diffmatning  också... Tror den kostade 4500 (ungefär) när det begav sig (2002 eller nått)
  • ak74
    plura skrev 2010-07-24 13:36:19 följande:
    .
    Nu är det kaffe och glass (just nu går inte bantningen så himla bra *suck* 
    Men det är ju lördag
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd