Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-08-19 11:22:42 följande:
    F...n! Efter 7 veckor utan blöja så är det dags att börja med det igen. Lilleman hade kissat ned sig på dagis så det blev blött på golvet och de vill att vi därför att vi använder oss av blöja igen. Jag tycker dock att det känns som ett rejält bakslag och vill inte. Jag har en liten fundering på att få till några fodrade kalsonger så att det inte inte rinner ut. Ni som kan tygblöje-branchen , har ni något förslag på vad jag kan fodra med som suger upp bra så det inte rinner ut?
    Stå på dig! Jag tycker inte dagis ska tvinga er till blöja igen efter 7 veckors blöjfrihet. Kan bli världens bakslag för G och det kan dröja länge innan ni lyckas igen. Troligen är det för att det är första dagen på dagis (nytt dessutom va?) spännande, läskigt, mycket att se/leka med. Bättre dom försöker påminna honom ofta istället.

    Bambutyger suger upp riktigt bra och är naturmaterial, så det kan ni ha direkt mot huden. Microfiber suger oxå upp bra, men det ska man inte ha mot huden, samt så riskerar det att läka vid tryck (typ i bilstolen osv) men det torde inte vara ett problem för er eftersom det mest ska fånga upp, har han kissat ner sig ska dom ju liksom byta kallingar. Microfibertrasor kan du få tag på lite överallt, ica, clasohlsons, biltema osv. Bambu är svårare, då måste du typ beställa från myllymuksut.com

    Konstiga pedagoger, skulle aldrig få för mig att tvinga på blöja på nån som varit blöjfri i snart 2 månader, möjligen om det hade handlat om 1 vecka eller så, för då kan det ju handla om att man börjat försöka för tidigt.  Det ingår ju liksom i jobbet att torka kiss, det är ju inte så att dom bara blir magiskt blöjfria över en natt eller så. ÅH vad arg jag blir Skrikandes
  • yrväder

    Jo just ja, fördelen med microfiber framför bambu är oxå att det suger upp fortare, så kommer det mkt kiss på en gång så är det mindre risk att det läcker ut. Men jag skulle nästan köra på ett eller ev två lager microfiber i grenen på kallingarna, med ett lager interlock eller vad du nu syr kallingarna i ovanpå. Gör microfibern en bit fram, eftersom killar behöver mer uppsugande material framtill för att det inte ska läcka.

  • yrväder

    Ser nu att G dessutom blir 3 i september, hur länge har dom egentligen tänkt att han ska ha blöja om dom tycker han ska börja om med det nu? Att bli blöjfri över sommaren är bäst, och det är bättre att han vänjer sig nu att vara utan på dagis, för att i vinter försöka börja om med overall och all utevistelse är ju inte det lättaste. Är dom så kinkiga nu lär dom ju inte idas riskera att han är utan blöja ute vintertid.

  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-08-19 11:43:36 följande:
    Ja, jag blir både arg, ledsen och besviken över kravet också. Vi ville ju egentligen inte flytta till dagis men har ju inget val i och med att kommunen sagt upp alla sina dagmammor . Att de då ställer detta kravet gör mig ju ändå mer negativt inställt tyvärr. Visst händer det olyckor även hemma och filosofin med att allt är nytt och det är svårt att lämna de roliga leksakerna stämmer allt för väl.

    Men nu måste jag väl tillmötesgå kravet om "blöja" för att inte visa mig allt för avigt inställd. Kanske kan jag sy en kalsong med mellanlägg i micorfiber för att både utanför och innanför ha trikå. Sådana kan jag ju faktiskt fixa till imorgon. Tror du det räcker med att ha microfiber nedtill och lite framtill för att det inte skall bli för tjockt, varmt och för likt blöja. Jag vill ju att lilleman fortfarande skall känna att han har kalsonger på sig. Att det sedan blöter ned kalsongerna och byxorna gör ju inget (tycker iallafall jag) det är ju problemet med att torka kiss på golvet som verkar vara det största hindret
    Jag tycker iaf du ska försöka stå på dig ett tag till, skulle det nu fortsätta flera veckor kan du väl börja fundera, men gör det absolut inte bara för att dom vill.  Dom ska kunna vara tillmötesgående mot föräldrarna oxå. Annars är risken bara att ni kommer vantrivas ännu mer i längden. Om du gör ett lager microfiber som du skriver så tror jag det blir lagom, det är ju bara att testa och se. Säg bara åt dom att han har varit blöjfri hemma i flera veckor nu, att olyckor är en del av potträningen, och att det finns gott om extrakläder i hans väska. (ha gärna 5-6 ombyten så är det ingen risk att det tar slut) Du kan ju även påpeka det jag skrev om ålder och vintern osv.
  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-08-19 11:50:35 följande:
    Tack för hjälpen och stöttningen. Det känns skönt att veta att min reaktion inte var överdriven.
    Varsågod!
  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-08-19 13:31:44 följande:
    Ursäkta lite OT - men jag måste bara få berätta att G har kissat 2 ggr och bajsat 1 ggn på toaletten sedan vi kom hem från dagis. Inte fasiken skall han behöva ha blöja!
    Absolut inte! Tror som sagt det bara var/är spänningen med nytt dagis som är grejen, och isåfall går det nog över rätt fort.
  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-08-22 18:09:02 följande:
    Jag blev mer än sugen på en ny overlock-maskin när vi pratade om den så jag tryckte på köp för en sådan här maskin butik.skovdesymaskiner.se/bernina-1150-mda-10...

    Jag har köpt maskiner ifrån Skövde.... tidigare och kan verkligen rekomendera dem.
    Grattis! Min kompis har en sån och hon är nöjd, däremot använder hon inte nålpåträdaren särskilt ofta, men jag har heller aldrig fattat hur dom funkar så jag förstår henne
  • yrväder
    AMDA skrev 2010-08-22 20:21:09 följande:
    Lite i UFO högen blev klart iaf 2 par byxor, 1 kjol och en sångpåse + lite olika stygnsättningar  + 2 prototyper till "nya" leksaker som är gjorda...ändå ser jag inte botten på högen
    Finns det en botten på sådana högar?!
  • yrväder
    Ullerull skrev 2010-08-23 19:26:56 följande:
    Hur gör ni när ni skarvar kantband runt en filt med cp:n?
    Nu syr jag inte kantband på cp:n, men på omlottbodys har jag fått skarva, men så läste jag att gobli klippte rundstickad mudd sneddad/i spiral, så att det blev ett enda långt kantband, provade det och det gick kanonbra!
  • yrväder
    Frosk skrev 2010-08-23 21:28:25 följande:
    Nu har jag suttit i timmar och hoppat från den ena sybloggen till den andra. Man blir ju helt fast! och väldigt inspirerad. Det skulle vara roligt med en bildtråd till den här tråden tycker jag.
    Vi hade det i början, sen började alla blogga och folk ides inte lägga upp bilder på två ställen. Jag har alla bloggar på google reader så jag får inläggen direkt dit och behöver inte springa runt i alla bloggar för att de om dom uppdaterat.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd