• ak74

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Mimmi 71 skrev 2010-07-25 17:03:02 följande:
    Ja ett badlakan eller handduk är väl bra, inte så mycket arbete då man köper "halvfabrikat". Annars kan man ju göra likadant med en köpt t-shirt av billigt fabrikat - brodera något på.
    TeDrickaren skrev 2010-07-24 18:30:53 följande:
    Ahh du sitter i källaren och syr också....hur förvarar du dina tyger?? (vi ska flytta till hus med källare)
    Jag har alla mina tyger i en garderobsvägg. Som jag tidigare skrivit så skall jag måla den vit med några knoppar/krokar på så man kan hänga upp färdiga alster för beskådning och fotograferande. En av dörrarna skall jag måla med griffeltavelfärg för att kunna skriva handlarlista hos de man handlar av - en lista för Bibbi, Stoff & Stil osv. Det är ju inte alltid man kommer ihåg vad som fattas när beställningen skall skickas.
    Då kan jag tipsa om "Blackboard" på rulle. Det har jag köpt till min yngste son. Bara att klistra upp på garderobsdörren och enkel att ta bort om man ångrar sig. Köpte min rulle på Colorama för hela 53 kr (tror måtten var 40 x 150 cm) Tavelkritor ingår
  • ak74

    I dag har hela familjen(nästan) tillbringat dagen på Smögen... ätit god mat hos Fay och strosat på bryggan. HärligtCool Vem vet jag kanske stötte på Mimmi utan att veta om det. Hon skulle väl dit nu...?

    Såna här dagar behöver man i bland. Sylusten har fortfarande inte infunnit sig och jag känner mig fortfarande lika omotiverad till det mesta men försöker hitta på saker tillsammans med barnen för att i alla fall känna att jag gjort något gott. Idag var till och med sambon med. Kul!

    Nu ska jag köra äldste sonen till en kompis och sen blir det en löprunda innan jag placerar mig i soffan. Kanske jag idag får lust att fortsätta med raggsockarna jag påbörjade i juni...

    Nu vet ni i alla fall att jag lever  

  • ak74
    Pumpalicious skrev 2010-08-04 08:40:30 följande:
    Vill bara berätta att jag nu fått svar på mitt mail till butiksägaren jag hade "problem" med. Vill berätta det så ni får en ärlig och sann bild av vad som händer. Jag var aldrig ute efter att hugga någon i ryggen, så om detta kan få ett bra slut är jag lycklig. Men ännu har vi nog inte kommit så långt.

    Här är ett utdrag av hennes förklaring till det jag tyckte var otrevligt och utan service;

    Jag har aldrig varit otrevlig i mina mail till dig. Jag är rak och koncis men aldrig otrevlig. Att jag är rak och koncis har att göra med att jag har ont om tid och inte kan lägga hur mycket tid som helst på en massa omskrivelser i mail.  Jag har inte varit otrevlig mot dig och heller ingen annan. Jag ställde raka enkla frågor om vad du skulle tycka om folk som drar sig ur auktioner. Ingen anklagelse.

    och mitt svar på det är detta;

    Du har rätt i att du aldrig varit direkt otrevlig. Jag antar att man helt enkelt är van vid ett annat bemötande från andra ställen, där de verkar ta mer tid på sig att svara på mail. Jag förstår att du har jätte mycket att göra så jag ska försöka tänka på detta nästa gång du svarar kort. Jag är helt enkelt inte van vid det.
    Jag har ju ändå köpt ganska mycket tyger av dig och betalat, så på något sätt förväntade jag mig lite förståelse från dig faktiskt. Jag blev både ledsen och besviken när jag fick ditt mail som du kallar "kort och konsist", det kändes anklagande och ifrågasättande. Det kändes verkligen som du på allvar trodde att jag satt och ljög ihop någon usel historia. Så är det verkligen inte! Rent ekonomiskt sitter vi riktigt i skiten just nu.
     
    Jag vill gärna fortsätta handla hos dig, jag älskar dina tyger. Men om jag gick till en restaurang som slängde ut maten på bordet utan att säga "smaklig måltid" och sen inte tackade för dricksen så skulle jag inte gå dit igen hur god maten än var.
     
    Kanske kan det vara värt att ta sig tid att skriva några trevliga saker i dina mail om det kommer generera i fler nöjda kunder?
    Bra skrivet!!
  • ak74
    ak74 skrev 2010-08-04 08:57:16 följande:
    Bra skrivet!!
    ...Och hoppas att det löser sig för dig på alla sätt och vis. Man tjänar inget på att vara otrevlig. Bättre att vara konkret men ändå tillmötesgående...
  • ak74
    Pumpalicious skrev 2010-08-04 13:22:22 följande:
    satte mig vid symaskinen och tänkte få lite beställningar avklarade. Men det gick käpprent åt h-vete. Har tappat lusten helt. Hur får man tillbaka den?
    Vet inte... Min lust försvann före midsommar...
    Nu springer jag runt som en osalig ande hemma, rastlös som satan, har inte lust med något och får inget vettigt gjort överhuvudtaget. Behöver verkligen hitta de roliga sakerna i livet igen...
  • ak74
    mlu0914 skrev 2010-08-09 18:49:19 följande:

    Hej!


    Jag sitter och funderar på om jag ska byta upp mig till en bättre vanlig symaskin eller om jag ska skaffa mig en overlock.Jag har idag en Husgvarna Huskystar E10 som jag trivs med men inga tillbehör passar till den maskinen.. Jag syr mestadels barnkläder just nu men en hel del saker till hemmet blir det också (gardiner kuddfodral etc.). Vad säger ni som sytt lite mer än mig? Vad är ert råd?


    En overlock hade jag satsat på direkt!
  • ak74
    Bling1975 skrev 2010-08-16 11:17:13 följande:
    Det var en stund sedan jag kikade in här, har haft så mycket problem med min maskin att det inte var roligt att sy. Så fort det blev lite tjockt så blev det värsta ormboet och sedan gick alltid något sönder och det blev 2 veckor på SPA. Men nu står en sprillans ny Babylock Imagine i syrummet och jag kan inte sluta le för den är så fantastisk. Har sytt så den glöder i helgen.

    Nu tänkte jag också äntligen beställa mina namnlappar från Etsy. Är det någon har i tråden som har gjort det? Jag vill ha med vik, men även ektra mariginal så man kan fälla in dem i sömmen. Kommer den där extra marginalen automatiskt eller måste man säga till om det?
    Här är en till som ska beställa inom kort
  • ak74
    plura skrev 2010-08-16 13:33:03 följande:
    På singoallan jag syr nu tänkte jag inte göra en kanal för resår längst ner på ärmen, utan ha en kant på 2cm och sen resår. (Antingen med rullfåll, vilket jag aldrig provat förr, eller annat tyg på avigan -hoppas ni förstår vad jag menar)
    Frågan är räcker det med resårtråd som man sicksackar fast eller måste det vara bredare resår.
    Föresten så kan man ju göra dubbla rader med resårtråd *hmm*
    Ja hur skulle ni gjort? -har nämligen slut på smala resårband, men tråd har jag
    Det är föresten i tunn jersey ärmarna är. 
    Jag har sytt rullfåll och sen sytt 2 varv med smock (resårtråd som undertråd) ett par cm innanför. Det blev jättebra och framförallt smidigt. Detta var dock i vävt bomullstyg.
  • ak74
    yrväder skrev 2010-08-18 20:10:25 följande:
    Förresten kan jag ju berätta att i februari kommer det en bebis
    Riktigt stort grattis!!
    Det var väl på tiden nu... så som du har hamstrat tyger till tygblöjor och annat. Då har du fullt upp hela hösten

    Lycka till!
  • ak74
    Fiffa5 skrev 2010-08-18 21:23:29 följande:
    TACK! Jag testade just att sy ihop ärmen med raksöm på mudden innan jag overlockade, och det funkade bra tycker jag!  Sydde också nerifrån och upp och det var nog lite lättare än tvärtom tycker jag. Skönt att höra att jag verkar göra rätt, då är det bara att öva mer antar jag!  Tycker också att  det är svårt att få vinkeln mellan ärmen och resten av tröjan snygg .
    När jag ska sy ihop plagg som jag bandkantat (heter det så?) så börjar jag overlocka en bit ifrån bandkantningen och syr sen resten med vanlig maskin. För att inte få en sömsmån som skaver delar jag sömsmånen och stickar fast den på varje sida av sömmen.

    Kände att det lät som en krånglig förklaring för något jätteenkelt... Förstod du något?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd