Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    sarahl skrev 2010-09-15 22:03:26 följande:
    yrväder- såg på din blogg att du sytt en del tygblöjor! Visst har vi samma maksin Pfaff hobby 1142? För jag lyckas inte få maskinen att mata PUL tyget, hur gör du?

    Nå andra tips när man skall sy tygisar?
    Jo vi har samma maskin. Jag lägger pultyget neråt, så att fodersidan är mot pressarfoten, och så har jag noll på pressarfotstryck. Annars har jag inte några tips på rak arm, mer än att sy med förstärkt raksöm runt tabbarna om du ska ha knappar, för vanlig raksöm håller inte för det. Jag brukar sy resåren i kanaler, tycker det blir bättre, lättare och snyggare. Börjar gilla sidknäppta mer och mer, med frontknäppta tycker jag flärpen halkar ner med lite för stora benhål som risk. Ska du ha naturmaterial på insidan så sy stickningar så att fodret inte rullar ut och för vidare vätan.
  • yrväder
    uppochner skrev 2010-09-25 17:43:24 följande:
    Den här overallen sydde jag i går. Praktisk utan ben.
    Snygg! Var sugen på att sy nåt liknande, men då måste man ju sy hål för bältet i babyskyddet så jag la ner iden.
  • yrväder
    AMDA skrev 2010-09-28 18:39:18 följande:
    Har väntat på 27!! meter tyg från USA sen i början av juni fick reda på att det kommer i slutet av veckan jipppiii

    Att det dröjt så länge är då det var helt nytt så tryckningen har dragit ut på det en del.
    Ullerull skrev 2010-09-28 14:11:42 följande:
    ah, det vr znok som skulle sälja älvorna, jag längtar lite efter dem, tror tjejen min kommer älska det tyget då det ska vara myckt prinsessa just nu.

    Jag skulle också vilja prova att trycka text, det bore ju toppenkul, giller att pysla helt enkelt :o)

    Ingen som vet var man kan köpa bokstäver förutom panduro, skulle vilja ha någon annan text
    än vanlig typ arial.

    Skulle även vilja ha en prinsesskrona, någon som vet var det finns?
     
    Jag har väntat på 23 meter bambutyg och ullinterlock sen mars nån gång. Blir så när man handlar via cooper. Men nu är dom påväg och då blir det blöjsömnad på hög nivå
  • yrväder
    AMDA skrev 2010-09-28 19:48:57 följande:
    vad är cooper för något?
    Jadu, jag vet knappt själv   Näe men det är en person som hanterar kontakten med tillverkaren, och så kan man beställa själv via henne, om man är haj på det, eller så gör man som jag, går genom en person här i sverige som tar upp alla sverigebeställningar. Tar lång tid för först har dom en databas där man lägger beställningen, och när den kommit upp i minimi antal rullar tyg så läggs beställningen och då börjar tyget tillverkas. Sen ska det fraktas med båt från kina vilket kan ta allt från 8 veckor till 5 månader, typ.

    Men i gengäld får man bra tyg, till billigt pris. Jag betalade ex 10 usd/yarden för bambufleece istället för 17 eur/m från myllymuksut. Och så har dom ullinterlock med lycra, 16 usd/yarden tror jag den kostade. Billigt är det iaf, men man får vänta länge.
  • yrväder
    Ogabinne skrev 2010-10-02 16:26:30 följande:

    Plura o Lillofant

    Eftersom jag ville ha strl 56 och inte 62 som var minsta storleken på det mönstret tog jag bort all sömsmån på strl 62.

    Jag var också osäker på vilket håll mönstret skulle vara åt och rädd att jag tagit ben som midja och midja som ben, men enligt mönstret och där man kan se de utklippta bitarna i sömnadsbeskrivningen ser de likadana ut - mönsterdelarna alltså...

    10,5 cm, det är ingen som har ett byxmönster i 56 som vill mäta för säkerhets skull?

    Angående manchestern så tror jag ni har rätt... synd att de inte valde bredrandigt.


    mamma på vift skrev ovan att i storlek 44 är benet 8+5 cm så 13, vilket låter ganska lagomt, tror det är 15 i 50, och 17 i 56. Ökar ca 2-3 cm per storlek.
  • yrväder
    mrsIce skrev 2010-10-06 08:28:12 följande:

    Vet ngn vart man kan köpa röd mudd som matchar JNYs husvagnar (de vita och röda) och röda moln, samt mjuka tygers röda apor på gul botten?


    har inte husvagnarna och har bara aporna som är lime/röda samt molnen men kan kolla om dom matchar med ohlssons tygers röda mudd.
  • yrväder
    Lind1981 skrev 2010-10-06 09:14:32 följande:
    Nu har jag sålt min symaskin och skall köpa en ny. Har ni bra förslag på vad jag skall köpa?
    Jag har några krav... Bra friarm, Justerbart pressarfotstryck och kosta max 3000:- gärna mindre.
    Jag har kollat lite på olika alternativ men vet ej vilket som är bra. Jag syr mest mjuka barnkläder i jersy och interlock.
    alternativ jag kollat lite på är husqvarna Emerald 116, Pfaff Hobby 1122, Pfaff hobby 1132, har även kollat lite på brothers symaskier men vet ej hur det är med pressarfotstrycket på dem?
    snälla hjälp mig.
    jag har en pfaff hobby 1132 och är jättenöjd med den. Det enda jag kan anmärka på är att ibland blir den lite kinkig på trådmärke, men då är det oftast en signal på att den är i behov av service för det brukar rätta till sig när den fått lite omvårdnad

    Har haft den i 5 år och haft den på service typ 2 eller 3 ggr. Men då syr jag mycket på den oxå. Har sytt i 8 lager jeans med den samt 2 cm tjock skumgummi och 1 cm tjockt liggunderlag utan problem.
  • yrväder
    Lind1981 skrev 2010-10-06 10:03:00 följande:
    har aldrig ens provat en pfaff maskin så jag vet inget om dem men har hört från fler håll att de är blad de bästa på just trikåtyg osv....hur är det med pressarfotstrycket.....går det att justera?
    Byter just nu från en janome dc3050 just för att det inte gick att justera för tyget bra drog ut sig och blev bubbligt.
    Japp det går att justera, jag sätter det på 0 när jag syr i  trikå och det är inga problem. Finns 0-1-2-3. Hade länge bara den innan jag kompletterade med overlock och senare med coverlock och jag sydde mycket barnkläder i trikå.
  • yrväder
    mrsIce skrev 2010-10-06 09:56:50 följande:
    Tack, det vore jättesnällt!
    mudden är ungefär en nyans mörkare än aporna, och jag tycker iaf att aporna är en nyans mörkare än molnen.

    Det var inte så avvikande mot aporna att jag hade stört mig, men till molnen skulle jag nog hellre valt en kontrasterande färg då röd är det dominanta i molnen, i aporna är ju som mönstret rött och resten gult och då märks det inte lika tydligt.
  • yrväder
    Ogabinne skrev 2010-10-15 22:20:03 följande:
    Är det någon mer än jag som inte kommer in på ikeagarderob.se? Jag får upp en vit sida med en ikea logga längst ner i hörnet.
    jag får upp den, verkar va nån flashsida så du kanske har nåt fel på nån inställning.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd