Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag håller definitivt med om tygshoppar och detta med halv/helmetrar samt frakten. Mjuka tyger har ju efter vikt, men från andra ställen gäller det att beställa mkt, eller försöka sambeställa.

    Mjuka tyger jobbar ju på att lösa problemet, men vad Jny har tänkt vet jag inte, om tanken är att fortsätta ha halv/helmetrar.

    Mjuka tygers problem är för övrigt redan löst, nån som kommenterade i hennes blogg skrev att man kan ta betalt per decimeter, och att man då skriver in 8, om man vill ha 80 cm. Så har myllymuksut.fi löst det, och dom har nog gjort så eftersom dom oxå har kläder och sånt i sin webshop. Sen varför hon inte tar till sig det vet jag inte...

  • yrväder
    Skumboll skrev 2010-10-22 18:46:54 följande:
    Jag spekulerar bara lite nu men tror du inte att hon ser det som "merförsäljning" (fel ordval kanske, men kom inte på något bättre) eftersom kunderna tvingas köpa hela metrar? 
    Det tjänar hon säkert på just nu, men kanske inte i det långa loppet. 
    näe, jag tror snarare som knastroll, många avstår från att beställa då man inte kan beställa mindre än en meter och det blir mkt spill och dyrt.

    Har mejlat både jny och mt om detta, får se vad dom svarar.
  • yrväder

    Har nu fått svar från Anna på mjuka tyger.

    Tydligen är problemet lite större, har nåt med att henne ekonomiprogram är synkat med webshopen att göra, så därför går det inte att lägga in halvmetrar/decimetrar som enhet. Dom jobbar på att lösa problemet så fort som möjligt och funderar även på att byta webshopsleverantör för att lösa detta.

  • yrväder
    Fiffa5 skrev 2010-10-23 11:31:49 följande:
    Jag kom på en lösning, som jag såg i en annan webshop. Hon skulle kunna lägga in priset för en halvemeter i stället, och vill man ha en hel meter får man välja "2" då.   Då skulle man kunna köpa halvmetrar också...

    Fast det kanske ser konstigt ut att ha pris per halvmeter på allt tyg.  Men hon skulle ju kunna ha så tills hon löst problemet... 
    Ogabinne skrev 2010-10-23 11:47:36 följande:
    Det finns ju dom som har så. Och även pris per DM. Vilket jag tycker låter jättebra! 1 meter blir 10 om de tar betalt per DM, är ju inte svårt. Då kan man som jag då om jag ska sy byxor till mina köpa 8 dm, så slipper jag slänga 2 dm tyg eller få massa spill över som inte används.
    Det var ju det jag föreslog, antingen per decimeter eller per halvmeter. Men hennes bokföringsprogram klarar inte av det, och hon hade betalat 20' för att det skulle funka att synka det med webshopen så hon hade inte direkt lust att lägga ner den biten heller. Men det lät verkligen som att hon jobbade med att få det att funka, antingen med denna webshopsleverantör eller med en ny.
  • yrväder
    uppochner skrev 2010-10-23 20:17:27 följande:
    När ni syr i velour har ni luggen vänd neråt fötterna till eller uppåt? Jag har fått lära mig att den alltid ska vara vänd uppåt i skolan. Men jag köpte mjuka tygers bruna stjärnvelour och nu när jag har luggen uppåt så lyser den vita bottenfärgen igenom jättemycket och det blir inte tillräckligt fint tycker jag. Det känns som en miss att de har valt vit bottenfärg till den bruna grundfärgen.  
    Problemet är att stjärnorna är i ljusare färg än bottentyget och då går det inte att ha nåt annat än vit bottenfärg för då blir trycket (stjärnorna) jättehårt.
  • yrväder

    Jag har för övrigt fått svar från JnyDesign nu oxå ang längder på tygerna.

    Hon har inga planer på att frångå halvmetersintervallerna och har detta pga att leveranserna ska gå fortare, i dagsläget har hon 0.5, 1, 1.5 samt 2 metersbitar färdigklippta som hon bara plockar av, för det är dom längderna som det går mest av. Jag förstår hennes dilemma, för hon menar på att hon får ca 10-15 beställningar per dag och ibland är det uppemot 20 olika tyger i en beställning, skulle hon då klippa till alla eftersom samt om längderna varierar mycket så tar det tid.
    Nu har hon fått ner leveranstiderna från 2 veckor till några dagar och det är väl iof bra, men jag vet inte, jag hade hellre väntat 2 veckor på mina tyger mot att få välja helt själv hur mkt jag vill ha.

  • yrväder
    melizza skrev 2010-10-25 09:53:02 följande:
    jag tänkte sy lite tjockare mössor idag eller ja trikå eller velour och fleece foder inuti men kommer ihåg att förra året sydde jag några och dem blev så himla fula för att sömmarna blir så synliga eller knögliga utav den tjocka fleecen och tyglagren

    vad använder ni för fleece till fleecefodrade mössor?? jag kanske har för tjock fleece helt enkelt eller vad gör jag för fel??

    hur syr ni fleecefodrade mössor??
    Om jag gör en toppig mössa så brukar jag göra fleecen lite lägre än själva mössan, då blir det inte lika knöligt, och så gör jag själva yttermössan lite större än fleecen.
  • yrväder

    Måste bara ge tummen upp för zipperstop.comSolig
    Beställde därifrån före sommaren, fick beställningen på typ en vecka har jag för mig.
    Beställde nu igen för nån minut sen och har redan fått ett mejl om att min beställning skickas imorgon. (det är väl typ dag hos dom nu eller nåt)

    Dom är billiga, 3 dollar, 20 kr alltså för en delbar tunn ykkdragkedja som är 91 cm. 97 kr för 3 sådana ink frakt. Färgerna är lite svårttolkade på hemsidan, men sist jag beställde 3 st så vart det bara fel färg på 1 av dom. Men för det priset kan jag chansa känns det som. Men dom har dels tunna delbara dragkedjor som passar till barnkläder, och dom har många färger. Och som nu, jag ska sy sovpåsar (grobags) och vill ha dragkedjor i, men tja, lokala tygaffären har inte så långa icke delbara, och deras delbara känns klumpiga, finns inte i så många färger och kostar typ 80 kr st.....

  • yrväder
    Fiffa5 skrev 2010-10-26 21:03:13 följande:
    Ikväll har jag sytt en mycket enkel liten börs:

     


    Det var allt min energi räckte till (mannen borta till sjöss på jobb en månad + barnen sjuka + min farmor dog i natt = inte den roligaste kombon!).  Men i huvudet har jag tankar på att för det första fodra den men sen även göra ngt slags fack där man kan ha ett kreditkort. Antingen inuti börsen eller på baksidan utanpå.   

    Är det ngn som gjort ngt liknande och kan visa en bild? Behöver lite inspiration! 
    Snygg! Jag har tänkt sy nån börs/kortfack länge men tar som aldrig tag i det.

    Beklagar!
  • yrväder
    madebyinferno001 skrev 2010-11-14 22:57:12 följande:
    Har lite problem med kuvertbodysmönstret ifrån ottobre, streckade linjen på axlarna, ska de passas in och motsvara axelsömmen eller har jag fattat det helt fel?! Tycker halshålet blir litet eller obefintligt?!

    Har iaf klippt ut en hel hög med bodys i strl 50 och 56, byxor med och utan fot, en pyjamas som jag ska ändra lite på och sätta knappar istället för dragkedja och blir det bra gör jag fler samt en omlottkofta...
    Ska ge mig på en overall och några hjälmmössor också under veckan om det finns tid och ork!

    Gör en hel del i strl 50 för mina ungar brukar vara ganska små om det är någon som undrar eftersom man oftast får rådet att köpa 56 på en gång men det gäller alltså inte mina småknoddar

    Natti på er kära syvänner
    hm, nu ska vi se. jag har det mönstret från typ -06 eller nåt sånt? Det jag gjorde fel var att jag kantade på fel sätt samt la till sömsmån i halsen, vilket man inte skulle. Halshålet blev då pyttelitet....Så, ingen sömsmån!

    Men ja, i det är det iaf så att de streckade linjerna på axlarna ska passas in och motsvara axelsömmen.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd