• gewjyn
    Äldre 6 May 21:21
    598667 visningar
    11405 svar
    11405
    598667

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    De har en hel del andra textilkurser som ser intressanta ut också

  • gewjyn
    Äldre 18 May 13:34

    Tänkte utnyttja sovtiden idag till att rita upp mönster på sånt som behöver sys och skulle börja med solhatt. Jag var säker på att jag hade hittat mönstret till den jag sydde förra året på Ottobres hemsida, men där hittade jag bara en som kallas flickhatt och som har mindre brätte bak, och det hade inte min. Jag har mönstret avritat på både denna flickhatt och på hatten jag sydde som har tårtbitar i kullen och jämnbrett brätte runtom, men de är ju såklart för små i år och jag har inte skrivit på mönstret varifrån det kommer. Någon som har en aning?

  • gewjyn
    Äldre 18 May 13:39
    yrväder skrev 2010-05-18 13:37:49 följande:
    Det är inte ottobre nr 3/09 då? Där finns en solhatt som många sytt, 4 tårtbitar i kullen och jämnbrett brätte runtom.
    Hm, undrar om jag har den tidningen?
  • gewjyn
    Äldre 18 May 13:41

    Nej, tidningen har jag såklart inte, och i "min" hatt är det 6 tårtbitar. *river mig i huvudet* Hur svårt kan det vara att förstora upp mitt mönster från 50- 54, tro?

  • gewjyn
    Äldre 18 May 17:55
    klara07 skrev 2010-05-18 17:02:55 följande:
    www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/lierihatt... Kan det vara den här då?
    Ja, minsann! Fanns den bara på den finska sidan? Konstigt. Nu ska jag spara länken, tack så mycket!
  • gewjyn
    Äldre 22 May 08:25
    Bione skrev 2010-05-21 16:44:02 följande:
    Hej på er! Jag har bestämt mig för att sy lite kläder till mina barn. Jag är på jakt efter mönster till en klänning (helst omlott) storlek 74 och 80 (barnen är 6 månader och 1 år). Skulle även vilja ha mönster på solhattar i dessa storlekar. Är det någon som har tips på var jag kan beställa mönster? Har kollat igenom länkarna på första sidan, hittade ungefär som jag vill ha men inte riktigt... Hoppas ni kan hjälpa mig!
    Här är mönster på ottobres solhatt, den finns bara på den finska sidan så den är lite klurig att hitta. Det finns en på den svenska sidan också, men den är inte lika fin, tycker jag. www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/lierihattu_fi.pdf
  • gewjyn
    Äldre 23 May 17:35

    Är det bara jag som har problem med att beställa hos S&S VARJE gång? Varenda gång jag har kommit så långt att jag ska skicka beställningen så kommer jag inte in med mitt lösenord, får skicka efter nytt som inte heller funkar. Det brukar sluta med att jag får ringa in min beställning. Jag blir tokig! Detta gör ju att beställningarna drar ut på tiden eller inte blir av för att jag inte har tid att ringa och sen är ju leveranstiden rätt lång :-/

  • gewjyn
    Äldre 25 May 14:44
    yrväder skrev 2010-05-24 21:26:09 följande:
    En fråga, bör solskyddskläder vara tajta, eller kan man sy dom lite större? Är rädd att hon ska växa ur dom innan sommaren är över annars. Sen tycker jag väl iof att det ser så flummigt ut med värsta supertajta dressen, så jag hade hellre sytt nåt som är lite mindre tajt.
    Kolla in Edenbabys solskyddskläder, mer "vanliga" än badklädersstuket. www.edenbaby.se/catalog.php
  • gewjyn
    Äldre 26 May 13:28
    linweg skrev 2010-05-26 02:27:08 följande:
    Sitter här och funderar på symaskiner när jag inte kan sova. Den här materialsporten vi håller på med väcker ju såna enorma ha-begär...! :) Ni här har ju fått mig att börja fundera på om jag inte ska uppdatera maskinparken (kan det vara en park när det består av endast en symaskin? :) Mina tankar går på om jag ska köpa mig en Cover Pro som komplement till min vanliga symaskin. Jag tycker att sömmarna "inuti" kläderna blir helt ok men det är när jag ska lägga upp, kanta, sy med tvillingnål mm som det blir/ser taffligt ut... (Eller är det mig det är fel på? :) Är det dumt att "hoppa över" overlockmaskinen? Såg en annons på blocket på en Janome Cover Pro 1000 CP, lite långt bort kanske... Eller, ska jag byta ut den vanliga maskinen mot någon mer "fancy" som klarar biffen bättre? Eller ska jag sansa mig och behålla den jag har och inse att min mammaledighet börjar ta slut, har drygt tre veckor kvar innan sambon får sommarledig och sedan börjar jag jobba heltid i augusti, och hur mycket kommer jag hinna sy då? Men det är ju roligare med nytt. :D När jag började mumla om fler maskiner såg sambon lite blek ut. :) Plats finns det inte så gott om i vår tvåa.... Så för att stilla materialsportbehovet lite men inte ge efter helt kanske jag ska satsa på en mer "fancy" vanlig symaskin... Jaha, men vilken ska man ha då? Är det vettigt att hålla sig inom samma märke, Husqvarna för min del? Eller spelar det ingen roll? Hur ska jag göra? Tips mottages tacksamt! Eller ska jag gå och lägga mig? Antagligen... :)

    Jag funderar som du, fast jag lutar åt att köpa en kombimaskin, singers. Då tänker jag mig att jag använder främst coverfunktionen och slipper ifrån det eviga bytandet till tvillingnål och dessutom kan använda avigsidan på sömmarna till dekorcoversömmar. Nackdelen med singermaskinen är att det inte verkar finnas någon kantbandare till den Sen har jag inte hittat så jättemånga recensioner på den heller. Man vill ju ha en krångelfri maskin, liksom...
  • gewjyn
    Äldre 27 May 08:11
    NCL skrev 2010-05-26 21:33:53 följande:
    gewjyn: Jag har Singers kombimaskin (14T967) och är helnöjd med den. Jag har iofs inte haft någon annan overlock så jag har inget att jämföra med men jag tycker att den syr snyggt och den har inte krånglat för mig än (har haft den ett halvår). Jag tycker inte att det tar så speciellt lång tid att trä om den och byta mellan overlock och täcksöm och det var inte speciellt svårt att lära sig hur man gör, det mesta står bra beskrivet i instruktionsboken.
    Tack för den lilla recensionen Nu blir jag ju inte mindre sugen. Men det finns ingen bandkantare va?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd