Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Shit vad ni skriver, här har man inte en chans att hinna med om man inte är inloggad hela dagarna.

    Idag har jag sårungit på stan och letat inredning till mitt "nya" vardagsrum. Det blir rosa/grönt/vitt...hittade massor roliga tyger, ska bli kul attt se om det funkar ihop. Hittade svindyra tyger i stuvar, skitbra! Jättefina var de och så fyndade jag ¨på åhlens tyg för 10:-/metern...Det är så roligt att fynda. Men det blev mycket dyra inredningsprylar, men åååå så kul det är. Äntligen har inspirationen kommit tillbaka, den har varit borta i 1,5 år (post renoverings /välja allt till ett hus syndrom=ingen energi till inredning kvar).

  • Ullerull

    Har inte varit inne här på läänge nu, hoppas kunna komma tillbaka snart :o) Fullt upp!

    Nu har jag dock problem...

    Min maskin har börjat bråka, igår när jag skulle sy tät sicksack fick jag upp undertråden och jag vet inte var jag gjorde för att få till det riktigt, och idag när jag skulle brodera en elefant fick jag också upp undertråden det blir såååå fult, vill inte förstöra mera tyg nu...

    Vad gör man när undertråden kommer upp?

  • Ullerull
    Kyssen skrev 2010-03-22 23:35:58 följande:
    Svär och skriker fula ord, hotar sen med att kasta ut åbäket genom fönstret =).. Sen går man och klagar hos mannen/sambon och tröstäter en bit choklad. Efter det är man redo att ta nya tag !
    La ner syendet igår kväll..klaga hos sambon ger jag inte mkt för och choklad har jag slutat med (ja, du hörde rätt, SLUTAT *gråter lite*) idag är jag själv med lillstumpan hela dagen, ska försöka ta nya tag...Har INTE tålamod när maskinerna krånglar, har varit väldigt beriad från det faktiskt.
  • Ullerull
    Kaja skrev 2010-03-29 16:18:58 följande:
    Jag beställde mina från MinaNamnband. Då kostade de 1500 för 500 stycken inklusive frakt. 300 kostade typ 1300... Men, jag hänger rätt så mycket på Etsy.Nu tror jag att MinaNamnband har höjt priset rätt så häftigt, så nästa gång blir det inte därifrån. Håller på att spana på en tjej som köpte från Singapore/Thailand. Fast, hon beställde 5000 stycken, men betalade typ 500 kronor för alla...
    Å, det vore ju något...men går det inte att beställa liiiite färre?
  • Ullerull

    Nu har jag gjort färdigt bla tjejens gunga...ett projekt jag tänkt göra i ca 6 månader..men nu så, det tog inte lång tid...men att få arslet ur är lättare sagt än gjort.

  • Ullerull

    Hur var det nu ni som har mailat, skickar SMD janome cp till sverige nu? Är lite sugen :o)

  • Ullerull
    Jalapeno skrev 2010-04-05 22:30:14 följande:
    välkommen solberga, i axelsömmar tar jag en remsa av samma tyg men i det ostretchiga riktningen. Annars finns det speciella band man kan använda
    Que? Har jag missat något grundläggande?
  • Ullerull

    Huskylock 460 ED, någon som vet något om den?

    Dora såg jag har en sådan i symaskinslistan.

  • Ullerull

    Idag har jag sytt en body med förstärkt raksöm stället för med tvillingnål, ja, kantbandet alltså. Tycker att det blir så fult med tvillingnål från baksidan, för mina barn duger det ju men den här ska inte de ha och då vill jag att det ska se bra ut från alla håll. Finns att beskåda. Ska nog fortsätta sy kantbanden med raksöm, det blev bra.

  • Ullerull
    Mari78 m pojktriss skrev 2010-04-13 19:19:50 följande:
    Många som tycker det blir fult med tvillingnål på baksidan. Inte jag dock, jag tycker det ser bra ut, är ju som vanlig zickzack på baksidan. Men det är väl tur att smaken är som baken Fast jag använder ju numera mest CoverPron till kantband så problemet är inte så stort.
    Jag ty
    TeDrickaren skrev 2010-04-13 20:11:30 följande:
    Om man har sytt med overlocken först och sedan syr med tvillingnål tycker jag inte att zickzack sömen blir så tydlig.
    cker att det ser så hemmasytt ut, det är det ju så egentligen är det väl inget fel med det, men det blev snyggare med bara en rak kant tycker jag.

    men jag gör alltid remsor som är typ 6 cm för att inte missa någon bit när jag syr på kantbandet, tycker det är så lätt att det blir "glapp" i kantbandet så att det itne kommer under sömmen, lagningen i ettt sånt fall blir ju itne så snygg. Eller var det så du menade?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd