• Äldre 4 Feb 21:16
    598797 visningar
    11405 svar
    11405
    598797

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Fiffa5 skrev 2011-02-04 20:19:05 följande:
    OK. Då får jag som inte syr så mycket hålla mig till Pryms 10mm tror jag!  Lite väl dyrt med 800 kr för en press.
    Det går ju att sätta fast dom på gamla hederliga viset med hammare.
  • Äldre 5 Feb 15:28
    tinni78 skrev 2011-02-04 23:59:21 följande:
    Jag älskar också Prymtången men det hade ju inte skadat med att hitta billigare tryckknappar, jag ska nog våga prova Stoff & Stils knappar till den nästa gång jag beställer något därifrån. Jag hittade tryckknappar härifrån: www.sewbaby.com/ i en blogg, är det någon som har provat dem och vet vilket mått som motsvara t.ex. 10?

    När ni kantar i jersey-tyg från te.x. från JNY, vad använder ni helst för material då? Jersey eller interlock?

    Å vad jag har mycket sylust och lite sytid just nu. Det finns så mycket som jag vill sy och det blev inte mindre efter att jag hade blädrat i Stoff & Stils-katalog heller. Börjar jag nu hinner nog dottern få många klänningar till sommaren .
    jag använder bara stoff och stils knappar. Nån gång har jag beställt dom billiga från bibbi när det krisat, men för det mesta köper jag stoff och stils 50-pack och en vända har jag haft hemma deras 500 pack, nästa gång jag inte behöver så mkt därifrån (så att det inte blir så dyrt ) ska jag köpa 500-pack igen, det är rätt smidigt, dom tar inte slut så fort och så är dom mycket billigare.

    Jag hade hemma prymtången, men dels blev jag snål för att knapparna var så dyra, (stoff och stils funkar inte i den) och dessutom tyckte jag knapparna fastnade dåligt, jag fick efterbanka med hammare för att dom inte skulle lossna, så jag sålde min vidare.

    Jag kantar nästan alltid jersey med jersey. Har gjort ett par undantag på sambons t-shirts eftersom jag inte hade jersey i rätt färg, så jag använde muddväv. Funkar på vuxenplagg, men jag tror det skulle bli klumpigt på barnkläder.
  • Äldre 6 Feb 21:36

    Gejwyn
    Jag har städat förråd och klädkammare idag och kommit till samma insikt Dock har jag sytt senaste veckan men inte i den takt tygerna kommer in Jag har iaf 4 banankartonger och tre elfabackar fulla och massor på hyllorna inne i syrummet, dom skulle nog fylla 3-4 kartonger till

  • Äldre 7 Feb 19:32
    Ogabinne skrev 2011-02-07 19:30:52 följande:
    Hej tjejer

    Lite råd tack! Byxor av gul interlock med vita moln från JNY med röd mudd från MT som i tvätt 40 grader färgat av sig på de vita molnen i bensluten. GÅR detta att göra något åt eller är det kört?
    Kapa av bensluten och sätt ännu längre muddar? (som du förtvättat kanske)
  • Äldre 7 Feb 19:38
    Ogabinne skrev 2011-02-07 19:35:25 följande:
    En bra idé! Dock har byxorna redan bytt ägare och jag fick just reda på att detta inträffat. Tänkte om det fanns någon chans att det går att få bort med ngt medel eller varmare tvätt eller så...
    Ah, jadu ingen aning faktiskt. Har *peppar peppar* aldrig råkat ut för det. Men tja, testa vanish eller nåt annat fläckborttagningsmedel, men risken är nog att det är kört.
  • Äldre 8 Feb 11:06
    gewjyn skrev 2011-02-08 10:34:40 följande:
    Var det inte du som bodde nästgårds där s&s skulle öppna i Gbg? De ska ju tydligen öppna 1/3 så om du klarar dig tills dess kan du ju gå dit och bara köpa det du verkligen behöver, om du klarar det
    Risken är väl att det blir billigare att beställa från nätet istället
  • Äldre 11 Feb 16:35
    diggling skrev 2011-02-11 16:30:53 följande:

    Vi är minst 3 . Jag har inte heller FB.

    Kom på en jättebra fråga (som jag har funderat på från och till ganska länge).
    Klipper man ut sömsmån i halslinningen om man ska kanta med kantband?
    Jag tror inte att man gör det, men jag skulle vilja ha det bekräftat ell.dementerat.


    Nope, ingen sömsmån där man bandkantar.
  • Äldre 11 Feb 22:22
    emmize skrev 2011-02-11 22:08:56 följande:
    Jo det är i vecket som det är blekt.
    Pratade med en på OT (Olssons Tyger Flört) idag och hon sa att jag skulle komma in med tygerna imorgon så skulle jag få nytt tyg, men det känns inte som att det ger så mycket då säkert resten av tyget på rullen är likadant. Vill inte ha det öht nu känner jag.
    Hoppas att jag kan få tillbaka pengarna, annars får jag köpa nåt helt annat tyg tror jag...och istället skänga in en beställning hon jny.
    Nån som kan dela med sig om hur molntygerna därifrån är. Håller dom bra i tvätten?
    Molntygerna hos Jny är riktigt bra och håller bra i tvätten. Det är ju inte samma leverantör på tygerna.
  • Äldre 13 Feb 21:04

    Gewjyn
    Jo gekko bloggade om det. Vänstra nålspänningen drar du upp till 7-9 ( ju mer desto mer rynk) och så diffen på max

  • Äldre 14 Feb 11:23
    bubblan79 skrev 2011-02-14 11:15:37 följande:
    Hej tack så mycket för länkarna men de var till ikeas antilop stol och inte stokkes tripp trapp :D
    www.stoffochstil.se/Katalog/Monstre.aspx

    Där finns två olika mönster till stoldynor varav det ena till tripptrapp. Du ser ju på bilden hur det ser ut så det är nog ganska lätt att rita ett eget om man har en stol hemma att mäta på.
  • Äldre 14 Feb 20:16
    Fiffa5 skrev 2011-02-14 18:30:41 följande:
    Jag har precis beställt LG-trosan! Ska bli kul att testa!!

    Hur mycket måste man dra i kantband man syr dit för hand på trosor? Ska kanta jersey med jersey eller interlock. Ska jag sträcka kantbandet när jag syr dit det eller bara lägga kant i kant? 
    Jag har kantat mina jerseytrosor med jersey, och har sträckt det litegrann, inte för mycket dock. Provade att skippa i att sträcka på ett par och det blev lite småmysko och kanten stod ut lite, men typ 85-90% eller liknande tror jag blir lagomt. Sträck när du syr dit det.
  • Äldre 16 Feb 05:17

    Emmize
    Nu tvivlar jag iof starkt på att det är så i detta fallet men om paketet du fått är ursprungspaketet som äntligen hittat fram så förstår jag att du inte blivit kompenserad, har hon däremot skickat ett nytt så, tja då är det ju lite annars, men å andra sidan är det ju inte hennes fel att posten schabblat sig och frågan är ju hur mkt ersättning hon får av dom, om ens nån alls om det bara är skickat som brev och inte paket.

  • Äldre 6 Mar 11:19

    Ogabinne
    Jag betalade in på bg direkt jag fick mejlet, angav ordernumret

  • Äldre 6 Mar 13:36

    Ak
    Knappar el dragkedja i ytterbenssömmen?

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd