• Mimmi 71
    Äldre 11 Mar 08:47
    598826 visningar
    11405 svar
    11405
    598826

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Att man kan bli så lycklig av tyg!!!

    Har packat upp mitt tygpaket och tygerna är ju helt underbar. Farmer är ju fantastikt härligt och djungelvelouren helt underbar, molnvelouren likaså (fast det visst jag ju innan då jag sett det IRL förut). Första maskin förtvätt rullar för fullt och jag hoppas hinna sy något i de nya tygerna också. Har ju redan hundra idéer om dessa
    bakabakalitenkaka skrev 2010-03-11 08:29:32 följande:
    Idag ska mitt lilltroll äntligen få gå till dagis. Han har varit hemma med ögoninflammation i två veckor, och han tillåter inte en minut vid symaskinen. Jag har så många idéer så jag vet inte var jag ska börja nöje eller nytto-sy? ...
    Det är skönt att kunna skicka iväg de små så man kan få ro med att sy Själv är jag ju mest hemma pga smittorisk, så ork till att sy kan jag nog få till. Hade faktiskt tänkt att åka in till kontoret imorgon för att delta på möte, men chefen ville inte ha dit mig Tycker att du kan unna dig lite av både nytto och nöjessömnad. Det skall jag försöka hinna med innan lilleman skall hämtas på dagis. Prio 1 är Blixten-tröjan som lilleman har frågat efter i flera dagar. Broderade ju den i fredagskväll och visade ju lilleman att det skulle bli en tröja till honom.
    78Misan skrev 2010-03-11 08:27:25 följande:
    Jag bråkar lite med min hemsida men har iaf fått upp 3 nya artiklar en början iaf
    Spännande! Skall kika in där i eftermiddag
    ak74 skrev 2010-03-11 08:26:18 följande:
    Själv sitter jag med lite frukost efter att ha lämnat barn i skola och dagmamma. Har inte riktigt bestämt vad det blir idag... Antingen syr jag färdigt drösen med kjolar som jag klippte till i går eller så pluggar jag lite mönsterkonstruktion... eller pular med hemsidan (men det är nog prio 3) Får fundera lite med en kopp kaffe
    Mönsterkonstruktion låter spännande. Går du någon kurs eller läser du enbart i böcker. Är så sugen på att gå Tillskärarakademins kvälls/helgkurs, men vet inte riktigt om jag skulle få tillåtelse att lägga ned så mycket tid för sambon, då det är en bit att åka. Det vore så skoj att kunna det mer på ett rätt sätt med skärningar mått och rörelsevidder.
  • Mimmi 71
    Äldre 11 Mar 08:50

    Varför blir texten grå ibland. Verkar som det händer när man citarer emellanåt.


    ak74 skrev 2010-03-11 08:46:57 följande:
    Det känns alltid bra när man kan lägga in lite nytt. Och en ännu bättre känsla när man kan bocka av det som är sålt Hur går det för dig nu? Börjar det rulla på? Jobbar du mycket med marknadsföring för att synas? Min jobbcoach har bokat in mig hos en expert på marknadsföring som ska hjälpa mig att få ihop ett marknadsföringsblad. Får se hur det går...
    Spännande med marknadsföring! Önskar man hade lite mer tid för sådant är skoj, egentligen. Men allt med sömnad tar sådan tid - tyginköp, mönsterkonstruktion, idéer, tillklippning, sömnad, etikettering, fotografering, hemsida, grafisk layout, mm, mm Allt är ju dock superskoj, men tiden räcker inte till om man vill göra allt grundligt.
  • Mimmi 71
    Äldre 11 Mar 08:51

    Kom på att jag skall minska surf-tiden. Hej på ett tag

  • Mimmi 71
    Äldre 11 Mar 09:27

    Det blev en kort sömnad. Känningar av sockerfall innebar en 2:a frukost (frukost nr ett intas innan jobb/dagmammelämning vid 05.30). Te (Gobli, jag tror jag har slutat med kaffe, smakar inget bra för tillfället ) och en macka framför datorn igen. På en halvtimma klippte jag iallafall till resterande stycken (bakstycke, ärmar och kantband), sydde ihop tröjans raglansömmar och stickade ned dem med avig täcksöm Några vändor framocktillbaka så blir nog den tröjan klar


    lindalake skrev 2010-03-11 09:05:45 följande:
    när man syr haklapp i vaxduk, ska man sy på snedslån som vanligt eller syr ni på den direkt? 
    Håller med Gobli! När jag syr på snedslå i stumt tyg så syr jag på den direkt med en söm.
    bakabakalitenkaka skrev 2010-03-11 09:13:07 följande:
    Börjar med ett nyttoprojekt, en pyjamas tillklippt.Sen blir det nöje, muddjeans och en singoalla
    Ja pyjamas är ju inget höjdarprojekt. Jag drar mig för att sy dem för alla tryckknappar. Men nu har jag ju en KAM-press, så det behöver jag ju inte göra längre Inser att jag måste sy mer saker med tryckknappar i Har ju bara tryckt i 4 knappar sedan jag fick hem den.
  • Mimmi 71
    Äldre 11 Mar 10:03
    yrväder skrev 2010-03-11 09:46:30 följande:
    här är det visst hemligheter på gång Är ett grattis på sin plats?
    Nej då Sockerfall beror på tidigare magoperation och "magsjukan" är en släng av den "riktiga" kräksjukan som drabbat både mig och lilleman.

    Nu är sockernivån återställd (hoppas jag9 och jag överger er än en gång. Nästa gång jag kommer upp hit (sitter ju i källaren och datorn står fortfarande kvar i dagsljus ) så hoppas jag på en färdig tröja.
  • Mimmi 71
    Äldre 11 Mar 11:24
    GOBLIgobli skrev 2010-03-11 11:06:59 följande:
    Mimmi fasen, där höll jag på att sätta mitt second-breakfast-java i fel strup, haha! Annars är ju det en riktig klassiker, hände mig alla tre gånger. Fy så illa det luktade och smakade.Apropå "poesijava" , vi skaffade en sån där Bodum Santos man ställer på spisen och jag är ff lika förundrad över hur den "bryggaren" funkar. Sitter och glor på den som en fågelholk tills kaffet är klart. Så nu är det ännu mer poesi!
    Du har ju så underbara formuleringar "sätta second-breakfast-java i fel strupe"

    Din kaffekokare verkar lite lik brodermaskinen som man också kan sitta framför och bara bli fascinerad av
    yrväder skrev 2010-03-11 11:09:21 följande:
    Näe nu har jag suttit vid datorn hela morgonen och inte kommit mig till syrummet alls. *sparkar mig själv i baken* Nu ska jag gå och få nåt gjort!
    Spark, spark!
    Skumboll skrev 2010-03-11 11:14:10 följande:
    Jag funderar på att regga ett företag. Det ska väl främst funka för det jag syr, men även lite andra grejer som fortfarande är på idé-stadie.  fröken e. (som är det namn jag använder idag i brist på annat) lär aldrig gå igenom om jag försöker regga det, finns tydligen ett som är alltför likt.  Jag behöver lite input... jag har fastnat lite på "elsi" eller "elsy" och kommer inte vidare... HJÄLP!
    Elsi och elsy är ju jättefina namn - det jag kände när jag kallade mig mimiS var att det var lite för tydligt ett tjejnamn, trist när det sattes på en grabb kanske. Kanske kan man kombinera det så det blir mindre feminint.

    Nu är iallafall jag klar med dagens första projekt - lillemannens Blixten McQeen-tröja. Den blev riktigt bra (om jag får säga det själv ), och nu väntar jag bara på den beställda mellanblåa stretchfrottén så jag kan sy ett par matchande muddisar. Jag hittade faktiskt lite passande mellanblå mudd i syskåpet (tur för mig så jag kunde färdigställa tröjan innan lillemannen hämtas). Nu vill jag sy mer! Har ju fyra tillklippta tröjor till vårkollektionen så jag kanske övergår till lite nyttosömnad

    Men först är det lite lunch! Illamåendet kanske blir lite bättre då. Det kommer och går fortfarande och jag befarar att det kanske kan vara lite känningar av magkatarr som "plåster på såren" efter magsjuka.
  • Mimmi 71
    Äldre 11 Mar 11:58
    yrväder skrev 2010-03-11 11:54:35 följande:
    Mimmihar du skickat paketet? (fortfarande ingen brådska dock)
    Ja, nu äntligen. Det lades på brevlådan igår kväll

    Jag känner mig riktigt bedrövlig med att inte ha fått gjort det tidigare. Jag skall bättra mig som sömnadskompis
  • Mimmi 71
    Äldre 11 Mar 12:01
    Skumboll skrev 2010-03-11 11:57:50 följande:
    Är det någon här som vet hur arbetsförmedlingen och fk ser på att man har ett företag men som bara fungerar som hobbyverksamhet? Anser de att det är ett jobb som alla andra eller kan man vara helt arbetslös men ha ett litet företag ändå? 
    Man skall nog vara försiktig med att registrera företag när man är arbetslös. Jaghar inte varit i den situationen själv, men däremot har jag en historia med sjukskrivning och "utan jobb" som kostade mig en hel del Jag sa upp mig och skulle starta företag. Innan jag slutade mitt arbete (jag sa mao upp mig för sent ) så blev jag sjukskriven för utbrändhet. Sjukersättningen jag fick grundade sig i att jag var utan jobb och inte på min tidigare lön
  • Mimmi 71
    Äldre 11 Mar 12:38

    Begagnad maskin köpt från symaskinsaffär med tillhörande garanti är oftast ett bra köp. Nu kan jag ingenting om Pfaffs overlock så där kan jag inte hjälpa dig. Får du plats med två maskiner så är det enligt mig bättre och ha två separata maskiner för täcksöm och overlock. Själv syr jag t-shirtar för tillfället och då är det dessa moment:

    sy på namnlapp på ärm på vanlig hushållsmaskin
    sy ihop raglansöm på OL
    täcksöm av raglansöm på CP
    kantband i ärmslut på CP (med kantbandspparat som skall monteras)
    sy ihop sidsömmar med OL
    kasta om sömmen nedtill på OL
    kanta halsringningen med CP (kantbandsapparat fortfarande påmonterad)
    fålla nederkant med CP (av med kantbandsapparat och montera fållguide)
    sticka ned kantbandet i halsringning på vanlig hushållsmaskin

  • Mimmi 71
    Äldre 11 Mar 12:42
    yrväder skrev 2010-03-11 12:01:16 följande:
    Ok, då kommer det förmodligen imorgon då Absolut ingen fara! Ditt dröjer lite till, lyckas inte få ramarna rena. Skulle åka till kusinen och prova att spola av dom i bilhallen med högtryckstvätt, men så har han varit dunderförkyld i veckan så han har inte varit där. Blir till veckan. Förhoppningsvis får jag dom rena då, annars kommer jag nog köpa en ny....Dröjer det allt för länge får du väl både fram och baksida som kompensation.
    Det är absolut ingen brådska och någon kompensation behövs inte alls. Jag har ju som du märkt en hel del att sy iallafall Och om det blir nya ramköp så kan vi komma överens om något annat eller också så kan jag ha det innestående tills dess att du själv önskar köpa nya ramar.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd