Inlägg från: stor grön drake |Visa alla inlägg
  • stor grön drake

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    plura skrev 2010-05-19 12:22:55 följande:Åh kan man få tjuvkika på den? -inspiration.
    Vi har sjörövar tema om 2 veckor och jag har lite svårt att komma på vad dottern ska vara för en slags pirat.
    När syrrans ungar var på piratkalas kom lillasyster i familjen som tingeling passade jättebra, finns massor med pirater i peter pan

    Ni som syr applikationer...
    gjorde egna (riktiga) för första gången igår, gjorde bakvänt med vliesofixen men det blev bra endå. Nu undrar jag, hur syr ni fast dem sen? De stora körde jag med bred dekorsöm (typ megatät sicksack) men på de små gick det inte, blir för tajta svängar. Testade raksöm som jag fått tips om, men det blev bara fult... Finns det någon annan skojig söm som blirsnygg på små applikationer med mycket kurvor (blommor)

    Har inte mycket datatid nu, jag pimpar vagnen locket (vindskydd/bentäcke eller vad man nu vill kalla det) är klart, grymt nöjd med det, håller nu på med skötväska. Hinner säkert bli gråhårig på den innan allt är klart, men snyggt borde det bli. Sen är det bara insattsen till, men den är jag inte  100 på hur jag ska göra ännu så den får vänta tills väskan är klar.
    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
  • stor grön drake
    plura skrev 2010-05-19 15:06:12 följande:
    Appropå vliesofix till applikationer tittade på Sos sida -vad ska ska man välja. Där finns flera olika och jag har aldrig köpt sånt tidigare.
    Ja, hur man skulle få dit det kom jag på, men sen när man syr fast det, vad blir snyggt på smågrejer? Vilken söm? för råa kanter passar inte riktigt
    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
  • stor grön drake
    Joe skrev 2010-05-20 11:19:56 följande:
    Är det någon här som har ett mönster på en sommarklänning för gravida?
    jag använde en helt vanlig klänning med smocksöm (typ uplandsgarden.blogg.se/images/2009/smockklanning_56086653.jpg ) hela graviditeten. det beror bara på hur vid kjol man gör hur länge man kan ha den.
    smock är även bekvämt ur amningssynpunkt i slutet på sommaren
    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
  • stor grön drake
    Näbbgädda skrev 2010-05-20 19:50:37 följande:
    Och den diagonala skärningen (Heter det så? skärning? skära, skurit, skurning? nej, skärning låter bättre ) mellan linning och bakfickor, var ska den sitta?
    Ok alltså, det heter ok... Det ska sitta precis där rumpan börjar bukta utåt (minns någon rachel ray show som pratade om att dölja rumpan)
    Resten minns jag inte, men det gör inget, för alla deras knep för att få en rumpa att se liten ut får min att se större ut, så man får testa sig fram

    Jag har sytt på väska nu på kvällen. Inte jätte effektivt, haft flera "sitta-och-stirra-på maskinen" pauser, mest för att vara säker på att nästa steg blir rätt. Tyvärr tror jag att jag måste hem till mamma och hennes 30-åriga bernina för att få den hopsydd, min maskin brukar gå i strejk efter 4-5 tjocka tyglager (ihopsömnaden blir *räknar* 3 tjocka förstärkta med starkaste vliseline, 4 tunna samt ännu mer periodvis, som vid mötande sömmar, blixtlås m.m. samt passpoalband och kantband runt allt...)
    Men det som blivit klart är grymt snyggt. Har svårt att förstå att jag gjort det själv
    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
  • stor grön drake

    Nu har jag äntligen, efter sisådär en veckas traglande med symaskin, div udda verktyg m.m., och många fula ord tänkta fått min väska, solskydd samt liggdel till vagnen sytt. Är så äckligt nöjd med mig själv för att väskan blev så snygg att jag knappt täcks skriva inlägg, folk kommer ju tro att jag har ett ego stort som planeten även vanligtvis (just nu stämmer det dock )
    Är väll mest nöjde eftersom jag inte trodde det skulle bli så bra som det blev. Trodde jag skulle tövkla till det på något vis, eller att det skulle gå bra men bli fult endå osv.
    Fan vad nöjd jag är
    dragon-pup.blogspot.com/2010/05/pimped-my-pram.html


    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
  • stor grön drake
    klara07 skrev 2010-05-24 05:34:30 följande:
    Och nöjd det skall du vara, du har verkligen fått till det. Såg jättefint ut.
    Tack!
    Inatt började jag fundera på matchande parasoll... *skratt* jag borde ha resttyg tillräckligt. Det lustiga är att jag köpte material för lite mer än vad en originalväska till min vagn kostar, men fick så mycket mer för pengarna. Det är kul eftersom vår tygbutik är så dyr att det sällan lönar sig att sy kläder, för det är billigare att köpa
    Måste bara hitta ett billigt (second hand) att klä av och klä om
    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
  • stor grön drake
    Kaja skrev 2010-05-24 14:02:29 följande:
    Resten langar jag till andra tygknarkare i Göteborg...
    bäst att ringa narkotika-jouren, langare och knarkare i tråden minsann

    körde lite med vagnen idag och konstaterade att solskyddet passade över babyskyddet när det var fäst på vagnen Jag blir saligt lycklig av att upptäcka nya funktioner på saker, som inte alls var meningen. Tyvärr lutar det åt ett nytt parasoll (och då vill jag inte klippa sönder det) eftersom de äldre modellerna har för liten fäst anordning för min knubb-balkade vagn *snyft* jag som så gärna ville sy lite mer till vagnen, det var så kul (redan börjar svordomarna över 10 lager tyg som glider trots sjuhundrafemtielva nålar blekna...)
    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
  • stor grön drake
    Ullerull skrev 2010-05-24 22:04:03 följande:
    vkrelsböyj pavkrbopgrtkyhnoyrko.....sydde över en nål med ol förut, hack i BÅDA knivarna, den klipper INTE bra....Hoppas det går att fixa till.. Å så till frågan: SMOCK! försökte jag mig på igen idag MEN det går INTE! Hur gör man, jag förstår principen. resor på underspole sy pch det blir rynkor, MEN när jag spänner och snurrar upp resoren på undertråden så snurrar den tillbaka i "spolkapseln" den rullar ju så lätt. Det blir ingen effekt alls om jag inte sitter och drar i resorundertråden efteråt under sömmarna (alltså vanlig rynkning) Någon som har något bra tips, vad gör jag för fel?
    den ska lindas dit utan speciellt mycket spänning, för hand (enligt tygbutiken)

    appropå knivar har min mamma kört av (!) övre kniven och väntat ett halvår på en ny... det går inte speciellt bra att sy nu, eller, tunna tyger går, blir lite hackigt, men så fort det blir tjockt går det på fan. hon är något irriterad.
    091109 ღ Linus ღ dragon-pup.blogspot.com
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd