Inlägg från: grynet80 |Visa alla inlägg
  • grynet80

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Ni som har lite koll på mönsterkonstruktion, jag tänkte förstora en tunika till lillfis en aning. Viker man mönstret dubbelt, delar där och lägger till?

  • grynet80
    Du och Jag ver2 skrev 2011-01-08 16:11:29 följande:
    Ska du gradera upp den till en storlek större eller ska den bara bli bredare?

    Om det är det förstnämnda och den är avritad från ett mönsterark med flera storlekar (å att du har det kvar) - så brukar jag kolla hur mkt det skiljer sig i alla hörnen - dra ett streck genom alla tidigare storlekar och sen mäta ut den nya större (alt mindre) storleken. Eh, ja, jättebra på att förklara - NOT! Men hängde du med?? Får rita å visa annars

    Klipper du bara mönstret på mitten och delar (för bredden) så lär du tänka på att halsrigningen blir större också isf. Då är det bättre att du klipper ett insnitt nerifrån och upp rill halsen (så det sitter precis kvar i halsen) å sen breddar nertill - så att hela sidan på mönstret flyttas ut lite.

    Hm, ja...jag å förklara!!
    Tror jag hajjar..
  • grynet80
    lilla sol skrev 2011-01-09 21:51:54 följande:
    Vem kan tipsa om bra trådrulleförvaring? Köper mest 1000m-rullar av Bibbi så vill ha något som passar till det... Just nu har jag de flesta rullar (alla får inte plats) i en plastlåda huller om buller. Det är till att gräva fram rätt färg och jag har ingen överblick.

    Har någon "låga lådor" exempelvis där rullarna kan stå eller ligga, var hittar man prisvärda sådana i så fall (ikea, CO, sybehörsförsäljare, ebay, ???)

    Har tidigare sett några visa upp snygga förvaringsställningar med pinnar som exempelvis kan fästas på väggen. Men jag har varit lite rädd för damman och blekning, vad säger ni som har sådana? En sådan lösning skulle ju bli en snygg sak i rummet samtidigt som den visar vilka färger som finns att välja på...
    Jag har också IKEA:s men jag vet att min syaffär hade någon förvaring i plast som man hängde på väggen där rullarna hängde på diagonalen. Jättesmart och praktisk, en rymde 32 rullar och den andra 64 typ. Sen kostade den "bara" 450kr.. :-O. Helt sjukt dyrt!!
  • grynet80

    Vad fyller ni nåldynor med? Jag har en med sand men jag tycker att den gör nålarna slöa..

  • grynet80
    Stormorsan skrev 2011-01-19 09:46:25 följande:
    Läste någonstans att Svinto är ett bra fyllnadsmaterial (slipar nålarna och tvålen gör att nålarna glider lätt), även fågelsand ska slipa nålarna.
    Tror det är fågelsand i min och jag tycker att nålarna blivit slöare av det.. Ska kanske ta bomull i toppen och lite sand som tyngd..
  • grynet80

    Jättefina tryck kanstroll men jag är (en av få verkar det som) inte är förstjust i retrotryck eller stora mönster. Kan det finnas något för mig också tror du?

  • grynet80
    Knastroll82 skrev 2011-01-21 16:13:42 följande:
    Grynet > Vad hade du tänkt dig då? Hur skulle ditt drömtyg se ut? Ge gärna förslag. :)
    Oj.. det ska ialla fall inte vara stort och blaffigt. Skulle kunna tänka mig små stjärnor i blandade färger på svart bakgrund t.ex. Djur men i stilrena former och inte jättebarnsliga.

    Har så svårt att förklara men hoppas du får någon ide utifrån mina tankar!
  • grynet80

     



     


    Någon som har en aning om vad man kan göra med detta tyget? Har legat länge i en låda.
    Figurerna är så stora, ca 25 cm. Snart offrar jag det!!
  • grynet80
    Fiffa5 skrev 2011-01-21 19:25:13 följande:
    Använd figurerna som applikationer på tröjor och klänningar. Eller gör en väska, eller gymapåse!?
    Känns som de är för stora för applikationer och jag vet inte vem av oss som behöver en gympapåse !
    Funderar på tradera om det finns någon marknad där..
  • grynet80
    Knastroll82 skrev 2011-01-22 10:02:29 följande:
    Nu finns det hjärtan, stjärnor, segelbåtar och sura dinosar i bloggen!
    Stjärnorna var kalasfina! Särskilt de med små stjärnor på svart/grön/blå bakgrund. Hjärtanen (heter det så?) var också fina, kanske med svart bakgrund också?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd