Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Koocachoo skrev 2011-02-01 21:27:19 följande:
    Någon som köpt mönster på trosor från LG sömnad? Är nyfiken på hur dom är.....
    Har du någon länk?
  • tinni78
    Freiya skrev 2011-02-02 20:06:31 följande:

    Jag fick mitt hemliga tygpaket från JNY design idag och är så nöjd! Köpte det på 3 kilo.Fick bla en stor bit multifärgade Vågade ränder. Dottern ville genast ha en klänning, men jag vet inte..vet inte om jag gillar tyget eller inte. får för mej att det blir för mycket med en hel klänning i det tyget. googlar lite efter bilder, men hittar inte sådär jättemånga. är det någon här inne som har tips på bilder på klänningar i det tyget?

    Fick också en liten bit apor och lejon i turkos interlock (plus enfärgad matchande jersey)
    grön molnvelour
    blå stjärnvelour
    himmelsblå molninterlock
    grå fordon
    en benvit interlock med små svarta hjärtan på, jättesöt!
    lila vågade ränder i jersey
    limegrön och röd enfärgad jersey
    vit och grå enfärgad interlock


    Sälj tyget du inte vill ha på tradera eller lägg in det som byte i FB-gruppen . Jag tycker att de vågaderänderna är jättefina men håller med om att det kan bli lite väl mycket om man bara har det tyget på hela plagget. Men det går ju enkelt att fixa genom att mixa med enfärgat.
  • tinni78

    Jag älskar också Prymtången men det hade ju inte skadat med att hitta billigare tryckknappar, jag ska nog våga prova Stoff & Stils knappar till den nästa gång jag beställer något därifrån. Jag hittade tryckknappar härifrån: http://www.sewbaby.com/ i en blogg, är det någon som har provat dem och vet vilket mått som motsvara t.ex. 10?

    När ni kantar i jersey-tyg från te.x. från JNY, vad använder ni helst för material då? Jersey eller interlock?

    Å vad jag har mycket sylust och lite sytid just nu. Det finns så mycket som jag vill sy och det blev inte mindre efter att jag hade blädrat i Stoff & Stils-katalog heller. Börjar jag nu hinner nog dottern få många klänningar till sommaren .


  • tinni78
    Ullerull skrev 2011-02-05 19:07:31 följande:
    Är det bara jag som har lyckats använda prymtången till sos knappar? Det går jättebra, jag fäster honan/hanen i den där vita "sockerbiten" och så håller jag den uppåt sedan lägger jag i ringen i den andra vita "sockerbiten"  och håller den sidan nedåt, tar emellan tyget och klänner åt. Det går jättebra. En lassning med knappar från sos som jag hade för ett tag sedan hade en tendens att hamna snett på honan så att någon av klamrarna hamnade i mitten, var det inte så mycket så tryckte jag bara ner den annars gjorde jag en ny. Men med de senaste två 50-packen har det inte varit några som helst problem. Jag hillar de bättre än prym för de är inte riktigt lika klumpiga.

    Jag kantar jersey med både interlock och jersey, men jag föredrar interlock, mest för att det är så smidigt, gillar inte när jerseyn krullar sig så mycket. Mudd blir för tjockt tycker jag. Helst en tunnare interlock.
    Det var väl det jag trodde, jag har även sett i någon blogg att det ska gå. Det är väl bara att köpa och prova vid nästa SoS beställning.

    Vad bra, jag funderar nämligen på min kommande JNY beställning. Då kan jag beställa bara jersey i enfärgat också eftersom då kan jag ha till både rangaltröjor och kantning.
  • tinni78
    plura skrev 2011-02-06 11:02:14 följande:
    Fler som sett det ser jag nu när jag var i  slutet av tråden

    Efterlyser mer tid, nöjda barn, större tygkonto, ny symaskin och lite mindre annat i skallen -för jag får inget uträttat -bara tittar på det jag klippt ut *suck*
    Jag hakar på den efterlysningen. Men jag har tips vad det gäller sykonot, använd gamla kläder. Jag har en hel hög med gamla jeans och andra byxor som ska bli byxor till barnen.
  • tinni78
    Stormorsan skrev 2011-02-06 22:04:55 följande:
    Jag skulle behöva ett bra mössmönster till en 5-åring. En vanlig vårmössa i tunn trikå.

    Ser att många syr mössor här något tips på gratismönster?  
    I min blogg finns det mönster på konmössa, den ligger under beskrivningar i menyn.
  • tinni78
    myran83 skrev 2011-02-07 19:18:18 följande:
    Hej
    nån som vet var man får tag i gratis mönster på bakverk?
    Hos LilloFant finns det beskrivning på prinsessbakelse.
  • tinni78
    Ogabinne skrev 2011-02-08 17:18:08 följande:
    Jag sitter här och försöker planera barnens sommargarderober, allt från förra sommaren är för litet så allt behövs nytt. Men jag lär ju bli ruinerad. Jag vill ju ha alla tyger som finns till deras sommarkläder!
    Jag har också börjat fundar på sommargarderoben. Dottern som är drygt 3 år kan jag börja sy på redan nu men har inte så många tyger till henne, medans till sonen 1 år har jag massor med tyger men vågar inte börja riktigt ännu eftersom han kanske växer en del före dess.
  • tinni78

    Nu vet jag vilka färger jag vill ha på väskan, blir det för tjockt med dubbelt solstolstyg? Frida: Hade du mellanlägg när du använde solstolstyget? Var det svårt med passpoalerna?


  • tinni78
    Ogabinne skrev 2011-02-26 19:16:51 följande:
    Frida, jag vet!

    Tygtrycket... jag har fått flera mail som gör att jag har god lust att bara strunta i alltihopa just nu. Först haglade det in mail och kommentarer med önskemål om att tyget skulle vara unisex och funka till alla åldrar, även stora barn och vuxna. Självklart uppfattar jag det som att stora barn kanske inte vill springa runt i kläder med badande flodhästar eller andra "barnsliga" djur på och valde därför ut tryck som inte är FÖR barnsliga. Förutom älskad trycket då men det är både min favorit och många andras. Sedan skrev jag klart och tydligt att ingen kommer bli TVUNGEN att köpa 10 meter, utan allt beror på hur stort intresset är. Även att intresseanmälan inte är bindande, ingen kommer bli tvungen att köpa bara för att de anmält intresse. Och självklart låter jag inte ett tryck jag själv inte vill ha tyg i vara med i omröstningen då jag antog att det var en självklarhet att jag inte skulle ha hand om 300 meter tyg jag inte själv vill ha av. Jag gjorde det bästa av önskemålen jag fått och så får jag skit tillbaka. Jag tänker inte nämna några namn men jag möttes av flera riktigt otrevliga och otacksamma mail när jag kom hem för en stund sedan, och jag känner mig uppriktigt sagt riktigt ledsen. Jag får fundera vidare på detta, för som det är just nu känns detta inte alls bra.
    Så typiskt att det ska bli så, det är alltid endel som inte kan nöja sig med att bara inte tycka om alternativen och acceptera det. Det är ju som sagt ingen som är tvungen att vara med på beställningen.
  • tinni78
    klara07 skrev 2011-03-02 19:01:59 följande:
    Nån som vet nåt om när Mjuka Tyger skall ändra deras metertvång?
    Stod det inte på bloggen att det var på gång när hon kom tillbaka från semestern? Så det borde väl vara vilken dag som helst.

    Jag tycker det är så tråkigt att man inte kan beställa per dm hos JNY också, 1 meter tycker jag blir så mycket tyg och ½ är verkligen i minsta laget iaf om man ska sy en klänning i storlek 104.
  • tinni78
    Ogabinne skrev 2011-03-06 17:48:29 följande:
    Får man ut 2 T-shirts i 110 och 128 på en halv meter tyg om tyget har 70 cm bredd tro? Vågar man chansa på att det går runt?
    Räcker det på längden med ½ meter på en 128? Jag vet inte om det räcker men kan du inte mäta mönsterdelarna eller i värsta fall kanske armarna kan vara i ett annat tyg.
  • tinni78
    Ogabinne skrev 2011-03-10 08:29:45 följande:
    Nej det är det jag också känner lite... Jag har alltid använt mig utav SoS velour och jag tycker den är prisvärd. Den är inte så bra som jag såklart skulle önska. Jag skulle önska att den var lite tjockare, den är på gränsen till för tunn. Men för det priset är den guld, för något annat stör jag mig inte på. Det är därför jag funderar på om JNY's är värd dubbla priset för lite tjockare och 15 cm bredare...

    Måtten kommer förresten när jag kommer hem från dagis.
    Nu har jag aldrig köpt JNYs velour men med tanke på hur nöjd jag är med SoS så vill jag inte ens prova. Jag tycker inte att den är särskilt tun heller, jag har sytt en tunika till mig i SoS velour också har jag en velourtunika från Me&I och SoS är mycket tjockare.
  • tinni78
    pysselpussar skrev 2011-05-10 13:49:28 följande:
    Lite så jag tänkt oxå. Bara så det inte kanar ner.... Ska prova detta, tack för tipset!
    Jag har sytt några med vadd mellan, men jag syr fast vadden runt hela så att den kanar inte ner.
  • tinni78
    Strumpan 78 skrev 2011-05-13 11:01:00 följande:
    Knastroll: senaste numret tänkte jag. Du råkar inte veta om de är breda? (den i större stl står slim-fit på, men den finns bara i större storlekar)
    Gillar inte korta breda tröjor.

    Frågade barnets mamma, killen kan ha stl 74, det passar, men nya kläder köper hon stl 80. Så då borde jag väl sy stl 80.
    Ja du borde nog sy stl 80. Jag brukar alltid mäta på mina barns kläder när jag ska sy, det svåraste är när man ska sy till något barn i större storlekar än de egna har.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd