Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Pejgan skrev 2011-02-22 10:50:27 följande:
    TACK! ♥

    Tumlösa vantar, det borde väl bara vara att sy det va? mönster-schmönster....
    Det finns i något gammalt Ottobremönster det också. (orkar dock inte leta efter rätt nummer  )
  • Mimmi 71

    Nu är det endast en volang nedtill som återstår på tunikan, kanske kan den bli bloggad om inom närmsta framtiden. Jag är nöjd, men den fick lite för mycket veck (för mycket tyg?) i ärmhålan. Skall testa en storlek mindre nästa gång och se om det blir bättre. Annars kanske jag skall maila med Svenska mönster och kolla hur man åtgärdar. En fördel när man köper ett sådant mönster är ju att det inte är en stor kedja bakom.

  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2011-02-23 10:55:52 följande:
    å syfestivalen köpte jag en stuvbit viskosjersey hos mjukatyger. Det verkar inte som att det tyget finns i deras webshop, men jag undrar om det finns ngn anna webshop som säljer viskosjersey?   Tänkte sy lite toppar till mig själv!
    MG tyger, Neanobelle, Ttygpysslingen och Stoff & Stil. Även Jofotex ha massor i sin affär, hur de har i webshopen vet jag inte riktigt.
  • Mimmi 71
    Mimmi 71 skrev 2011-02-22 08:17:14 följande:
    Nu är iallafall en vuxentunika tillklippt och det är dags att ladda brodermaskinen för att dekorera ryggen.
    Nu finns lite resultat "inne hos mig".
  • Mimmi 71
    lu97jewi skrev 2011-02-25 15:52:39 följande:
    Kan det vara stygnplåten som är boven i dramat? Hur ofta behöver man byta den?
    Den är nog inte tänkt att bytas om den inte är alltför kantstött och vass (om nålen slagit i för hårt vid tillfälle). Det kan annars vara skräp mellan trådspänningsbrickorna, ett tips är att rensa med tandtråd (har aldrig testat själv).
  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2011-02-27 09:12:38 följande:
    Det har blivit små hål av nålen när jag sytt med overlocken i det gröba molntyget från JNY! Varför blir det så??

    Jag har aldrig bytt nål sen jag köpte OL, kanske dags? Men vad har man för nålar???? 
    Stretchnål är att föredra, får man hoppstygn med dessa så kan man använda EL istället. Har du inte bytt nålar på länge så är de säkert lite "kantstötta" och det är det som orakar hålen.
  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2011-03-03 07:38:47 följande:
    Puffar för min fråga!

    Nu har jag bytt nålar i min OL. Det satt 90/14 nålar i så jag bytte till det, men är inte det lite för tjocka nålar för att su i trikå (mest jersey/lycra, ibland interlock)  med?? Eller hur fungerar det med nåltjockleken??
    Jo, kan kanske vara lite tjockt, orsaken till att de satt i är nog att de är lite mer stabila pga sin tjocklek. En OL syr ju väldigt snabbt och det är viktigt att tajmingen är rätt så det inte blir hoppstygn. Med tunnare nålar så blir de mer veka och kan kanske svaja vid sömnad. Olika maskiner är olika känsliga. Själv använder jag mig av 80 stretch. Testa dig fram mot tunnare nålar och gärna stretch för att vara på den säkra sidan. Som jag skrivit tidigare så kan EL som är lite längre göra att man slipper hoppstygn också.
  • Mimmi 71

    Det här med foto är knepigt. Jag kikar på både fotobloggar och webbutiker och drömmer om att kunskap och tid skulle finnas till att göra underbara produktbilder.

  • Mimmi 71
    burtok skrev 2011-03-04 08:36:58 följande:
    Var hittar jag ett enkelt mönster på kortärmad tröja till både tjej och kille... har surfat runt nu lite och hittar inget på ottobre kolalt i gamla tidningar jag hade hemma... Finns det nåt forum jag har missat där det går att beställa basmösnter mm....
    Då kan jag rekomendera Ottobres Creative workshop 301 "De bästa T-shirtarna"
  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2011-03-04 16:08:25 följande:
    Fast visst är det bara långärmade tröjor på mönstret? Men man kanske bara kapar ärmen om man vill ha kortärmat iofs!
    Det funkar nog.
  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2011-03-08 10:01:44 följande:
    Ingen med en coverpro som kan tips aom vilka tillbehör jag bör beställa??
    clearview (sitter alltid på), fållguide och kantbandsvikare är det jag har och är helt nöjd med dessa. Centerguide vet jag fler som har och som är nöjda med, själv syr jag nästintill alltid avig täcksöm och då känns denna onödig, jag vet ju inte var mitt på söm sitter när man ser avigsidan.
  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2011-03-12 12:32:53 följande:
    Tack, håller på och testar det nu. Visst ska man kunna rynka lite med OL? Men trots att jag vrider upp en knapp till max blkir det i rpincip inget rynk. Kanske funkar bättre på tunnare tyger. Får väl köra rynktråd som vanligt...
    Jag tror det kan vara svårt att rynka med OL eftersom velouren är rätt så tjock. Jag har sytt en klänning med velourvolang och gjorde volangen 1,5 i längd (tror jag)

    http://2.bp.blogspot.com/_FREOH7nOP6E/TRsEoZdVtVI/AAAAAAAAEcY/y8F8TOpReWk/s1600/2-nivalis.jpg
  • Mimmi 71
    Fiffa5 skrev 2011-03-12 12:50:15 följande:
    En fråga till: har du gjort hela volangen i dubbelt tyg så att du slipper fålla?? 
    Jag är inte så snabb med att svara för jag diskar, städar och tittar på skidskytte samtidigt som jag surfar emellanåt

    Ja, jag har gjort volangen dubbel så jag slipper fålla. Jag har gjort ytterligare en sådan klänning och på den har jag volangen enkel med både rullfåll upptill och nedtill. Supersnyggt, men lite mer arbete att sy http://4.bp.blogspot.com/_FREOH7nOP6E/TLBzQzq4TWI/AAAAAAAAEZw/u3RNAEJ_07k/s1600/sagov%C3%A4sen-bak.jpg
  • Mimmi 71
    78Misan skrev 2011-03-12 12:52:35 följande:
    här har det faktiskt blivit ett par muddbyxor till MIG idag höggravid o allt sitter obekvämt eller dumt men nu så har jag ett par tunna bekväma muddbyxor med bred mudd över magen o lite längre mudd vid fötterna.

    Tack!

    Själv har jag inte fått något sytt och inte ens färdigröjt i systugan. Har annars projekt ommöblering i systugan då jag istället för två stora skrivbord har skaffat mig 4 m bänkskiva till symaskinerna istället. Ett av skrivborden skall höjas genom att sätta hjul på och tjäna som tillklippningsbord. Jag har bara lite sortering kvar förutom storröj i tyglagret, men idag får jag knappt något gjort känns det som. Eller.... vi har iallfall hunnit med en sväng till tippen, lite utevistelse och en fika i solen. Härligt! Nu håller jag på att röja i köket, dammsuger och sedan kanske det kan bli en sväng ned till sytugan ändå.

  • Mimmi 71
    sarahl skrev 2011-03-12 15:06:43 följande:
    jag har hittar ett mönster på ett par dam trosor i en allt om handarbete. Jag vill provsy ett par idag men har ingen sådan tunn spets resår att ha runt benen. Har ni nå tips på vad jag gör istället?
    kantband
  • Mimmi 71

    Äntligen har jag ett nystädat och ommöblerat syrum Nu återstår bara att sortera om lite tyger så alla får plats i garderober. Som det är nu så är det rätt snyggt bland mina tyger men jag har en hel rågad flyttkartong på golvet som måste få plats. Stumma bomullstyger får åka in i förrådet och ge plats åt resterande. Lite spåplock med praktiska saker, byta av förvaringlådor mm skall också komma på plats, men jag vill sy lite så jag känner efter vad jag vill ha dessa. Så inspirerande det blev att vara i syrummet igen

  • Mimmi 71

    KAM-pressen fungerar klockrent. Varje gång jag sätter fast en knapp lovordar jag den och förstår inte hur jag stod ut med bankandet (jag använder mest metallknappar).

  • Mimmi 71

    Jag köpte min KAM-press från Babythings och undersökte flera andra alternativ (från USA), men det skillde  inte så mycket till slut (särskilt om man inte använder så mycket plastknappar som bifogas den från USA).

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd