Inlägg från: gewjyn |Visa alla inlägg
  • gewjyn

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    ak74 skrev 2010-06-29 09:32:12 följande:
    Jag skulle satsa på stora koner i vit och svart (mörk) och sen använda 1000 metersrullar i andra färger. Det är främst till overlockssömmarna som det går åt mycket tråd. Till täcksömmar klarar man sig bra på tusingar.
    Man kan "fuska" ganska bra genom att bara använda rätt nyans där det syns.
    Tack för svar om tråd. Jag har ganska gott om svart, vit och offwhite tråd på 1000metersrullar sedan, beställer jag stora när de är slut. Ska beställa ett par färger till coversömmar på 1000m. hur många trådar syns på framsidan när man kör 5-trådig trippelcover? På framsidan om man tar "baksidan" av sömmen som rätsida, alltså
  • gewjyn

    Sitter och väntar på att mannen ska komma hem med min nya OL/CL Beställde igår fm och idag på fm fick jag sms att den hade kommit till Ica, snabbt jobbat!

  • gewjyn
    Mimmi 71 skrev 2010-06-30 18:15:49 följande:
    Vad för sort?
    Singer quantumlock. Nu är den hemma, men jag fattar verkligen ingenting av hur man ska trä eller vilka nålar som ska vara med. Nu är den trädd för trippelcoversöm, men det är ju inga trådrullar med utan bara trådändar som går igenom maskinen, så om jag ska trä så får jag knyta och dra igenom, men sen måste jag nog ha hit någon som kan instruera mig lite. Jag har aldrig trätt en OL förut.
  • gewjyn
    Mimmi 71 skrev 2010-06-30 20:29:39 följande:
    Det ordnar du säkert på egen hand tillsammans med den underhållande bruksanvisningen. Inte skulle jag klara av att vänta

    Jag har laddat hem lite nya broderier och är så sugen på att testa, men orkar helt enkelt. Varför är det så att viljan är betydligt större än orken
    Vi får hoppas det, jag är ju grymt sugen på att testa den.

    På tal om broderimaskiner så pratade vi symaskiner på jobbet idag och skolsköterskan berättade att hon hade köpt en ny i våras, Husqvarnas någonting, på mässan i Malmö. Hon hade lyckats pruta ner den från 75000 nånting till 55000 och fått till program och alla bågar och vad som nu behövs för 2700 extra. Man undrar ju om de säljer med förlust då eller om marginalerna är så stora?
  • gewjyn
    GOBLIgobli skrev 2010-06-30 20:53:18 följande:
    MenÅÅÅ!! Grattis ska jag väl säga först! Var beställde du den?
    symaskinwebbshoppen.se, grymt snabb service! Hoppas bara att jag kan använda den, känner mig helt bakom flötet just nu...
  • gewjyn

    Mimmi: Nej jag har inte testat än, den står i köket och blänger på mig Idag är jag visserligen ledig, men ska åka till stan hela dagen och ikväll är mannen borta, så möjligen en liten stund ikväll när bustrollet har somnat. Problemet är att jag är så trött då att jag inte fattar nåtSkrikandes Ska iaf försöka mig på att knyta i tråd och dra igenom det som redan är trätt, så kan jag testa trippelcovern iaf.

  • gewjyn

    Usch då AK74 Hoppas att det löser sig för er.

    Igår tog jag mod till mig och knöt i tråd i de trådstumpar som maskinen var trädd med när den kom och drog igenom. Sydde en söm utan större problem, fast i slutet av sömmen blev den lite konstig, på ena sidan av sömmen kom övertråden ner på baksidan så att det blev öggligt i ena kanten (trippelcomversöm) När jag sen sydde nästa söm matade det inte fram tyget utan tuggade ner det och fastnade så jag fick skruva loss stygnplåten för att komma åt att klippa av trådarna som hade snott sig om griparna. Så nu måste jag trä om maskinen på riktigt för att kunna sy igenSkrikandes

  • gewjyn

    Lyckades trä om OL:en och få det att funka att sy några provsömmar. Undrar om jag ska våga mig på att bygga om till vanlig OL söm nu så kanske man kan sy nåt riktigt sen. Men jag gissar att det ska träs på annat sätt i undertråden då och det var ju döbökigt att trä, fick ta bort stygnplåten för att komma åt, ska det vara så?

  • gewjyn
    m o e skrev 2010-07-02 12:48:26 följande:
    gewjyn: Jag har en HQ Huskylock och den är inte så svår att trä om, tycker jag. Lite pill är det ju att få trådarna rätt och än så länge har jag inte lärt mig i huvudet hur det ska vara så jag måste titta i boken. Men det låter konstigt att behöva ta bort stygnplåten varje gång? I min behöver man flytta nåltrådarna beroende på hur brett man vill ha mellan dem, samt trä om griparna.

    Var den trädd för Coversöm när du fick den alltså? Min är också en kombimaskin, men den var trädd för 4-trådigt OL när jag fick den.

    Efter att jag hade trätt min första gången så kände jag faktiskt bara "Oj, var det inte värre än så här?" Jag hade nog blivit uppskrämd av andra för jag trodde det skulle vara jättesvårt.
    Den var trädd för trippelcovern, ja. där som trådarna ska i på griparen längst in sitter ju så långt in bakom kåpan att det känns väldigt pilligt att få dit den utan att lossa stygnplåten. Det finns någon trådförare, men den kunde jag inte få till att lägga tråden på rätt ställe. Det ger sig nog när jag har fått testa lite, ikväll tänkte jag ge mig på att trä den för OL och kanske tom sy något, vi får väl se hur det går Drömmer
  • gewjyn
    Jalapeno skrev 2010-07-02 17:04:40 följande:
    med min huskylock 936 måste man byta stygnplåten. Det behöver man inte på de nya.
    byta behöver man inte här heller, men det  är ju så bängligt att komma åt att jag måste ta bort den...
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd