Inlägg från: yrväder |Visa alla inlägg
  • yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    ak74 skrev 2010-03-17 09:31:50 följande:
    du kan se på nätet.
  • yrväder
    Mari78 m pojktriss skrev 2010-03-17 20:05:51 följande:
     Yrväder: jag kikade runt på jofotex och jag tror nog de har bomull/lycra i de flesta utav de färgerna du efterfrågade. Ring eller maila Jorunn så hjälper hon säkert dig tillrätta och kanske kan skicka lite tygprover om inte annat.
    Perfekt! Tack! Då ska jag ta och ringa Jorun nån dag framöver!
  • yrväder

    Idag har jag varit rätt så effektiv för en gångs skull! Har gjort iordning en av tryckramarna med traktorer, sytt 2 tröjor, 1 pyjamas och fixat ett par ufobrallor till E. Samt nästan gjort klart en födelsedagspresent som ska överlämnas på lördag. Bloggar kanske imorgon eller fredag om jag orkar och hinner.

  • yrväder
    klara07 skrev 2010-03-19 05:59:51 följande:
    Fina blöjor! Du vet den där lurvfleecen du använde...... kommer du ihåg om den fällde mkt även efter tvätt? Tänkte sy en jacka till tösen men vill inte ha en massa rosa ludd överallt.
    Näe det kan jag inte påstå att den gjorde.
  • yrväder

    Idag har en kompis varit här och vi har sytt från halvett till nio , med uppehåll för fika och middag. Sen om jag har fått så väldans mkt gjort med tanke på all tid är en annan femma Men ny mössa, vantar, tossor och fleecebyxor samt ett blöjskal åt E blev det. (fast min syster sydde brallorna själv, jag tvingade henne ) 1.5 par trosor åt mig och så hjälpte jag min kompis att rita mönster på en mammabaddräkt. Men jag tror vi mest surrade

  • yrväder
    TeDrickaren skrev 2010-03-24 19:22:55 följande:
    Det är två skolor det där verkade som om man ska använda 4trådar eller 3 trådigt, enligt de jag köpte min overlock i från rekommenderade de 3 trådigt när man ska sy i stretchiga material då sömen blir "lättsamare" Tänkte nog mest på att man kan sy dekorativ kantavslutning.....
    Jag tyckte 3-trådigt var bra i början, för att sömmen blev så mkt smalare på babyplagg. Men så pratade jag med symaskinsförsäljaren, och hon sa att fördelen är att om man har 4-trådigt så blir det inte ett "hål" i sömmen om ena tråden går upp, eftersom det finns två raksömmar. Med den tretrådiga blir det ett hål i samma fall.
  • yrväder
    TeDrickaren skrev 2010-03-24 19:36:38 följande:
    Jag har aldrig haft det problemet men det stämmer ju som du säger......
    nån gång har det hänt att det gått upp, men jag syr bara med 4-trådig så det är ju ingen fara.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd