Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Lallan skrev 2010-04-12 20:56:48 följande:
    Vad är lagom mått att ha på midje och benmudd på ett par byxor i storlek 50-56? Borde inte skilja så mycket från dtrl 62-68 eller?
    Jag hittade tyvärr inte sonens 56 byxor nu i mörkret, men jag tror inte att det skiljer så mycket. Om du inte fått svar imorgon kan jag mäta på dom.
  • tinni78
    Lallan skrev 2010-04-12 20:56:48 följande:
    Vad är lagom mått att ha på midje och benmudd på ett par byxor i storlek 50-56? Borde inte skilja så mycket från dtrl 62-68 eller?
    Nu har jag kollat måttet på 56 byxorna, mudden i midjan är 38 cm och benmudden 12 cm. Det är Lindex velourbyxor och dom sitter jättebra.
  • tinni78
    plura skrev 2010-04-13 21:56:47 följande:
    Har barn mellan 0-10 år, men det är väl främst till de yngre jag tänkt sy (0 och 2 år) Fast visst har jag planer till de större också. Det slog mig så sent som idag att jag är dum som inte försöker sy jeans till äldsta sonen. Han är en riktig smalis och det är hopplöst att hitta byxor till honom. Har för mig att jag läst (här) att Meedom hade storlekar till lite större barn med -är det kanske från modellerna 4-7år? Hmm en bok är nog för lite alltså. Synd att inte bokhandeln i stan har dem så att man kan få bläddra lite. 
    Kolla om dom finns på biblioteket för då kan du ju låna hem och provbläddra innan du köper.
  • tinni78
    yrväder skrev 2010-04-19 11:35:02 följande:
    Däremot ser jag nu att min reabeställning från mjuka tyger skickades redan den 6 april. Den har dock inte kommit fram än Har säkert försvunnit med posten, första gången isf. Hoppas den dyker upp....
    När jag beställde på rean precis före jul så dröjde det jättelänge innan det kom och de som beställt fordonstygerna som kom i mellandagarna fick tygerna före mig även fast mitt paket skulle varit skickat före dess.
  • tinni78
    Minxy skrev 2010-04-22 13:07:55 följande:
    Jag har inte gjort ett jota idag. Eller jo, har sprungit efter sonen (2 år gammal), grälat på honom när han spillt ut mjölk, läst bok med honom, lekt med bilar (sjukt tråkigt!), tröstat dottern (5 månader gammal) när sonen sparkat på henne, tillrättavisat sonen när han sparkat på dottern, sövt dottern, bytt ett x antal blöjor under dagen, gett sonen lunch och sövt honom, gett dottern en smakportion gröt + ammat och sedan sövt henne igen och NU ska jag äta lunch.
    Jag känner igen sånna dagar, dom är inte ett dugg roliga.

    Jag har däremot varit väldigt produktiv idag och ägnade nästan hela tiden dottern var hos sin dagmamma åt att sy. T.o.m. så mycket att jag nästan höll på att missa hennes hämtningstid, 15 min före hon slutar tittade jag på klockan så det blev ingen promenad som jag hade tänkt. Idag har jag sytt en mössa till sonen och ett blöjfodral också har jag bloggat om en snutte som jag gjorde för några veckor sedan.

    http://tinnisyr.blogspot.com
  • tinni78

    Det var någon som bloggade om hur man syr ihop en singoalla för ett tag sedan, men jag hittar inte tillbaka till den bloggen nu. Är det någon som minns vart det var?


  • tinni78
    imse vimse skrev 2010-04-22 23:58:16 följande:
    Kan det vara den här du menar?creative-swiswi.blogspot.com/2009/10/sy-en-si...
    Där var ju en jättebra beskrivning, men det var inte den jag tänkte på. Den jag tänkte på är ett blogginlägg där det beskrivits hur man syr ihop den och sedan fråga om hur andra gör, så det är flera olika beskrivningar bland kommentarerna.

    Tack för länken!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd