Inlägg från: gewjyn |Visa alla inlägg
  • gewjyn

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag fortsätter spamma på om mina umbäranden med nya maskinenDrömmer Nu har jag på egen hand lyckats trä och sy både trippelcovern och den vanliga tvillingsömmen. Gav mig på att trä för tretrådig OL också och trodde att jag hade gjort rätt, men inte vill det bli någon kedja där inte. Får ta nya tag imorgon.
    Har nu också fattat hur man bär sig åt för att slippa montera bort stygnplåten när man trär gripartrådarna

  • gewjyn
    Fiffa5 skrev 2010-07-05 10:01:34 följande:
    Om an vill så tag i riktigt korta dragkedjor (till små börsar och dylikt), var hittar man det? Eller måste man beställa metervara och själv kapa??
    kortare än 10cm? Från 10cm har stoff & stil, kortare än så vet jag inte, då kanske det är metervara som gäller.
  • gewjyn

    Nu har jag äntligen fått nya maskinen att sy OL Mamma var här och skulle hjälpa mig och vi trädde och trädde, men det blev ingen söm. Rätt var det var hittade jag en spak att flytta på och då hoppade den övre griparen i rätt läge och sömmen funkade! Inte var det tack vare bruksanvisningen iaf :-/  För den där spaken stod det bara om i samband med kedjesöm... nu skulle man ju bara ha obegränsat med tid att klippa ut delar och sedan sy så det ryker

  • gewjyn

    Jag fick mina tyger från Mjuka tyger igår. Snabbt och jättefina tyger på alla sätt och vis, men varför klipper hon så illa. Jag tycker att det är jättetråkigt att det ser ut ungefär som om hon bara knölat ihop tyget och tuggat igenom det med saxen. Jag tycker att om man har klippbord och tyget på rulle så borde det inte vara så svårt att bara rulla ut det och skära eller klippa rakt över...
    Men annars är jag som sagt nöjd med både snabbhet och tygkvalité.

  • gewjyn
    Frosk skrev 2010-07-09 20:06:24 följande:
    Oj! Synd att man inte kan tyska särskilt bra...
    Lite som scrapbooking...fast med kläder:)

    Jag hänger här mest för att inspireras av er andra och så småningom få tummen ur att skapa något själv. Ni verkar så duktiga allihopa! Jag får klara mig med mammas gamla maskin från 70 talet som inte har så många finesser och avanserade sömmar.
    Hej Mina! Kul att se dig i den här tråden
  • gewjyn
    Pejgan skrev 2010-07-12 15:04:07 följande:
    Är det någon som sett såna här någon annanstans? Letar på ebay tex men jag vet inte om jag söker på fel sak... blir ju orimligt dyrt att sy om man ska lägga 80kr på varje knäppning

    www.stoffochstil.se/Katalog/Sytilbehoer.aspx?...
    Jag har köpt från ett ställe som heter DaWanda, har inte adressen i den här datorn, men det är nog bara att googla. det verkar vara lite som etsy, med olika butiker. Sök vidare på metal purse frames, kommer inte ihåg vad just den butiken jag handlade ifrån hette, men de skickade från Hong Kong och hade stort utbud på olika väsktillbehör.
  • gewjyn
    Du och Jag ver2 skrev 2010-07-25 17:26:37 följande:
    Är det någon som vet vart man kan köpa b-lås på rulle/metervara?! (alltså en hel rulle!). Stoff & Stil har haf förut, men inte längre

    Har Bibbi kanske förresten!?
    jag har köpt från bibbi. Men de har inte blivit använda än, jag vet faktiskt inte hur man görSkäms
  • gewjyn
    yrväder skrev 2010-08-02 10:54:24 följande:
    Suck, jag borde verkligen ta tag i mitt bombnedslag till syrum så jag får möjlighet och kanske lust att sy igen. Men vart börjar man?
    Jag städade mitt igår, möblerade om och gick igenom allt Började med att bära undan ett bord som bara har stått där och samlat på sig en massa bråte, och tog dit en byrå istället. Sen gick jag igenom och la allt garn i byrån så jag fick någon plastback för tyg ledig och då gick plötsligt allt ner i backar, sen plockade jag om i småförvaringen och fixade. Det tog hela dagen, men det var det värt, nu känns det som om sylusten är på väg tillbaka
  • gewjyn

    Hur syr man egentligen på muddar och halslinningar och liknande på OL? Måste man sy på muddremsan innan man syr ihop plagget eller? Jag har ingen friarm på min maskin och tycker att det är lite knöligt att få till. Några bra länkar om att sy med OL?

  • gewjyn
    madebyinferno skrev 2010-08-05 11:40:06 följande:
    Fick min bandkantsvikare som bara viker tre gånger i går, beställd den 21, betald den 24 skickad den 29 och kom igår plus att den inte fastnade i tullen - kostade totalt 230:-  har tyvärr inte hunnit testa den ännu dock då syrummet för närvarande är tillflyktsort för våra stödhemskissar, men idag hoppas jag kunna smyga in och göra ett test iaf!
    hur ser en sån ut? Jag funderar på om det skulle gå att modda om så att det skulle passa min Singer som det inte finns någon mojäng till... Fäster man på själva pressarfoten eller är det som en egen pressarfot?
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd