• Kaja
    Äldre 27 Apr 14:15
    600229 visningar
    11405 svar
    11405
    600229

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag har fyra velourklänningar som är klara, men som behöver några fina applikationer och jag har TOTAL idétorka...  Trodde aldrig att det skulle hända...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Äldre 27 Apr 15:18
    Mimmi 71 skrev 2010-04-27 14:43:11 följande:
    Så ser det ut hemma hos mig också för tillfället. Utklippta alster ligger varvat med icke tvättade tyger som skall i maskin och tvättade tyger som inte får plats i garderoben. Ikväll skall jag brodera handdukar så då måste det röjas för att komma fram. Får ladda brodermaskinen och städa under tiden den jobbar. Har dessutom en hel del alster som måste bli klara till slutet av maj. Dags att börja sy!!!!
    Jag har städat och plockat undan tyger. Men så mycket påbörjat, halvfärdigt och urklippt som finns just nu har jag inte haft på länge. Det började med att jag skulle göra en jätteomgång med sommarklänningar och så råkade det komma lite beställningar i vägen.
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Äldre 29 Apr 10:57
    Pejgan skrev 2010-04-29 10:47:33 följande:
    Då skulle du kanske få göra drogtest
    Tänkte på det... Folk som ska på symässor och sånt men som inte hittar rätt.

    De irrar omkring med något blankt i blicken och frågar förbipasserande "harru någe tyg??"...
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Äldre 29 Apr 12:57

    Oj! Dottern fick ett paket med mini-garner från Järbo igår när jag shoppade garn. Ägaren tyckte att hon var så söt när hon stod och pratade och lekte med en skål med mini-garner som stod på disken, så hon fick ett eget paket.

    Tänk, hon kanske åker dit för langning av pysselmaterial till minderåriga!


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Äldre 3 May 16:12

    Jag håller på att hitta på applikationer till dotterns klänningar. Skulle det vara så att de inte faller unga fröken på läppen så kanske de kommer ut i shoppen.


    Jag är VÄLDIGT sugen på att göra Mumintrollet. Men, får man göra det?? Att sy åt tösen kan de ju inte sätta dit mig för, men säljer jag i en shop så finns det ju alltid en risk.


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Äldre 3 May 16:24

    Jo. Det har jag ju räknat ut. Men frågan är om de aktivt jagar folk? Sanrio som har HelloKitty och Spiderman stämmer ju folk på löpande band... Både Ottobre och Marimekko vet jag har jagat folk som syr och säljer med deras tyger eller efter deras mönster och använder det i marknadsföringen.

    Det är ju bara att kolla i närmaste syblogg. Det är rätt så många som har gjort någon form av applikation och inte helt sällan med någon känd figur. Skillnaden är kanske att de säljs på beställning och inte i shop, men det är ju lika illa vilket som...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Äldre 4 May 10:26

    Nu har jag riktigt kommit igång med mina vuxenkläder. Dels var jag med i en swap som jag har bloggat om idag, som blev riktigt bra. Och så har jag en beställning som jag sydde klart igår och en kortärmad tröja som jag på prov har lagt ut i shoppen. Den råkar vara i min storlek, så blir den inte såld inom en månad så har jag en schyst tröja till sommaren...

    Ååååh! jag önskar att dygnet hade 59 timmar. Jag har så himla mycket som jag vill sy, men nu när trädgårdssäsongen kräver sitt så blir det färre och färre timmar vid symaskinen...


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Äldre 6 May 20:11
    GOBLIgobli skrev 2010-05-06 20:05:42 följande:
    Fasen, om man inte hade komplex innan så har man det nu; 3.bp.blogspot.com/_i2OH3dpsIaM/S-GFYHinHXI/AA... Kvinnan är ju inte sann!!
    Hon brukar göra fina saker, men när man ser såntdär så är det ju bara att lämna WalkOver...
    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Äldre 7 May 17:02

    Jag råkade köpa lite tyg till en vårkappa. Det närmar ju sig mors dag (många länder firar redan på söndag) och då vore det väl lägligt att sy något åt sig själv, eller??


    Sew much fabric - sew little time!
  • Kaja
    Äldre 8 May 11:47

    Jag håller på och syr Pippi-grejer till shoppen. Fem kjolar fick midjeresår. Nu är det bara mitt namnband som saknas. Och så ska det fotas. Och skrivas... Jäkla massa jobb för lite pengar...


    Sew much fabric - sew little time!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd