• Ulleru­ll
    Äldre 28 Apr 13:11
    600048 visningar
    11405 svar
    11405
    600048

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Tjej 83 skrev 2010-04-28 05:36:31 följande:
    på min sida  men ja kan skriva här med :)www.hemmafix.blogspot.com
    Jättefin!
    plura skrev 2010-04-28 12:53:26 följande:
    Smart -har gjort syhörna i sovrummet och det skulle inte skada med mer bänkyta om man säger så. En fråga till er som syr mycket -mitt i oredan Hur har ni era tyger? (eller önskar att ni hade dem) Efter färg? eller Efter material? Det lilla jag har ligger huller om buller eller föresten velour på ett ställe och mudd på ett annat och redten på ett tredje. -Man blir inte så inspirerad då -eller får nån bra överblick heller för den delen.
    Jo tyckte att det vore smart då behöver jag inte offra en garderb till och da mera el såga hål göra ny skena..det är mhcket jag slipper. Iof så har jag en låda under nuvarande symaskinen så den få ju allt vackert flytta på sig dessvärre, men det funkar nog.

    Jag har sorterat mina tyger efter först och främst material velour, jogging, frotté, fleece, stumma tyger, konstiga tyger typ tyll etc. Interlock och jersey har jag sedan sorterat i tyger med mönster, randigt samt enfärgat och där är de enfärgade tygerna sorterade i färghögar...Å så har jag en kista med mudd som jag borde rensa, och lite småsnuttar med tyg på några olika ställen. Allt som allt har jag en halvhög garderob, en fullhög garderob och en halv fullhög garderob till + en kista och några trådbackar med olika saker i syskåpen.
    Jag är ganska bra på att hålla iordning så länge jag inte proppar fullt för då går det inte ha det sorterat då är det regeln "knöla så mycket som går på varje hylla" som gäller.
    Jag har haft alla sorters tyger sorterat efter färg men när jag tar ett tyg ör jag bra på att bara lägga det överst i högen och således blir det inte så färgsorterat efter ett tag, men material är det sorterat efter i alla fall. Är nu glad om jag kan hålla "interlock"-gaderoben sorterad och fin.
  • Ulleru­ll
    Äldre 28 Apr 22:00

    Å så roligt att "sykändisar" hälsar på varann (om ni nu inte känner varandra sedan innan) tänk om någon skulle vilja hälsa på mig, vore skoj! Bor ju dessvärre lite avigt till kanske. Idag har jag gjort ett fynd till mitt syskåp. Frågade ju om en sån där maskinlyft förut. Mailade vår gullige kontakt på beijer (sambons släktning) har hade ett demoex till försäljning. Detta demoex var aldrig uppackat och såldes för 200:-, nypris ca 750+moms...Toppen, utan det hade det inte blivit något sådant, det är ju en fjärde del av vad maskinen kostar...Nu saknas bara maskinen.

  • Ulleru­ll
    Äldre 28 Apr 23:04
    linweg skrev 2010-04-28 23:00:19 följande:
    Ramlade på den här orgien i väsk-tutorials. diybaglover.blogspot.com/Frågan är vilken man ska börja med att göra... :)
    Woooohh...det var inte vara EN väska det inte...blev helt snurr i ögonen av scrollningen..
  • Ulleru­ll
    Äldre 29 Apr 14:19

    Pajas: Det vore ju superkul!

  • Ulleru­ll
    Äldre 29 Apr 15:23

    Undrar om någn som har en cp 1000 kan mäta höjd (med och utan trådställ uppe), bredd, djup...plz?

    Tänkte skruva dit min maskinlyft så jag slipper ha den skräpandes på golvet + tillverka en skiva till den. Men jag vet ju itne var jag ska sätta den riktigt.

  • Ulleru­ll
    Äldre 29 Apr 16:02
    bakabakalitenkaka skrev 2010-04-29 15:56:38 följande:
    Enligt Janomes hemsida Mått: L:38 /B:24 /H:33 cm (med trådstället uppe mäter jag den till 55cm) 
    Å tack...sökte på janomes hemsida men hittade inget där!
    Supersnällt, nu ska jag skruva!
  • Ulleru­ll
    Äldre 29 Apr 16:03

    Måste man ha trådstället helt uppe när man syr? Eller går det ändå? Eller kan det lätt trassla då? Eller bli fel i sömmarna? Inte för att det spelar så stor roll men kan ju vara bra att veta.

  • Ulleru­ll
    Äldre 29 Apr 22:06

    Jag har/har haft:
    Svart med silvertext
    Svart med vit text
    Brun med guldtext
    Brun med orange text
    Gul med orange text
    Röd med gul text

    Jag gillar glittertexterna men de har ju blivit så dyra nu. Röd med gul var inte så jättesnyggt skulle tagit rött/vitt. Orange med brun är snyggt men kan ju ara svårt. Svart med vitt funkar bra, det är neutralt.

  • Ulleru­ll
    Äldre 30 Apr 14:47

    Känns som om det ska mycket till innan man går med vinst. Jag säljer någon grej här och där men det är ju så lite så där går jag ju back om man tar med allt som ligger hemma på lager.

    Idag kom min janome cover pro 1000CPX! Det skule ta 3-6 dagar men det tog knappt 2 dygn, bra jobbat må jag säga!

    Var även in på järnbolaget och flörtade till mig en måttsågad hyllplansbit - GRATIS! *tack järnbolaget* till min maskinlyft.
    Elen är fixad och nu står allt på plats, det blev toppenbra.

    Har provat att sy en tvillingdekorsöm runt en filt som ska ges bort, det blev ju sååå snyggt, det där lilla extra som gör att det blir så bra. Jag ska nog kunna bli kompis med min nya bekantskap tror jag!

  • Ulleru­ll
    Äldre 1 May 16:38

    Pjuh..nu har jag sytt en singoalla med dekorsömmar på cp:n. Den vill itne riktigt vara med alla gånger, ver inte hur mpnga gånger jag fick sprätta.
    Hur gör man när man ska sy en fåll och sluta mitt på tyget, alltså utan att ha en ände att köra rakt ut ifrån? När jag ska ta bort tyget får jag slita jättehårt och det går bara ca 1dm sedan är det totalstopp. Det blir även typ 5 trådar som kommer från  undersidan av maskinen, så kunde det bli på min gamla vanliga maskin ibland. WHY?

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd