Inlägg från: tinni78 |Visa alla inlägg
  • tinni78

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Idag kom mitt stuvpaket från JNY Design, det var mycket fina tyger men vad annat hade man väntat sig . Jag fick svarta, blå, orange och röda moln, gula stjärnor, vit och grön farm, en bit djungeltyg, en pyttebit med gula fordon och två enfärgade tyger.


  • tinni78
    Ullerull skrev 2010-05-11 21:51:20 följande:
    Ungefär hur mycket var det av varje då. Jag var lite rädd för att det skulle bli massor småbitar som itne går att göra något med. Eller var det någon minimilängd?
    Jag har för mig att det var en minimilängd på 30 cm. De tyger jag fick var de flesta mellan 60-120 cm och några var bara småsnuttar men som det ändå går att göra typ dregglisar och mössor av.
  • tinni78
    Pumpalicious skrev 2010-05-12 06:01:56 följande:
    Någon mer än jag som väntar paket från JNY? Betalade för 2,5 vecka sen (närmare tre faktiskt) och fortfarande inget paket. Har mailat Jenny tre gånger men inte fått svar...
    Det står i hennes blogg att det är extra långa leveranstider nu men konstigt att hon inte svarar på mailen. Jag köpte ett hemligt paket och betalade förra fredagen, det skickades nu i måndags och kom med posten igår.
  • tinni78
    lilla sol skrev 2010-05-12 13:38:22 följande:
    Ooh låter toppen. Molnen är ett av mina favorittyger. Beställde inget stuvpaket denna gång men det lockade... Märktes det att tygerna var bortsorterade på något annat sätt än att det var diverse längder?
    Jag har inte kollat jättenoga ännu men på ena farmen fick jag börja 5 cm in på tyget för att det saknades färg i kanten och på ett enfärgat tyg var det skrivet 5 cm längst ner på tyget. Ett par bitar vara "spillbitar", men det var inte mycket.
  • tinni78
    Supersmurfen skrev 2010-05-12 12:59:08 följande:
    Hej, Helt ny på det här med att sy men väldigt sugen på en massa olika projekt. Tänkte höra om någon av er har nått tips på var man kan hitta enfärgad interlock i mörk men ändå ganska klar lila.. Någon?
    På MG-tyger finns det lila interlock. http://www.mg-tyger.se
  • tinni78
    Supersmurfen skrev 2010-05-12 20:12:01 följande:
    Tusen tack för tipset! Och nybörjare som jag är ber jag genast om mer råd.. Tanken är att jag ska sy en mössa, lite lik Villervallas toppluvor. Funkar det där tyget tror du/ni?
    Ja det tyget går det att sy mössa av, blir säkert jättesnyggt.
  • tinni78
    Brooks skrev 2010-05-12 22:26:02 följande:
    Jag har förresten bloggat om min första riktiga applikation! Man är ju ingen Ruttu-Nuttu direkt dock :-P Dock är jag tokigt nöjd och stolt, har redan flera nya på G
    Vad fin den blev, jag sydde också min första applikation i förra veckan men det vara bara en stjärna så den var betydligt enklare .
  • tinni78
    Annamamma 83 skrev 2010-05-13 18:15:40 följande:
    Apropå namnband igen....Jag har tänkt sy fast dom i sömmen på sidan i tex mössan. Så de sticker ut.O då vill jag ju att man ska se hela texten på framsidan,inte att de ska va vikt på texten. Hur funkar det? bäst vore egentligen om texten är skriven på sidan,alltså att namnlappen är vikt åt andra hållet... går de o få tag i?
    Jag har skrivit mitt namn två gånger på mina namnband för då syns hela namnet när jag viker lappen.
  • tinni78
    plura skrev 2010-05-18 20:52:33 följande:
    Jepp det tror jag med.  Provade att göra så med mellanslag på Minanamnband och det såg rätt ok ut. Frågar igen om färgval -har ni köpt nån "kombo" nångång där texten syntes dåligt?
    Jag har skrivit mitt synamn (tinni) två gånger på namnbanden och det blir jättebra när jag viker dem på t.ex. mösskanten eller syr in den vikt i overlocksömmen på dregglisar.
  • tinni78
    gewjyn skrev 2010-05-22 08:25:36 följande:
    Här är mönster på ottobres solhatt, den finns bara på den finska sidan så den är lite klurig att hitta. Det finns en på den svenska sidan också, men den är inte lika fin, tycker jag. www.ottobredesign.com/fi/kaavat/pdf/lierihatt...
    Man kan ju använda mönstret från finska sidan och beskrivningen på den som ligger på svenska sidan .
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd