• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • Bling1975
    ak74 skrev 2010-03-17 09:34:54 följande:
    Tänkte på det här med clear wiew foot och CP. Jag använde ju CW foten till allt men så när det strulade med kantbandsapparaten och jag fick tips att peta bandet på plats med pincett var jag tvungen att byta till den foten som hörde till kantbandsapparaten eftersom den är något kortare. CW foten gick ända fram till kantbandsapparaten. Hur gör ni?
    Jag petar på bandet på själva kantbandsapparten med tummen istället så att tyget hela tiden kommer fram till piggen som visar var det ska vikas. Någon enstaka gång har jag behövt pincetten men då hade jag fel inställningar och ett väldigt tunt bomullstyg.
    Stitch längtar efter Lilo
  • Mimmi 71

    Jag brukar ha en pincett i beredskap på högra sidan om pressarfoten om kantbandet skulle halka ut, vilket det endast gör i snäva svängar hos mig. So jag sa tidigare så använder jag uteslutande clearview för ha bättre koll (kontrollfreak som jag är )

  • Skumboll

    Igår åkte gubben för att jobba på annan ort. Tänkte passa på att sy lite på kvällarna när han inte är hemma...men se nej, så blev det ju inte såklart. Istället blev ungen tvärsjuk. NÄR ska man få tid att sy. Det hjälper ju inte att jag bara köper massa nya tyger, jag behöver ju sy i dem också...


    ♥ Simon ♥
  • Mimmi 71
    yrväder skrev 2010-03-17 10:30:05 följande:
    MimmiJag har fått rent ramarna, så nu är det inte så långt borta!
    Spännande!
  • Lallan
    Malin med Tim skrev 2010-03-17 10:55:08 följande:
    Jag ska sluta maila med Mjukatyger det verkar som att det räcker att skriva i denna tråden för nu fick jag äntligen svar! Hon hade inte haft tid (!) att läsa mailen!
    Har samma erfarenhet!
  • sarahl

    vad var det nu den där utländska sidan där man kunde beställa namnlappar hette?

  • lindalake

    usch, jag känner lite smått stressad. Sonens kläder är helt plötsligt för små (flera av tröjorna), han har för få byxor och så måste jag plugga till högskoleprovet! det är bara 3 veckor kvar! Gjorde iaf ett byxmönster igår och hoppas att det funkar, ev. att jag hinner sy ett par ikväll (går ju rätt fort när mönstret är fixat). Det andra får nog vänta. Dumt eg. för när provet är avslutat har jag inget annat än att vara föräldraledig så då kan jag nog få kläder sytt. Men tills dess är det två grejer som drar i mig hela tiden så jag inte får nåt gjort för å inte tala om att sonen är tre timmar på dagis och dottern vägrar vara tyst och leka själv...


    Har ju satt tygköpestopp på mig själv, kan man sätta systopp också?

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd