• Svar på tråden Tvillingar sommaren 2010 del 2
  • ufofia

    Hallå!! Jag är i v.26 nu (v.25+1) Väntar 2 äggstvillingar. En pojke och en flicka bf 27 juni {#lang_emotions_laughing} Idag hade mvc där jag bor en träff för alla här i kommunen som väntar tvillingar. Bm sa att de var ovanligt många,,så jag väntade mig en 10-15 blivande tvillingmammor. Vi vart 2 stycken. hahha. Är visst 6 tvillinmammor i kommunen. Vanligen 1 per år. Trodde de inte var fullt så ovanligt. Men det var jätte intressant, fick mycket intressant info. Nu känner jag mig än mer övertygad om att jag vill föda med kjersarsnitt. Hade en jobbig förlossning med mitt första barn. (inget som finns i journalen) min egen upplevelse. Ha de bra alla..

  • Tess N

    Hallå i stugorna!

    Jag vill också ha tips om namn-sidor på nätet!

    I morgon går jag in i v. 22. Jag var hos BM idag och lyssnade på bebbarnas hjärtljud. 1:ans låg på 146 och 2:ans på 153. Och nu äntligen börjar jag känna sparkar där inifrån, även utanpå magen Så mysigt!!
    Fick reda på att jag gå till BM varannan vecka, och nästa UL i v. 28  Sen ska jag träffa en annan läkarei maj och diskutera förlossningen med eftersom jag tar blodförtunnande sprutor. Blir alldeles matt av alla dessa läkarbesök! Tur man är sjukskriven så man har tid att gå till besöken

  • Makima46
    ufofia skrev 2010-03-16 16:56:09 följande:
    Hallå!! Jag är i v.26 nu (v.25+1) Väntar 2 äggstvillingar. En pojke och en flicka bf 27 juni  Idag hade mvc där jag bor en träff för alla här i kommunen som väntar tvillingar. Bm sa att de var ovanligt många,,så jag väntade mig en 10-15 blivande tvillingmammor. Vi vart 2 stycken. hahha. Är visst 6 tvillinmammor i kommunen. Vanligen 1 per år. Trodde de inte var fullt så ovanligt. Men det var jätte intressant, fick mycket intressant info. Nu känner jag mig än mer övertygad om att jag vill föda med kjersarsnitt. Hade en jobbig förlossning med mitt första barn. (inget som finns i journalen) min egen upplevelse. Ha de bra alla..
    Ja, med tanke på att det föds ca: 1500 tvillingpar per år i hela Sverige, så kan vi nog känna oss ganska priviligierade att få vara med om detta fantastiska.{#lang_emotions_laughing}

    Väntar också en pojke och en flicka. 
    gravid i v. 26 med tvillingar
  • Ecorelle
    Buddha74 skrev 2010-03-16 13:42:10 följande:
    Ja, vi är alla lite konstiga. Jag med min önskan om kejsarsnitt och du som helst skulle föda hemma. Men jag tror du är knäppast... HA HA Synd att du inte bor i närheten av Luleå - då hade jag kanske kunnat köpa din näst intill oanvända tvillingvagn. Jag är i vecka 18(vecka 19 imorgon).RUL imorgon kl. 10:00. Känns trist att ligga så långt efter er andra, men men...
    Går det inte att skicka barnvagnen till Luleå på något vis?
  • Ecorelle
    hannapanna 84 skrev 2010-03-16 15:44:59 följande:
    Jaha.. trodde att folk va ännu lite längre gågna när jag sa att det borde börja ploppa ut ungar... hoppas att det inte börjar på några veckor till iaf =) Jag tror att när man ska övervaka 2 så har man först 2 ctg..eller tre blir det ju en för varje unge och en för värkarna.. sen så snart det går så sätter man skapelektrod på den som ligger först.. jag tror att det onekligen blir mer ingrepp och allt sånt.. mitt vatten har aldrig gått naturligt tex och nu lär de ju ta det för att kunna sätta skalpelektråd så fort som möjligt.. Sara84.. vid min fösta förlossning var jag åxå värksvag när det var dags att krysta.. hjälpte dock med dropp.. men vid min andra förlossning va lillen ute på 3 krystvärkar.. så de e ju väldigt olika.. värksvaghet e ju helt klart vanligare vid första förlossningen.. ÄlsklingsAdam: Vad roligt och skööönt att de hittat en skiljevägg.. Jag verkar åxå ha enäggstvillingar =) De e nästan ännu häftigare än 2äggs.. ännu lite mer ovanligt.. hoppas det kommer gå bra för dig =) tror att min läkare sa att man brukar kolla kidzens läge i vecka 35 - 36 eller va det så sent som vecka 37??  det var rätt sent iaf för jag kommer ihåg att jag tänkte att jag nog inte kommer gå så långt...
    Men personalen på förlossningen kan aldrig tvinga dig till något, du har rätt att säga nej till övervakning om du vill. Sen beror det sig mycket på när de kommer och hur fort det går.
  • Emilia O

    Det här med förlossning är såå främmande för mig... vet inte va jag känner inför det egentligen.... neutral på något konstigt sätt. Men visst, jag är inte såå jäkla förtjust i tanken att ligga och spreta i gyn ställning och massa folk som glor...haha. men det glömmer man säkert då i den situationen.... hoppas jag haha.

    Har ingen aning om smärtstillande osv... ctg?? Hjärtat eller?? ingen aning va ni snackar om. Alla är så rutinerade verkar det som!!

    Jag skulle vilja föda normalt för det är första och troligen sista gången... men det värsta som skulle kunna hända är normalt med den första och ks med nr 2!!! Det känns som en liten nitlott...ont överallt liksom haha.

    Har en massa böcker som jag ska läsa nu.... få se om jag blir klokare eller....??:)))

  • Buddha74

    Har precis varit på RUL. Allt såg jättebra ut. Så himla skönt. En stor sten som lättade från min hjärta, jag har varit så orolig att nått skulle vara fel.
    Fick tre bilder. 1 bild på var och en av dom + 1 bild där man ser dom på samma. Egentligen bara bröstkorgen, men ändå två i samma mage liksom. Dom låg skavfötters på tvärs av magen.

    Fick antagligen samma torrboll till barnmorska som du hade Hannapanna. Verkligen inte social för fem öre, men hon checkade ju barnen väldigt ordentligt i alla fall.
    Vi vill ju inte veta kön, så det var ju bra att vi inte fick veta det heller(sa till att vi inte ville veta).

    Ha en härlig dag ute i solen allihopa.

  • Tess N
    Buddha74 skrev 2010-03-17 12:20:39 följande:
    Har precis varit på RUL. Allt såg jättebra ut. Så himla skönt. En stor sten som lättade från min hjärta, jag har varit så orolig att nått skulle vara fel.Fick tre bilder. 1 bild på var och en av dom + 1 bild där man ser dom på samma. Egentligen bara bröstkorgen, men ändå två i samma mage liksom. Dom låg skavfötters på tvärs av magen. Fick antagligen samma torrboll till barnmorska som du hade Hannapanna. Verkligen inte social för fem öre, men hon checkade ju barnen väldigt ordentligt i alla fall.Vi vill ju inte veta kön, så det var ju bra att vi inte fick veta det heller(sa till att vi inte ville veta).Ha en härlig dag ute i solen allihopa.
    Vad skönt att allt såg bra ut! Trist bara med tråkig BM. den vi hade var så pratglad, och hon pratade med bebisarna hela tiden när hon tittade på dem
  • Makima46
    Makaroon skrev 2010-03-16 16:55:14 följande:
    Samma här! Då blir det till att tävla om vem som hinner först/håller ut längst!
    Ja, det hade varit kul att tävla om vem som kommer först över mållinjen{#lang_emotions_cool}{#lang_emotions_sunny}
     
    gravid i v. 27 med tvillingar
  • Ecorelle
    Buddha74 skrev 2010-03-17 12:20:39 följande:
    Har precis varit på RUL. Allt såg jättebra ut. Så himla skönt. En stor sten som lättade från min hjärta, jag har varit så orolig att nått skulle vara fel.Fick tre bilder. 1 bild på var och en av dom + 1 bild där man ser dom på samma. Egentligen bara bröstkorgen, men ändå två i samma mage liksom. Dom låg skavfötters på tvärs av magen. Fick antagligen samma torrboll till barnmorska som du hade Hannapanna. Verkligen inte social för fem öre, men hon checkade ju barnen väldigt ordentligt i alla fall.Vi vill ju inte veta kön, så det var ju bra att vi inte fick veta det heller(sa till att vi inte ville veta).Ha en härlig dag ute i solen allihopa.
    Härligt att allt såg bra ut ( även om barnmorskan inte var så rolig ). Är ju en trevlig milstolpe att passera när allt ser fint ut, .
Svar på tråden Tvillingar sommaren 2010 del 2