• Svar på tråden Tvillingar sommaren 2010 del 2
  • Amandas

    Ok, ja för vi hade en babytravel men den är så tung att bära runt på, i och ur bilen så vi sålde den nu och ska köpa en Phil

  • hannapanna 84

    Hej! 
    Imorgon blir mina töser 1 år! Tiden har vekligen gått fort!!

    Tack och lov sover de båda hela nätterna i sina egna sängar nästan jämt.
    De äter bra också vilket är väldigt skönt.
    Går gör de för fullt och jämt och de är sååå nöjda.. bara går och går och går runt runt i huset! 

    Vi kör fortfarande runt på en teutonia team cosmo och den är ju ett stort as.. men om vi ska åka bil har vi köpt en liten paraplysulky från babytravel som lätt fälls ihop till nästan inget och passar även i de minsta bilar...

    Annars är det väl inte mycket nytt uppe i norrland..

    Ha det bra alla mammor och ettåringar!! (och snart ettåringar) Skrattande
     


    Mamma till 4
  • Mamba

    Hej på er!
    Det var ett tag sen, men sånt är ju livet med tvillingar, ingen rast och ingen ro :)

    Elsa&Aron fyllde 1 år i sommar, vi firade hemma i Sverige med familj och släkt. De är så goa och härliga mina godingar. De går inte ännu, men det är inte långt borta. Det kommer nog bli ganska intensivt med 2 småttingar som springer runt, men man får väl se de som gratis träning ;)

    Hur har ni det?


    vi har flyttat till Zürich------>emigrera.blogspot.com
  • Massiveattack

    Hej,

    Sommaren gick rätt bra, men den 23.7 drunkna min man, min bästa vän och mitt livs stora kärlek, och efter det har det som ni säkert kan förstå varit otroligt tungt. Det är nu 7 veckor sen, och jag börjar så småningom förstå vad som har hänt.

    Förra veckan börja vi med inskolning på dagis och nästa vecka skall jag börja jobba. Det är mycket praktiskt och lämnar inte så mycket rum att sörja.

    Tag hand om er och era nära, livet är så otroligt skört.


    tvillingmamma
  • Mamba

    Massivattack

    Jag har gått och haft din historia i magen det sista, har inte riktigt kunnat förstå den eller velat ta den till mig. Men nu har det sjunkit in, det du skrev och jag måste verkligen börja med att beklaga din förlust. Det måste vara helt fruktansvärt jobbigt...Kan inte förstå det, jag är mållös.
    Stora kramar och ta hand om dig!


    vi har flyttat till Zürich------>emigrera.blogspot.com
  • hannapanna 84

    Massiveattack

    Jag kan inte fatta vad jag läser!
    Kan inte ens föreställa mig vad du gick och fortfarande går igenom..
    Mina tankar är med dig och dina döttrar.

    Ta väl hand om er 


    Mamma till 4
  • Namnis

    Har inte varit här inne på en hel evighet.. 

    Hår mår ni allihopa?

    Massiveattack:
    Jag beklagar sorgen!
    Fick ont i hjärtat när jag läste ditt inlägg. Det måste vara hemskt det ni fått gå igenom och går igenom, och inga ord kan lindra det.
    Än en gång, beklagar er sorg! 

  • ufofia

    Massiveattack: Jag beklagar sorgen. Hugger i hjätat när jag läser vad du skrivit, så fruktansvärt, finner inte ord. Hoppas du mår ok.

    Var riktigt länge sedan jag var här nu. Hur mår ni alla? Vi mår bra. Full ös här hemma hos oss. På julafton + jag. Lite lätt chokad fortfarande. Så väntar tillökning till aug/sep :) GOD FORTSÄTTNING till er alla.

  • LizG

    Men va komiskt.. vi väntar också en liten till! Är i v.21 nu så i mitten av maj är det dax för lillasyster att titta ut Jag hade ingen aning om att jag var gravid för än v 12 så det var en rejäl överraskning.. nu har chocken lagt sig men oron ligger där, hur ska man räcka till?! På nåt sätt ska det nog gå.. 

  • ufofia

    Åhh,,så då e man inte ensam :) Min ena tvilling här hemma på 1½ år(sonen) är överaktiv, han kräver så mycket. Ngn som har tips på hur man aktiverar en överaktiv 1½ åring? Hur gör ni med era twins?

  • hannapanna 84

    Wow! Grattis LizG Ufofia och LitenFyra till era graviditeter!

    Vad roligt och mysigt med bebisar! 

    Vi går då inte i bebistankar. snarare vasektomitankar! fast vi har ju redan fyra Skrattande 

    Jag har precis börjat jobba. Det känns väldigt märkligt. Jag har ju inte jobbat på 3,5 år.. Men nu är jag igång.. fast bara i 3 månader för vi fick inte plats på dagis och min man kunde inte vara ledig längre.. så jag blir hemma igen från april till augusti. 

    Har era bebisar (dom är ju knappt det längre kom jag på) börjat på dagis ännu?

    Jag bävar för hur vi ska få ihop vardagen när vi båda ska jobba. voj voj..

    ha det bra allihop! 


    Mamma till 4
  • Massiveattack

    Hej Allihopa,

    grattis till graviditeterna! Här är det nu 6månader och två dagar sen min man dog och det börjar kanske kännas litet lättare.

    Flickorna e nu 19 månader och det är en härlig ålder, de pratar mycket och är på gott humör. De har också äntligen börjat sova bättre på nätterna och kan leka litet tillsammans vilket gör vardagen mycket lättare! De går på dagis 5 dagar i veckan, vilket går jättebra, själv jobbar jag 3 dagar vilket ger mig två dagar att sova ut och handla och laga mat och sånt. Skönt!

    Jag vet ännu inte hur jag skall klara vardagen i det långa loppet, men på något sätt skall det väl gå. Så länge jag har råd skall jag jobba bara 60%, som tur har jag en förstående arbetsgivare och flexibla kolleger.

    Idag fick jag ett annat bekymmer: eftersom min man var nigerian är flickorna mörkare än vanliga skandinaviska barn och idag när vi gick hem från dagis stod några äldre pojkar och "sköt" med sina spadar på de "kinesiska flickorna". Jag fråga dem varför de kallar dem kinesiska flickorna och de svara att eftersom de har mörka ögon är de kineskiska. Jag förklara kort att de inte är kinesiska med att deras pappa var från afrika och därför är de mörka, men egentligen tror jag inte de förstod. Måste ta upp det med personalen imorgon, jag vill ju inte att de skall bli utpekade på grund av sitt utseende. Jag antar att jag har många liknande strider framför mig, och de ännu fler... Har ni några tips?

    kramar till er alla.


    tvillingmamma
  • hannapanna 84

    Hej

    Massiveattack
    Oj det var svårt.. Tipsen alltså. Min syster är ju adopterad från iran så man kan ju tycka att jag borde stött på problemet men jag minns inte.. 
    Jag ska fråga min mamma..
    Annars tycker jag du gjorde helt rätt i att bara säga att deras pappa var mörk. och helt rätt att prata med dagispersonalen. de borde ju kunna prata lite allmänt med barnen om att det finns olika hudfärger beroende på vart i världen man bor osv. 

    Vardagspusslet är ju en tillräcklig utmaning för oss som är två, kan tänka mig att det krävs en hel del planering när man är ensam. Du gör det bra!

    Skönt att tjejjerna sover bättre. från och med nu blir det ju tack och lov bara bättre och lättare med de små under en ganska lång tid framöver.. (sen kommer tonåren och det vill jag helst inte tänka på) 

    Jag tror du gör ganska klokt i att försöka att inte jobba för mycket. Det är ingen lek att ha tvillingar och jobba och sköta allt. 

    Här känns det som att livet är ganska lugnt och bra men brudarna på 1,9 år driver mig till vansinne mest varje dag! Tur att dom är så gulliga och gosiga däremellan för annars hade jag nog rymt! Energiknippen är vad de är. Två små duracellkaniner som springer runt här hemma och gör hyss! Jag undrar om de inte är lite understimulerade kanske. De går ju inte på dagis och på sistone har det vart så halt att vi knappt kunnat vara ute. Men nu är det bättre.

    Är det förresten nån annan än jag som tycker era tvillingar är lite galnare än vad era andra barn varit? Eller är det bara för att de är 2 st? 
    Nåja, som jag skrev ovan, från och med nu blir det bara lättare. ska ha det som mantra tror jag!

    Ha det bra allihop! 


    Mamma till 4
Svar på tråden Tvillingar sommaren 2010 del 2