• llinaa

    Varför får barn konstiga namn?

    Varför får barn konstiga namn? Tänker föräldrarna inte på barnen i framtiden utan bara på sig själva.
    här är några konstiga namn jag kommer på nu på rak arn Ninja, sol, månstråle, petter-niklas.

  • Svar på tråden Varför får barn konstiga namn?
  • dotty
    artax skrev 2010-03-10 15:00:02 följande:
    jag tror inte att dom som väljer "udda"namn till sina barn tycker att dom är mer speciella än vad någon som väljer ett "vanligt"namn till sitt barn tycker att deras är. Alltså, om jag döper mitt barn Till Maria (vanligaste kvinnonamnet i Sverige) tycker jag ju inte att mitt barn är mer speciellt än dig som kanske döper ditt barn till tex Tindra..
    jag tror iofs att ALLA tycker att deras barn är mer speciella än andras, för en själv alltså.

    men jag håller i grunden med dig :). man väljer ju de namn man anser passande. och alla har olika preferenser för vad det innebär. jag förstår inte varför annorlundahet skulle vara en sämre preferens än någon annan.
  • Fru O Mamma Kokkonen
    artax skrev 2010-03-10 14:49:53 följande:
    Hahaha!! ja men varför inte? Men jag är lite off och vill ju att det ska vara bella&jacob för jag tycker jacob är så grymt snygg!! (kanske för att han är svinlik min gubbe!;) ) Jag gillar Zelda, men jag gillade ju donkeykong oxå, vad kan man göra med det tror du? ;) Nakamura, hahaha! Nej tack! jag avskyr heroes! men jag gillar gituarhero, kanske bara helt enkelt ta och döpa barnet till följande: Zelda Playstation Åttabitars, men sen måste vi stava lite finurligt (läs kryptiskt) oxå.. hmm.. Zeheldah Playhztachion OttaBitharz Vad tror du om det?
    Haha.. låter som du å gubben är lika mkt spelfreak båda två =D Haha...
    Jacob ÄR jääääkligt snygg.. känner mig lite.. hm.. pervers.. han är ju "bara" 18 eller fyllde det ju relativt nyss med..
  • artax
    Nuttans Mamma skrev 2010-03-10 15:14:26 följande:
    Haha.. låter som du å gubben är lika mkt spelfreak båda två =D Haha...Jacob ÄR jääääkligt snygg.. känner mig lite.. hm.. pervers.. han är ju "bara" 18 eller fyllde det ju relativt nyss med..
    jag gillar spel, men jag är grymt dålig på det! Tekken tycker jag är svin kul! Gärna online dock får jag storspö typ hela tiden! :( haha...

    han är svinläcker! Jo, ja... 18 kanske är lite ungt alltså.. men som sagt han är grymt lik min sambo! fast min sambo är enligt mig snyggare och mkt mkt mkt biffigare Jacob har så taniga armar.. Men min sambo är iofs bara 21 (22 i november) och jag blir snart 25 så i like the lammkött! ;)
  • Lady Dahmer
    llinaa skrev 2010-03-10 13:48:06 följande:
    Varför får barn konstiga namn? Tänker föräldrarna inte på barnen i framtiden utan bara på sig själva. här är några konstiga namn jag kommer på nu på rak arn Ninja, sol, månstråle, petter-niklas.
    Har själv ett ovanligt namn och det har gett mig mycket glädje i livet. Skulle hatat att hetat som alla andra.

    jag tyckte Ninja var ett fint namn och jag ville inte ge henne ett namn som alla andra har.

    På vilket sätt skulle detta vara negativt för henne?
    Gillar du mina inlägg? Läs min blogg! - ladydahmer.blogg.se/
  • star83

    Jag fattar inte riktigt grejen med att döma barnen efter sina namn. Så för att föräldrarna döper sitt barn till Tingeling eller Tindra så är barnet korkat och kan inte bli statsminister?? (jag tycker för övrigt heller inte att det är speciellt fina namn) Nu menar jag inte att alla tycker så men det känns som ett vanligt fenomen här på fl att döma barn efter vad dom heter, allt prat om wt osv.

  • llinaa
    Lady Dahmer skrev 2010-03-10 19:14:46 följande:
    Har själv ett ovanligt namn och det har gett mig mycket glädje i livet. Skulle hatat att hetat som alla andra. jag tyckte Ninja var ett fint namn och jag ville inte ge henne ett namn som alla andra har. På vilket sätt skulle detta vara negativt för henne?
    många kan bli retade för sina namn
  • BlommyNess12

    Folk tycker att vi har ett udda namn på sonen. Han heter Nicolas. Men jag tycker inte det är särskilt konstigt, snarare lite brittiskt klingande.

    Och när folk frågar "hur kom ni på tanken att ta ett BRITTISKT namn då?" så blir jag helt nollställd. Hahaha, om mamma heter "Jennifer" och pappa heter "Ted" så kanske "Nicolas" passar in också, om man tänker efter...

    Men vi ville ha ett internationellt gångbart namn, det har vi haft, och det har varit skitbra genom livet.

  • dotty
    llinaa skrev 2010-03-10 19:25:24 följande:
    många kan bli retade för sina namn
    det var ganska enkelspårigt tänkt. folk kan använda ett namn för att retas, det betyder inte att personen blir retad pga sitt namn. stor skillnad där.
  • BlommyNess12
    llinaa skrev 2010-03-10 19:25:24 följande:
    många kan bli retade för sina namn
    Äsch, på min högstadieskola gick det en kille som hette Erik. Han vart retad, men inte för sitt namn. Samma med en Anna som gick i min klass. Hon blev också retad.
    Otroligt nog blev den etniskt svenska Zanfina inte retad för något. Ja otroligt, om man ska gå på din logik.
  • dotty
    BlommyNess12 skrev 2010-03-10 19:30:58 följande:
    Äsch, på min högstadieskola gick det en kille som hette Erik. Han vart retad, men inte för sitt namn. Samma med en Anna som gick i min klass. Hon blev också retad. Otroligt nog blev den etniskt svenska Zanfina inte retad för något. Ja otroligt, om man ska gå på din logik.
    precis. och vem kan inte hitta på ett fantastiskt elakt smeknamn av de vanliga namnen britta och ida?

    det är ju knappast namnens ovanlighet som gör att folk blir retade.
Svar på tråden Varför får barn konstiga namn?